Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Od czego najlepiej zaczac ??

Użytkownik

Domyślnie Od czego najlepiej zaczac ??

Od czego najlepiej zaczac zeby stalo sie programowanie wmiare jasne naleprzy program do compilowania i najlatwiejszy jezyk (Przypuszczam ze c++)

Użytkownik

Domyślnie

Ja zaczynalem nauke do delphi no i tego nie zaluje Nadal mi sie wydaje ze delphi jest najlatwiejsze na poczatek Mozesz jeszcze zaczac od pascala ale to juz dosowe a dos odchodzi powoli w zapomnienie :cry: Jezeli chodzi o c++ to jest on jak dla mnie tak srednio latwy ale napewno trudniejszy nic delphi Jeszcze php jest latwe mimo ze ono jest podobne do c++ ale to na poczatek to raczej nie Ale to i tak ty bedziesz sie uczyl wiec najlepiej bedzie ci posciagac sobie kursy roznuch jezykow i zobaczyc co ci najlepiej pasuje no i to wybrac

Użytkownik

Domyślnie

A muglbys mi pdac troche linkow z kursami ale jakis ciekawych stronek z tego co ty korzystales na poczatku i korzystasz dalej

Użytkownik

Domyślnie

Originally posted by foqs
    http://www.programowanie.of.pl
    Ja tez wlasnie na niej posiadlem wieksza czesc mojej wiedzy Tylko ze ona jest tez po adresem www.4programmers.net. Siedzac troche na forum zauwazylem ze jednak Adam mial racje ze calkiem spora liczba osob wchodzi jeszcze przez www.programowanie.of.pl A i jeszcze jedno pytanie foqs jezeli znasz ta strone to pewnie jestes tez tam zarejsestrowany mzoesz mi podac jako kto?

Użytkownik

Domyślnie

Dziek za linki napewno mi pomoga jek bedzie chcieli mnie jeszcze nakierowac czy pzrestrzec pzred jakimis bledami albo nie wiem pzred czym....

To chetnie wyslucham waszych rad.

I jeszcze mam takie pytanie w jakim kompilatozre najepiej pisac???

Użytkownik

Domyślnie

Originally posted by serduszek
    Dziek za linki napewno mi pomoga jek bedzie chcieli mnie jeszcze nakierowac czy pzrestrzec pzred jakimis bledami albo nie wiem pzred czym....

To chetnie wyslucham waszych rad.

I jeszcze mam takie pytanie w jakim kompilatozre najepiej pisac???

Po 1 w kompilatorze sie nie pisze tylko kompiluje ( tlumaczy na kod binarny czyli ciag 0 i 1)

po 2 zalezy jaki jezyk. W unixach nieprzydadza ci sie raczej jezyki typu pascal czy delphi. te jezyki przydadza ci sie glownie na Winde. Na unix to c, c++, perl, assembler.

I jesczz jedno - jesli chce sie nauczyc programowac kup osbie lepiej jakas dobra ksiazke.

Użytkownik

Domyślnie

No ja reczej potrzebuje czegos pod wina bo w linuxie narazie nic nie umiem zrobic ale pzryjdzie czas i na to

J dziek za pouczenie w punkcie pierwszym.

Użytkownik

Domyślnie

Originally posted by Pedrosov+--><div class='quotetop'>CYTAT(Pedrosov)</div>
    <!--QuoteBegin-foqs
    Ja tez wlasnie na niej posiadlem wieksza czesc mojej wiedzy Tylko ze ona jest tez po adresem www.4programmers.net. Siedzac troche na forum zauwazylem ze jednak Adam mial racje ze calkiem spora liczba osob wchodzi jeszcze przez www.programowanie.of.pl A i jeszcze jedno pytanie foqs jezeli znasz ta strone to pewnie jestes tez tam zarejsestrowany mzoesz mi podac jako kto? [/b]

nie jestem tam zarejestrowany... a tak przy okazji to jakie korzysci przyjda mi z rejestracji??

Użytkownik

Domyślnie

Bedziesz mogl wrzucac swoje mmaterialy do dzialu download, bedziesz mogl rozbudowywac encyklopedie delphi, uedzielac sie na forum, dodawac wskazowki do FAQ i pewnie jeszcze mase innych rzeczy o ktoreych teraz nie pamietam