Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 136
  1. #16
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Originally posted by marcin.pl
    z tego co wiem to te sieci mają pozakładane hasła dla danego użytkwnika zmiana MAC nic nie daje koleś powiedział mi że jedna ma pppoe czy wogóle da sie te sieci obejś jakoś ?
    Wszystko da sie obejść. A jak człowiek cwany to i swego MAC-a doda do bazy danych.

  2. #17
    Użytkownik
    Dołączył
    18-08-2007
    Posty
    5

    Domyślnie TripleX mam pytanie

    Czy nie ma innego sposobu, żeby moja wbudowana w laptopa karta WiFi mogła sprostać wymaganiom airodump'a?? ;/

    Mam hp compaq(a) nx6110
    a wbudowana karta jest intela:
    IntelŽ PRO/Wireless 2200BG Network .. blabla
    http://standards.ieee.org/cgi-bin/ouisearch?0012f0
    i żeby pobawić się w "odkrywanie kluczy" naprawdę muszę kupować "drugą" kartę?! Nie da się
    z tym nic zrobić? :olaboga:
    Próbowałem szukać sterowników na magicznych stronach ale nic nie znalazłem :no:
    Chipset mojej karty wifi po prostu nie obsługuje funkcji wymaganej przez airodump'a?! :killer:
    Czy jest może alternatywny program :nauka: ??

  3. #18
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Wypróbuj program WepLab

    [ Dodano: 14-11-2007, 10:49 ]
    Jeszcze jest program WinAiroDump

    http://rapidshare.com/files/69621412...rodump-1.2.rar

  4. #19
    Użytkownik
    Dołączył
    31-12-2006
    Skąd
    SięBiorąTrolle?
    Posty
    202

    Domyślnie

    Originally posted by TripleX
    Wypróbuj program WepLab

    [ Dodano: 14-11-2007, 10:49 ]
    Jeszcze jest program WinAiroDump

    http://rapidshare.com/files/69621412...rodump-1.2.rar
    TUTAJ
    link na sourceforge.net.
    Sam zaraz sprawdzę czy to działa z moją kartą.

  5. #20
    Użytkownik
    Dołączył
    18-08-2007
    Posty
    5

    Domyślnie

    Programik WinAiroDump również nie dał rady... ;/
    Proszę o więcej propozycji

  6. #21
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    No to nic nie zrobisz. Musisz zmienić karte poprostu.

  7. #22
    Użytkownik
    Dołączył
    18-08-2007
    Posty
    5

    Domyślnie

    :no: :nonono:
    Mnie się to nie podoba
    W wolnym czasie znajdę może jakiś program w necie :nauka:
    albo i nie. Zobaczymy - w każdym razie ciekawy temat

  8. #23
    Użytkownik
    Dołączył
    11-12-2007
    Posty
    6

    Domyślnie

    Zrobilem wszystko jak jest napisane w temacie ale ciagle nie jestem pewien czy dobrze...


    Zdjecie zdjecie 2

    Tak to mneij wiecej wyglada.... mam kilka pytan

    -ile mniej wiecej trwa zbieranie pakietow ? i czy trzeba miec 250.00 ?
    - gdzie pokaze sie haslo
    - po odpaleniu wzcook mam jakies cyferki i literki.. okolo 60 znakow ( czy to moze byc klucz) przed tym ciagiem jest nazwa sieci.. SKY xxxx ktora faktycznie mi program wygrywa . Jak tak to jak mam ten dlugi klucz wpisac?
    - czy ma znaczenie w rozkodywaniu WPA i WEP ? ( jak tak to jak to zmienic)
    - majac wiecej pakietow szybciej odkoduje haslo ?
    - czy da sie przyspieszyc sciaganie pakietow ?
    Narazie mam tyle pytan.. dziekuje za odpowiedz

  9. #24
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Dobrze robisz Masz nawet jedna siec cuz do crackowania.Ta pierwszą.

    -Zalezy od ruchu na sieci.Im większy tym szybciej zbierasz.

    -Hasło pokaże sie w tym czartym oknie z CMD.(zdjęcie pierwsze)

    -Wzcook pokazuje klucze które były wpisywane w Twój komputer (taki pass recover).

    -WEP i WPA - WEP to jeden klucz,a WPA to moze być kilka kluczy,inne dla kazdego adresu MAC,ale niekoniecznie.Do odwarznych swiat należy.Próbuj!

    -Mając wiecej pakietów masz wieksze szanse na wydobycie z nich klucza. A co do szybkości łamania...klucz moze sie pojawic po sekundzie albo i nawet po 10 dniach

    -Mozna przyśpieszyć przeczwytywanie pakietów mając druga karte sieciowa. Poprostu za jej pomocą tworzysz ruch na sieci.

  10. #25
    Użytkownik
    Dołączył
    11-12-2007
    Posty
    6

    Domyślnie

    hmm dziwne... zebralem 37tys pakietow danej sieci .. odpalam program... po 10 minutach okienko samo mi sie zamyka ( program przeszperal wszystkie kombinacje ) tak mi sie wydaje... pierwsza tabela KB 0 jest uzupelniona a hasla nie ma ;/ mozlie ze cos zle zrobilem ?

  11. #26
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    W 10 minut 37 tys pakietów? Niemożliwe. Pozatym to okno samo nieznika. Albo sie pojawi napis że za mało opakietów,albo klucz (nigdy nie znika)

  12. #27

    Domyślnie

    @TripleX:
    W pierwszym poście jest ciekawy zbiór kart współpracujących z driverami do snifferów, czyli tymi całymi CACE tech fo AirPcap Adapter. Nie za bardzo wszystko to jeszcze rozumiem, ale wnioskuję, że drivery cace działają tylko z kompatybilnymi kartami. Mam taką (wg tej tabelki) - EDIMAX EW-7318USg USB. Tylko, że jest z nią problem. Włączam Kismeta, AirDumpa, AirCapa i ciągle wywala mi błąd, że adapter AirPcap nie jest podłączony. W tej Twojej tabelce pisze, że dla mojej karty nie ma wsparcia dla Windows. Pracuję na WinXP pro, czy to znaczy że nie uruchomię na tym systemie żadnego sniffera używając mojej karty Edmiax? Jak to jest?

    Mam alternatywę w postaci Fedory 7.0, ale taka ze mnie cienka dupa, że nie umiem nawet zainstalować na na niej sterów do mojej karty. Wywala mi tam błąd, że nie może znaleźć źródła kernela przy makAll. Dlatego linux raczej odpada.

    Dałoby się coś wykombinować? Czy za pomocą mojej karty można przechwytywać pakiety używając tych wszystkich airów? Czy USB robi różnicę?

  13. #28
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Niechodzi o karte ale o chipset karty. Jeśli jest jeden z wymienionych na liście to mozna dopasować do pokrewnych modeli. Lista jest stara.Zapewne na stronie pojawiła sie juz nowa. Alternatywnym sniferem jest weplab. Twoja karta działa na linuxe bez zadnych problemu. Wystarczy ci jakis live cd (knoppix std)

  14. #29

    Domyślnie

    a jaki chipset ma ta karta Edimax? Na stronie producenta nic nie mogę o tym wyczytać. Ale w tej tabelce widnieje moja karta, więc mam nadzieję, że będzie można na niej używać tych wszystkich snifferów.

    @TripleX:
    kurde, nie chce mi się ściągać tego liveCD. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś zainstalować te sterowniki do karty. A tak na marginesie, dlaczego sniffery nie chcą współpracować z mojąkarta na WinXP, a na linuxie już chcą? Możesz jeszcze raz wytłumaczyć jak dziecku, krok po kroku, jak crackuje się WEP?

    1) instalujesz sterowniki Cace tech i inne duperele.
    2) potrzebne narzędzia: AirCrack, NetStumbler, AirDump
    3) NetStumblerem wyciągasz informacje o sieci do crackowania, co by mniej czasu trwało crackowanie.
    3) AiDumpem analizujesz hashe w przynajmniej 250tys. odebranych pakietów z sieci i zapisujesz je w pilkach tekstowych.
    4) hashe z pliku tekstowego posłuża ci do złamania szyfrowania za pomocą Aircracka.

    Czy lista kroków różni się tej powyżej? Trzeba robić coś jeszcze? Mógłbyś podać listę sterowników, jakie będą mi jeszcze potrzebne?

    Zainstalowałem tego NetStumblera, ale wykrywa mi tylko jedną sieć i to tą sieć która nie jest zaszyfrowana. W pomocy programu przy Driver version pisze: 0.0.0. Nie mam jakichś sterów? Jakich?

  15. #30
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Akutar twoja karta bedzie działaś tylko na linuxe. Tylko jedna taka jest obsługiwana,jak by była podobna to mozna by dopasowywać sterownia,a tak niema szans...Zmień karte...

Podobne wątki

  1. WEP-Cracking-WinXP kilka problmow
    Przez rollf
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 31-12-2008, 17:09
  2. Cracking
    Przez ^noob
    w forum Microsoft Windows®
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16-10-2008, 12:05
  3. Asm, cracking [...]
    Przez joker_army
    w forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07-11-2006, 21:38
  4. WEP cracking Problem
    Przez Hard24
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 24-10-2006, 13:07
  5. Cracking
    Przez tsunkuen
    w forum Inne narzędzia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 09-06-2005, 16:53

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •