Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Użytkownik
    Dołączył
    06-12-2007
    Posty
    2

    Domyślnie Problem z Routerem

    Witam,

    wczoraj bawiłem się trochę w ustawieniach routera, mianowicie chciałem zablokować porty od torrentów. Jestem członkiem sieci LAN (Neostrada) ok 9. kompów i mam dostęp do routera.

    Jako, że nie mogę się dogadać z ludźmi, aby nie zamulali łącza w dzień torrentami, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce. Nic nikomu nie mówiąc zainstalowałem NetCuta i miałem długo problem z głowy, ale teraz ludzie się "schytrzyli" i gdy odcinam im internet, jak coś zasysają, od razu biegną zresetować router, co nie daje mi żyć, bo co 5 minut tracę połączenie.

    Mówiłem setki razy ludziom, żeby tak nie zassysali, ale do nich po prostu nie dało się przemówić. Jako że nie ma u nas w sieci żadnego admina, a mam dostęp do routera wkurzyłem się i postanowiłem poblokować porty. Wszedłem na router i zablokowałem dwóm użytkownikom wszystkie porty z przedziału 1024-65534. Następnie wszystkim użytkownikom zablokowałem porty 6881-6999. Czytałem na necie, że właśnie z tego przedziału korzysta najwięcej torrentów.

    I tu pojawił się zonk, w momencie, gdy dodałem porty 6881-6999 dla wszystkich - router "zwariował", bo zapomniałem podać czas na który mają być blokowane. Do wyboru było "Always" i podanie przedziału czasowego.
    Zapomniałem zaznaczyć którego z tych okienek i pojawił się w schelude ,bodajżę napis "Unrecognized tokken" i gdy zechciałem zedytować wpis, pojawiło się poniższe okienko i od tamtej pory jest tam cały czas to samo:



    Wcześniej była tam spora lista wpisów i mogłem wszystkie edytować, teraz nie mogę nic więcej blokować, ani usunąć żadnego wpisu, których z resztą teraz już nawet nie widać... Jak to naprawić?

    Router: D-link DI-604

  2. #2
    Użytkownik
    Dołączył
    06-12-2007
    Posty
    6

    Domyślnie

    obstawiam że to jakaś zawiecha wewnętrzna w routerze, miałem kiedyś coś podobnego
    proponuje restart modemu i upgrade firmwaru u mnie okazało się że przespałem nową wersję a ona znacznie poprawiła problem (u mnie był DL-524 UP)

  3. #3
    Użytkownik
    Dołączył
    06-12-2007
    Posty
    2

    Domyślnie

    Próbowałem resetować router, niestety nie pomaga

Podobne wątki

  1. Problem z Routerem Tenda
    Przez vardii
    w forum Elektronika/Sprzęt
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 17-01-2011, 08:41
  2. problem z routerem
    Przez gelman
    w forum Elektronika/Sprzęt
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06-07-2008, 22:27
  3. Problem z routerem/switchem edimax br-6204wg i problem z dc ;/
    Przez krzysiek100-1988
    w forum Narzędzia sieciowe
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09-05-2008, 12:03
  4. Problem z routerem
    Przez juzek92
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 12-01-2008, 10:40
  5. Problem z Routerem
    Przez assan
    w forum Inne narzędzia
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 22-05-2004, 01:06

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •