Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 136
  1. #1
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie WEP Cracking (WinXP)

    Sieć bezprzewodowa zabezpieczona? Klucz mozna łatow zdobyć. Nietrzeba do tego jakiegos wybitnego sprzetu.Jakiś komputer z prockiem 500 mhz i karta sieciowa najlepiej ORINOCO.
    Potrzebne programy:
    NetStumbler
    AirCrack-ng-0.9

    Lista kart współpracujących z pakietem AirCrack



    Uruchamiamy program net stumbler...

    Program pokaze nam liste sieci bezprzewodowych w zasiegu.Wybieramy nasz cel.Ja bede próbowal z siecią "rose" jak widać nadaje na kanale 6...Zapamietujemy który kanał,i wyłączamy program. Następnie uruchamiamy program AiroDump (jest on w zestawie z programem aircrack)

    Przy pierwszym uruchomieniu program zapyta nas czy mamy odpowiednie sterowniki.Jesli nie skieruje nas na odpowiednia strone,z której bedzie mozna je pobrac (bez instalacji odpowiednich sterowników program NIERUSZY)
    Opis obrazka:
    1) Wybieramy karte z której chcemy korzystać.W moim przypadku jest to 12.
    2) Wybieramy interfejs (moja karta jest na kościach ATHEROS dlatego wpisałem literke "a")
    3) Kanał na którym nadaje siec do której chcemy sie podłączyć (odczytany z programu NetStumbler)
    4) Tu wpisujemy nazwe pliku.Ja wpisałem "test".W tym wypadku wszystkie pakiety beda zapisane w pliku test.cab lub test.ivs
    5) Tu program pyta nas,czy chcemy zbierać wszystkie pakiety,czy tylko te potrzebne do wyciągniecia klucza sieciowego.Jeśli damy literke "y" pakiety zapiszą sie w pliku *.ivs ,jeśli "n" to beda ona w pliku *.cap .

    Opis obrazka:
    1) Te cyfry pokazuja ilośc zebranych pakietów. Minimum to 250000 pakietów.Mozna je zbierac na raty.Poprostu wystarczy podac inna nazwe pliku przy nastepnym uruchomieniu airodump. W zalezności ot ruchu w sieci pakiety zbieraja sie szybciej lub wolniej (im wiekszy ruch tym szybciej). Jesli posiadasz drugi komputer z Wifi lub ewętualnie druga karte sieciową możesz wymuszać ruch na sieci co spowoduje szybsze zbieranie pakietów)
    2) Obok napisu WEP jest znak zapytania.kiedy zniknie,oznacza to ze program juz wie jaki rodzaj zabezpieczeń jest uzywany w danej sieci.


    Jeśli już mamy (lub jeśli jeszcze niemamy) odpowiednia ilosc pakietów uruchamiamy program Aircrack (Robi sie to za pomocą wiersza poleceń).

    Jak widać w wierszu poleceń najpierw wpisujemy adres lokalizacji programu aircrack na naszym dysku,a nastepnie po spacji wpisujemy nazwe pliku z pakietami które zebraliśmy (*.cap lub *.ivs). Jak widać na obrazku niemam jeszcze wystarczającej ilości pakietów, wiec zaczynam zbierać kolejne...Powiedzmy ze nazwiemy je test2 (teraz po nazwie aircrack.exe piszemy jeszcze test1.ivs test2.ivs,wtedy porgram policzy nam pakiety z obu plików) A samo szukanie klucza wygląda jak na obrazku poniżej...

    [img]http://www.imagic.pl/files/4639/thumbs/bezwe*tytułu33.JPG[/img]

    (ten ostatni obrazek jest z googli bo czekać mi sie niechciało ale tak to własnie wygląda)

  2. #2
    Użytkownik
    Dołączył
    13-07-2007
    Skąd
    WLKP
    Posty
    190

    Domyślnie

    Mam problem, a mianowicie mam zainstalowane sterowniki do mojej karty i wyskakuje mi błąd, że niby ich nie mam http://flo252.wrzuta.pl/obraz/ljuyRqdk5Y/
    Nie wiem o co loto :olaboga:

  3. #3
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Niewidze ikonki połączeń bezprzewodowych na pasku koło zegarka...Wejdź we właściwości karty i upewnij się czy jest włączone.Najlepiej wszystko ustaw na domyślne. I mozliwe ze niedziała bo jesteś podłączony do sieci.

  4. #4
    Użytkownik
    Dołączył
    13-07-2007
    Skąd
    WLKP
    Posty
    190

    Domyślnie

    Ta ikonka jest po prostu ukryta. Ustawienia mam na banq dobre, net chodzi gites...

  5. #5

    Domyślnie

    ok, niezły schemat tego , ale mam pewien problem, co ja tak zle zrobiłem ?

    o to screen:

    http://www.imagic.pl/public/pview/61179/wlan.jpg

    i nic mi nie wyskoczyło, że sterowników nie mam, a ja mam sterowniki do karty,

    i jeszcze jedno jak włączam Network Stumbler to mi rozłącza z sieci [nie mam net'a][jak wyłącze Network Stumbler i odświerze sieć WLAN to mam wtedy] dlaczego?

    nie rozumiem tego: Interface type: 'o'=HermesI/Realtek; 'a'=Aironet/Atheros co mam wybrać?

    i jeszcze mi wyskoczyło MAC filter (p=none) no nie wiem co mam wpisac, wpisałem "p", tak jak na zdjeciu i sie na tym skonczylo a na twoim zdjeciu nie ma tego

    mam kartę siciową D-Link jak coś i działa mi wszystko na nie zabezpieczonej sieci

  6. #6
    Użytkownik
    Dołączył
    11-08-2007
    Posty
    4

    Domyślnie

    w pierwszym etapie wybrales '9', domyslam sie ze jest to karta LAN a nie WLAN; zamiast 9 wpisz 11

    netstumbler 'przejmuje kontrole' nad karta sieciowa dlatego rozłącza cie z netem

    air crak bedzie dzialal z ta karta? : http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...y,id,35687,s,1/

  7. #7
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Niechce mi sie sprawdzac ale oile mnie pamięc niemyli to Twoja karta niejest na chipsecie atherosa ani hermes-a wiec nienadaje sie do tego. A gdybyś zainstalował odpowiedni sterownik ze stronki AirCrack-a to Twoja karta nazywała by sie "xxx wireles adapter" gdzi xxx to model lub firma karty sieciowej. Piszesz że nie śmiga Ci "Git",ale jesli masz ten "net" przez wifi to aircrack nieruszy puki jestes połaczony.

  8. #8
    Użytkownik
    Dołączył
    11-08-2007
    Posty
    4

    Domyślnie

    Originally posted by TripleX
    Niechce mi sie sprawdzac ale oile mnie pamięc niemyli to Twoja karta niejest na chipsecie atherosa ani hermes-a wiec nienadaje sie do tego.
    on ma karte na usb wiec tym bardziej nie jest ona obsługiwana:
    'We do not support any USB wireless adapters at this time. '

    air crak bedzie dzialal z ta karta? : http://www.komputronik.pl...y,id,35687,s,1/[/b]
    liczę na wasza wiedzę, ponieważ nawet na stronie producenta nie ma o tym żadnej informacji ; >
    chyba za ktoś zna równie tania karte działającą na chipsecie obsługiwanym przez aircracka

    może któraś z tych?
    1. http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...y,id,29823,s,1/
    2. http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...y,id,36561,s,1/
    3. http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...y,id,36565,s,1/

  9. #9
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Jest taka fajną przystawka do kart orinoco.Wkładasz w tam karte PCMCIA i podłaczasz do usb.Efekt identyczny.

    [ Dodano: 11-08-2007, 21:44 ]
    liczę na wasza wiedzę, ponieważ nawet na stronie producenta nie ma o tym żadnej informacji ; >
    chyba za ktoś zna równie tania karte działającą na chipsecie obsługiwanym przez aircracka[/b]


    Dobra i tania.
    Ostatnio edytowane przez Achates ; 22-02-2010 o 01:41

  10. #10
    Użytkownik
    Dołączył
    11-08-2007
    Posty
    4

    Domyślnie

    dzieki

  11. #11
    Użytkownik
    Dołączył
    16-10-2007
    Posty
    1

    Domyślnie

    A ja mam problem nie chce mi się załączyć ten koncowy skan karte mam wbudowana w laptopie atheros stery zciągnąłem i nie łapie pakietów. Co mam nie tak nie moge się zczaić a o to screen

    Ostatnio edytowane przez Achates ; 22-02-2010 o 01:37

  12. #12
    Użytkownik
    Dołączył
    06-10-2007
    Skąd
    Göteborg
    Posty
    1

    Domyślnie

    mojej karty (Realtek RTL8168/8111-wbudowana w laptopa Acer 9420) nie ma w liscie kart wspolpracujacych z AirCrackiem. Czy jest szansa zeby zadzialala?
    dzieki

  13. #13
    Użytkownik
    Dołączył
    09-11-2007
    Posty
    2

    Domyślnie

    Witam mam takie pytanie tak jak w obrazkach powyżej zrobiłem wszystko działa jak należy tylko pokazuje mi OPN a nie WEP co należy zrobic

  14. #14
    Użytkownik
    Dołączył
    10-08-2006
    Skąd
    Wrocław GŁÓWNY
    Posty
    703

    Domyślnie

    Originally posted by marcin.pl
    Witam mam takie pytanie tak jak w obrazkach powyżej zrobiłem wszystko działa jak należy tylko pokazuje mi OPN a nie WEP co należy zrobic
    To chyba znaczy że sieć jest niezabezpieczona =]

  15. #15
    Użytkownik
    Dołączył
    09-11-2007
    Posty
    2

    Domyślnie

    z tego co wiem to te sieci mają pozakładane hasła dla danego użytkwnika zmiana MAC nic nie daje koleś powiedział mi że jedna ma pppoe czy wogóle da sie te sieci obejś jakoś ?

Podobne wątki

  1. WEP-Cracking-WinXP kilka problmow
    Przez rollf
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 31-12-2008, 17:09
  2. Cracking
    Przez ^noob
    w forum Microsoft Windows®
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16-10-2008, 12:05
  3. Asm, cracking [...]
    Przez joker_army
    w forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07-11-2006, 21:38
  4. WEP cracking Problem
    Przez Hard24
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 24-10-2006, 13:07
  5. Cracking
    Przez tsunkuen
    w forum Inne narzędzia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 09-06-2005, 16:53

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •