Tylko że "ofiara" musi czuć się skrzywdzona i zgłosić bo te akurat wykroczenia są ścigane jedynie z powództwa cywilnego.
Tylko że "ofiara" musi czuć się skrzywdzona i zgłosić bo te akurat wykroczenia są ścigane jedynie z powództwa cywilnego.
Ja bym nie był takim optymistą na waszym miejscu, wcale nie jest tak że policja leje na takie sprawy, dla nich jest to łakomy kąsek bo jak ktoś nie zadbał o porządne ukrycie swojego IP to poleci od razu, sprawa idzie do sądu a statystyki im rosną. Komputery i różne sprzęty elektroniczne zostają zatrzymane jako dowód w sprawie a że takie sprawy ciągną się latami to możemy się z nimi pożegnać. Do tego dojdzie pewnie jakieś piracenie i kolejny paragraf do kolekcji. Po paru latach jeżeli sprawa nie zostanie umorzona historia kończy się grzywną/kuratorem/zawiasami/fortuną wydaną na adwokata (niepotrzebne skreślić). Wszystko zależy od okoliczności ale radził bym uważać ;p
Nawet jak nie zostaniecie pociągnięci do odpowiedzialności karnej to i tak czeka Was wieczność w piekle smażąc się w oleju z pierwszego tłoczenia.
z widlami w d***
Filmy online---Grzonu Blog
1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!
Tak przy okazji... http://wiadomosci.onet.pl/2022190,11,item.html![]()
slyszalem dzis na jazdach w samochodzie xD
A tak zeby nie bylo ze offtop to powiem ze prawie wszystkie przestepstwa tego typu musza byc zgloszone przez poszkodowanego.
A mało kto biegnie z czyms takim na policje.
Często nawet wykryte włamania na strony państwowe sa odpuszczane przez adminow i nie zglaszane nigdzie.
Filmy online---Grzonu Blog
1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!
Teraz trochę off-top, to odnośnie: http://wiadomosci.onet.pl/2022190,11,item.html.
Ten komentarz mnie dosłownie zabił: "gdzie wtedy byli jego rodzice, pytam się!".
Wątpię, żeby poszedł siedzieć na te dwa lata i zdaje mi się, że mu nie udowodnią zbyt wiele xP.
Jedną z rzeczy, która mi się nie podoba w mediach to tytuły artykułów. "Uczeń hakował stronę ABW" - od kiedy oni zajmują się organizacją pielgrzymek o.O?
Najlepsze są komentarze ;D
//koniec off-topu
chcecie pogadac o tym wiecej to zalozcie sobie topic w odpowiednim dziale
<div class='quotetop'>CYTAT(Khalt @ 7.08.2009, 18:38) <{POST_SNAPBACK}></div>Wątpię, żeby poszedł siedzieć na te dwa lata i zdaje mi się, że mu nie udowodnią zbyt wiele xP.[/b]Siedzieć nie pójdzie ale zawiasy ma jak w bankuFunkcjonariusze zabezpieczyli jego komputery, które teraz trafią do analizy. Policjanci ze Szczecina ustalili, po wstępnym badaniu, że z zabezpieczonego komputera było ponad 50 włamań na strony różnych instytucji i firm. Sprawa ma charakter rozwojowy.[/b]![]()
;p
Ja poszedlem praktycznie na zawiasy za wlamanie sie nauczycielowi do meila i postronnie do kont na nk i allegro
Wiec niektorzy jednak dzwonia na policje
a jakie dziwne uczucie gdy dzwonia do Ciebie z komendyi
Jak się nie uważa to tak się dzieje później. A jeżeli dzwonili do Ciebie z komendy i na tym się skończyło to chyba ktoś sobie żartował z CiebieJak się zabezpieczałeś?
www.racjonalista.pl - "Racjonalista jest interaktywnym medium, którego nadrzędnymi wartościami są idee wolnej myśli oraz rozumnego kształtowania przekonań i życia."
www.richarddawkins.net | Four Horsemen of Atheism | "Bóg urojony"