Od czego najlepiej zaczac zeby stalo sie programowanie wmiare jasne naleprzy program do compilowania i najlatwiejszy jezyk (Przypuszczam ze c++)![]()
![]()
![]()
Od czego najlepiej zaczac zeby stalo sie programowanie wmiare jasne naleprzy program do compilowania i najlatwiejszy jezyk (Przypuszczam ze c++)![]()
![]()
![]()
Ja zaczynalem nauke do delphi no i tego nie zaluje Nadal mi sie wydaje ze delphi jest najlatwiejsze na poczatekMozesz jeszcze zaczac od pascala ale to juz dosowe a dos odchodzi powoli w zapomnienie :cry: Jezeli chodzi o c++ to jest on jak dla mnie tak srednio latwy ale napewno trudniejszy nic delphi
Jeszcze php jest latwe mimo ze ono jest podobne do c++
ale to na poczatek to raczej nie
Ale to i tak ty bedziesz sie uczyl wiec najlepiej bedzie ci posciagac sobie kursy roznuch jezykow i zobaczyc co ci najlepiej pasuje no i to wybrac
![]()
A muglbys mi pdac troche linkow z kursami ale jakis ciekawych stronek z tego co ty korzystales na poczatku i korzystasz dalej![]()
![]()
![]()
Ja tez wlasnie na niej posiadlem wieksza czesc mojej wiedzyOriginally posted by foqs
http://www.programowanie.of.plTylko ze ona jest tez po adresem www.4programmers.net. Siedzac troche na forum zauwazylem ze jednak Adam mial racje ze calkiem spora liczba osob wchodzi jeszcze przez www.programowanie.of.pl
A i jeszcze jedno pytanie foqs jezeli znasz ta strone to pewnie jestes tez tam zarejsestrowany mzoesz mi podac jako kto?
![]()
Dziek za linki napewno mi pomoga jek bedzie chcieli mnie jeszcze nakierowac czy pzrestrzec pzred jakimis bledami albo nie wiem pzred czym....
To chetnie wyslucham waszych rad.![]()
![]()
![]()
I jeszcze mam takie pytanie w jakim kompilatozre najepiej pisac???
Originally posted by serduszek
Dziek za linki napewno mi pomoga jek bedzie chcieli mnie jeszcze nakierowac czy pzrestrzec pzred jakimis bledami albo nie wiem pzred czym....
To chetnie wyslucham waszych rad.![]()
![]()
![]()
I jeszcze mam takie pytanie w jakim kompilatozre najepiej pisac???
Po 1 w kompilatorze sie nie pisze tylko kompiluje ( tlumaczy na kod binarny czyli ciag 0 i 1)
po 2 zalezy jaki jezyk. W unixach nieprzydadza ci sie raczej jezyki typu pascal czy delphi. te jezyki przydadza ci sie glownie na Winde. Na unix to c, c++, perl, assembler.
I jesczz jedno - jesli chce sie nauczyc programowac kup osbie lepiej jakas dobra ksiazke.
No ja reczej potrzebuje czegos pod wina bo w linuxie narazie nic nie umiem zrobic ale pzryjdzie czas i na to
J dziek za pouczenie w punkcie pierwszym.![]()
![]()
Originally posted by Pedrosov+--><div class='quotetop'>CYTAT(Pedrosov)</div>Ja tez wlasnie na niej posiadlem wieksza czesc mojej wiedzy<!--QuoteBegin-foqsTylko ze ona jest tez po adresem www.4programmers.net. Siedzac troche na forum zauwazylem ze jednak Adam mial racje ze calkiem spora liczba osob wchodzi jeszcze przez www.programowanie.of.pl
A i jeszcze jedno pytanie foqs jezeli znasz ta strone to pewnie jestes tez tam zarejsestrowany mzoesz mi podac jako kto?
[/b]
nie jestem tam zarejestrowany... a tak przy okazji to jakie korzysci przyjda mi z rejestracji??
Bedziesz mogl wrzucac swoje mmaterialy do dzialu download, bedziesz mogl rozbudowywac encyklopedie delphi, uedzielac sie na forum, dodawac wskazowki do FAQ i pewnie jeszcze mase innych rzeczy o ktoreych teraz nie pamietam![]()