Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Legalno¶æ konkursów

U¿ytkownik (R)
    Do³±czy³
    11-03-2007
    Sk±d
    Pi³a

Domy¶lnie Legalno¶æ konkursów

Witam!
    Co prawda moja sprawa nie wiele ma wspólnego z prawem komputerowym, ale jednak z prawem xD Czy wie kto¶ mo¿e czy mogê sobie zrobiæ konkursik, np jaki¶ w necie na najlepsz± stronê www czy co¶, dawaæ w nagrodê jak±¶ p³atn± us³ugê, np 1000z³ na reklamy w google adsense czy co¶, tak, ¿eby nie musieæ tego rejestrowaæ jako konkurs, p³aciæ podatków od nagród etc?

PS. Sorry, ¿e pytam o to tutaj, ale nie znam ¿adnego forum zwi±zanego z prawem, a sam sobie z tymi kruczkami prawnymi nie radze ^^

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu
    Do³±czy³
    26-12-2006
    Sk±d
    Gdansk, Poland, Poland

Domy¶lnie

mysle ze mozesz ale nie wiem jak tutaj kwestia podatku.
    Wiem natomiast ze nie moze byc w regulaminie ze nagroda j jest losowana bo wtedy nad losowaniem musi czuwaæ Komisia gier i zakladow(ci tacy sztywniacy w losowaniu lotka)
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

U¿ytkownik (R)
    Do³±czy³
    11-03-2007
    Sk±d
    Pi³a

Domy¶lnie

No w³a¶nie chodzi o to, ¿e to bêdzie konkurs, wiêc zero losowania Co¶ mi siê wydaje, ¿e jest jaki¶ próg pieniê¿ny powy¿ej którego trzeba zalegalizowaæ konkurs czy co¶ takiego... Jakby kto¶ zna³ szczegó³y to by³oby mi³o xD

Dawni Moderatorzy
    Do³±czy³
    11-11-2006
    Sk±d
    Polska

Domy¶lnie

a nie mo¿na tego uznaæ jako nagroda rzeczowa? od tego chyba nie ma podatku

Domy¶lnie

Napisz ¿e do wygrania równowarto¶c kwoty w Chupa-Chupsach

U¿ytkownik (R)
    Do³±czy³
    11-03-2007
    Sk±d
    Pi³a

Domy¶lnie

a nie mo¿na tego uznaæ jako nagroda rzeczowa? od tego chyba nie ma podatku
    no tak w³a¶nie nie bardzo, bo na ten przyk³ad samochód to nagroda rzeczowa, a podatek o niego siê p³aci, jak siê wygra...

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •