Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 31 do 41 z 41

Temat: Trojany - Made in Poland - Legalność

Dawni Moderatorzy Avatar Dark Smark

Domyślnie

Tylko że "ofiara" musi czuć się skrzywdzona i zgłosić bo te akurat wykroczenia są ścigane jedynie z powództwa cywilnego.

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Ja bym nie był takim optymistą na waszym miejscu, wcale nie jest tak że policja leje na takie sprawy, dla nich jest to łakomy kąsek bo jak ktoś nie zadbał o porządne ukrycie swojego IP to poleci od razu, sprawa idzie do sądu a statystyki im rosną. Komputery i różne sprzęty elektroniczne zostają zatrzymane jako dowód w sprawie a że takie sprawy ciągną się latami to możemy się z nimi pożegnać. Do tego dojdzie pewnie jakieś piracenie i kolejny paragraf do kolekcji. Po paru latach jeżeli sprawa nie zostanie umorzona historia kończy się grzywną/kuratorem/zawiasami/fortuną wydaną na adwokata (niepotrzebne skreślić). Wszystko zależy od okoliczności ale radził bym uważać ;p

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Nawet jak nie zostaniecie pociągnięci do odpowiedzialności karnej to i tak czeka Was wieczność w piekle smażąc się w oleju z pierwszego tłoczenia.

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

z widlami w d***
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Dawni Moderatorzy

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

slyszalem dzis na jazdach w samochodzie xD

A tak zeby nie bylo ze offtop to powiem ze prawie wszystkie przestepstwa tego typu musza byc zgloszone przez poszkodowanego.
    A mało kto biegnie z czyms takim na policje.
    Często nawet wykryte włamania na strony państwowe sa odpuszczane przez adminow i nie zglaszane nigdzie.
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Domyślnie

Teraz trochę off-top, to odnośnie: http://wiadomosci.onet.pl/2022190,11,item.html.
    Ten komentarz mnie dosłownie zabił: "gdzie wtedy byli jego rodzice, pytam się!".

Wątpię, żeby poszedł siedzieć na te dwa lata i zdaje mi się, że mu nie udowodnią zbyt wiele xP.

Jedną z rzeczy, która mi się nie podoba w mediach to tytuły artykułów. "Uczeń hakował stronę ABW" - od kiedy oni zajmują się organizacją pielgrzymek o.O?

Użytkownik (R) Avatar djmentos

Domyślnie

Najlepsze są komentarze ;D

//koniec off-topu
    chcecie pogadac o tym wiecej to zalozcie sobie topic w odpowiednim dziale

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

<div class='quotetop'>CYTAT(Khalt @ 7.08.2009, 18:38) <{POST_SNAPBACK}></div>
    Wątpię, żeby poszedł siedzieć na te dwa lata i zdaje mi się, że mu nie udowodnią zbyt wiele xP.[/b]
    Funkcjonariusze zabezpieczyli jego komputery, które teraz trafią do analizy. Policjanci ze Szczecina ustalili, po wstępnym badaniu, że z zabezpieczonego komputera było ponad 50 włamań na strony różnych instytucji i firm. Sprawa ma charakter rozwojowy.[/b]
    Siedzieć nie pójdzie ale zawiasy ma jak w banku
    ;p

Domyślnie

Ja poszedlem praktycznie na zawiasy za wlamanie sie nauczycielowi do meila i postronnie do kont na nk i allegro

Wiec niektorzy jednak dzwonia na policje

a jakie dziwne uczucie gdy dzwonia do Ciebie z komendy i

Dawni Moderatorzy Avatar discovery44

Domyślnie

Jak się nie uważa to tak się dzieje później. A jeżeli dzwonili do Ciebie z komendy i na tym się skończyło to chyba ktoś sobie żartował z Ciebie Jak się zabezpieczałeś?
    www.racjonalista.pl - "Racjonalista jest interaktywnym medium, którego nadrzędnymi wartościami są idee wolnej myśli oraz rozumnego kształtowania przekonań i życia."
    www.richarddawkins.net | Four Horsemen of Atheism | "Bóg urojony"