Pewna osoba ciągle mnie drażni pisze do mnie z rożnych nr gg musze się w jakiś sposób dowiedzic kto to, pisałem już na ten temat ale nie wiem dlaczego został usuniety.Pomoze ktoś ?? W jaki sposób moge sie dowiedzieć kto to ??
Pewna osoba ciągle mnie drażni pisze do mnie z rożnych nr gg musze się w jakiś sposób dowiedzic kto to, pisałem już na ten temat ale nie wiem dlaczego został usuniety.Pomoze ktoś ?? W jaki sposób moge sie dowiedzieć kto to ??
bardziej odpowiednie pytanie byloby czy mozna- odp. nie mozna
jedynie mozesz sie dowiedziec od jakiego dostawcy ma neta, jesli ma radiowke albo osiedlowke pokaze sie miejscowosc, jesli neo to kicha...
Czytałem gdzieś, że po IP można się dużo dowiedzieć.Załóżmy, że ma radiówke to jak sprawdzić dostawce.jedynie mozesz sie dowiedziec od jakiego dostawcy ma neta, jesli ma radiowke albo osiedlowke pokaze sie miejscowosc, jesli neo to kicha...[/b]
Wiem także, że mogłbym mu podrzucić trojana i wyciągnął bym jakieś dane od niego z komputera.Myśle, że typ jest z tej miejscowości co ja, to małe 15 tys. miasteczko wiec napewno dojde kto to.Tylko z trojanami to troszki dużo roboty.Może znacie jakieś prostsze sposoby ??
Dodaj se jakis jego nr do listy kontaktow potem jak bedzie dostepny to kliknij prawym>informacje. Tam masz IP. Wchodzisz na stronkę Namierzanie IP , wpisujesz ip i wyświetla ci informacje o dostawcy internetu. Piszesz do dostawcy, że koleś o tej godzinie z takiego IP na przyklad groził ci na gg i jeżeli dostawca jest normalny do da ci jego namiary. Na neostrade to chyba nie dziala :faja:
Bawiłem się w ten sposób POchodze z włodawy a dostawca wyśweitlany na tej stronie jest z Wisznic to jest mniej wiecej na oko z 50 km różnicy.A ja mam już pewność że kolo jest z Włodawy.Chyba musze mu trojana jakoś wysłać.Chyba że macie jeszcze jakieś pomysły??
Tylko zacznijmy od tego, że delikwent musi mieć właczone przesyłanie plików (połączenie p2p) bo tylko wtedy jego IP będzie widoczneDodaj se jakis jego nr do listy kontaktow potem jak bedzie dostepny to kliknij prawym>informacje. Tam masz IP[/b]
zostaly wspomnienia...
chyba jak bedzie nienormalny to dadostawca jest normalny do da ci jego namiary[/b]
Originally posted by Kanciastoporty
<div class='quotetop'>CYTATchyba jak bedzie nienormalny to da[/b][/quote]dostawca jest normalny do da ci jego namiary
Faktycznie :glupek2:
Jeżeli masz jego IP to polecam wykonać atak typu DoS chociaż sam nie wiem czy z windowsa coś zdziałasz :PPP
No chyba że to jakiś debil to można się za kogoś podać i mu trojana przesłać najlepiej w pliku *.src i kolesia pomęczyć ;]
ping -n 999 <adres ip>Originally posted by Oorus
Jeżeli masz jego IP to polecam wykonać atak typu DoS chociaż sam nie wiem czy z windowsa coś zdziałasz :PPP
i otwórz przynajmniej 40 wierszy poleceń. Możesz też namówić paru kolegów, zmuli neta hcociaż
Fajne pomysły ale te znam i nie działają skutecznie, macie coś jescze ??
Nie.Originally posted by PHmaster+--><div class='quotetop'>CYTAT(PHmaster)</div><!--QuoteBegin-Oorusping -n 999 <adres ip>
i otwórz przynajmniej 40 wierszy poleceń. Możesz też namówić paru kolegów, zmuli neta hcociaż[/b]
a niby czemu nie zadziała... :killer:Originally posted by FDJ+--><div class='quotetop'>CYTAT(FDJ)</div>Originally posted by PHmaster@
<!--QuoteBegin-OorusNie.[/b]
ping -n 999 <adres ip>
i otwórz przynajmniej 40 wierszy poleceń. Możesz też namówić paru kolegów, zmuli neta hcociaż
u mnie to kiedyś wychodziło
u mnie to z tym pingowaniem nadal dziala xD
Ja tu staram się pomóc i ostrzeżenie dostaje od razu :no:
Takie pingowanie praktycznie nawet neta za bardzo nie zamuli. DoSa najlepiej robić z jakiegoś linuxa używając programów (google.pl) mi na moim ubuntu 7.04 ładnie poszło i kolega potem mi w szkole powiedział że jak to robiłem (pozwolił mi testować :yes: ) to strasznie mu się winshit xp ciął.