Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: 30 dniowy system operacyjny

Użytkownik

Domyślnie 30 dniowy system operacyjny

Czy korzystanie z tego systemu przez 30 dni jest legalne?
    Powiedzmy ze mam kilka komputerow na sprzedaz (prez allegro). Mozna na nich legalnie zainstalowac taka wersje 30 dniowa i je sprzedac? Czy to nielegalne?

Domyślnie

nie powiem Ci dokładnie, ale jeżeli pobrałeś wersję beta to z pewnością jest to legalne. używanie systemu przez 30 dni także jest legalne (taki trial dla testu) jednak nie wiem jak to sie ma do sprzedaży. z pewnością nie mógłbyś na tym zarabiać, ew możesz doinstalować gratis oraz wyraźnie napisać ze jest to wersja 30 dniowa ale zobacz jeszcze wypowiedzi innych
    repeat
    Messagebox(handle, 'Szacunek Ludzi Ulicy', 'UltrasGS', MB_OK);
    Until Brak Warunku zakończenia

Domyślnie

Zawsze możesz dopisać: "Na życzenie możemy zainstalować Vistę/7 czy co tam chcecie w wersji 30-dniowej". Ale nie możesz sprzedawać triala.

Użytkownik

Domyślnie

Chyba zle napisalem Ja niechce tego sprzedawac,tylko zainstalowac komus (oile bedzie chcial) tak na sztuke. Kupujacy sobie moze dokupic licencje jesli bedzie chcial lub nie

Sprzedawalem na aukcji kilka sztuk toshiby satelliet m40,i jeden koles nazwal mnie oszustem (bo on wie lepiej ze windows vista/7 bedzie dzialal bez aero na tym kompie) Na stronie producenta nie ma sterownikow wddm,ale ja zainstalowalem stery z innego laptopa i chodzi. Chcialem dolozyc taka wersje bez oplat zeby ladnie wygladalo,a za 30 dni niech sobie kupujacy robia co chca.

Użytkownik

Domyślnie

Od marca 30 dniowe windowsy 7 będą sie restartować co 2 godziny...
    Tu masz:
    http://www.chip.pl/news/oprogramowan...ie-restartowac
    jeśli chodzi o taki system...

Dawni Moderatorzy Avatar hxv

Domyślnie

Ekhm... Nie 30 dniowe wersje Windows 7 tylko wydanie RC którego można było używać w ramach testów przez ponad rok za darmo.

Zbanowany

Domyślnie

uf no przecież można. Tak np: dają anty wirusy trialówki i sprzedają. Tak samo jest z windowsem!

Uprawnienia