Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 31 do 44 z 44

Temat: Klawisz_HCK v1.0

Użytkownik

Domyślnie

Norton też go wykrywa.

Takie zabawki jak,
    - odwrót pulpitu do góry nogami
    - pokazywanie / ukrywanie ikon na pulpicie
    - czy też wysuwanie cd-romu zbędne, po co to i komu? dzieciom?

grzonu a
    - wyświetlenie komunikatu z tekstem, to może być przydatne...

Domyślnie

A Ty myślisz że nie ma dzieci które robią komuś po złości?
    Chcę aby program trafił do każdego odbiorcy (i małego i dużego).

Domyślnie

A ty mylisz trojana z zabawką.

Miłego użycia TKeylogger, TCdrom, TObrocEkran i co tam jeszcze znajdziesz

Domyślnie

Oj. I tu się mylisz. Nie robię wszystkiego na komponentach. Użyłem tylko kilka. TTimer i do obsługi gg.
    Ale obsługę gg jestem w stanie sam napisać, a TTimer mogę zrobić na wątek. Mylisz się chłopcze co do mnie :P

Domyślnie

kiedy aktualizacja ?

warto tam jeszcze wrzucić:

- screen-shot maker
    - funkcja do całkowitego odinstalowania trojana
    - keyloger który ściąga cala rozmowę

to wszystko :P raczej najważniejsze funkcje, a ich nie ma xD

Użytkownik

Domyślnie

Na razie najważniejsze jest wyeliminowanie błędów, czyli
    - po rozłączeniu neta wyskakują komunikaty błędu "Asynchronous socket error100053" i po nim następny
    "Windows socket error: Nawiązane połączenie zostało przerwane przez oprogramowanie zainstalowane w komputerze-hoście (10053), on API 'send' "

- a z kolei gdy net jest odłączony, i przy próbie połączenia się z netem, wywala dziesiątki komunikatów... "Windows socket error: Żądany adres jest nieprawidłowy w tym kontekście (10049), on API 'connect' "

Dawni Moderatorzy Avatar discovery44

Domyślnie

Nie chcę tu jakoś bronić autora tematu, w żadnym wypadku ale:
    po rozłączeniu neta wyskakują komunikaty błędu
    Więc po co rozłączasz 'neta'? To nie jest program który ma za zadanie obsługiwać wszystkie awarie tylko jest to tr... nie to też nie jest trojan, jest to zabawka dla dzieciaczków. Zwracasz uwagę na takie drobiazgi jak 'gdy ... i wtedy chcę się połączyć to ...' (- po co się łączysz bez dostępu do Internetu?) a na ogół nie patrzysz. Złe myślenie.
    www.racjonalista.pl - "Racjonalista jest interaktywnym medium, którego nadrzędnymi wartościami są idee wolnej myśli oraz rozumnego kształtowania przekonań i życia."
    www.richarddawkins.net | Four Horsemen of Atheism | "Bóg urojony"

Użytkownik

Domyślnie

Jak by tu zacząć... a więc tak, jeżeli to jest trojanek, to nie powinien szczekać informacjami o jakichkolwiek błędach braku połączenia 'ofiarze'!
    /
    np.
    Niektórzy mają neostradę i ręcznie włączają połączenie z netem, jak nie włączą, albo włączą później, niż trojanek zdąży się dobijać do neta, to właśnie wtedy trojan wyszczekuje błędy.
    i odwrotnie, jak się rozłączą z netem, przed wyłączeniem kompa to właśnie się tak dzieje jak opisałem.

'gdy ... i wtedy chcę się połączyć to ...' (- po co się łączysz bez dostępu do Internetu?)
    z kąd wziołeś ten cytat? -> 'gdy ... i wtedy chcę się połączyć to ...' ja nie napisałem że ja chcę się połączyć z internetem... To "trojanek" chce się łączyć.

Domyślnie

Trojan... heh... śmieszne. Kombajn, który przez nadmiar funkcji i swoją "przewspaniałą" uniwersalność stanie się wykrywalny w tydzień po wypuszczeniu (to mniej więcej w tym momencie, prawda?). Wychodzę z założenia, że jeśli chciałbym mieć trojana na komputerze czyjejś osoby to wybrałbym takiego, który poza dostępem do CMD ma jak najmniej funkcji - bo po co człowiekowi coś innego?
    Takie zabawki (jak ta, którą robisz) nie odnoszą zbyt wielkiego sukcesu. Jedyne osoby, które czegoś takiego używają to dzieciaczki chcące się pochwalić przed kumplami jakimi to wielkimi haxx0r4mi są.

Jeśli błędy wywala (jak to nazwałeś) "trojanek", to może sprawiać problem. Ale coś mi się nie chce wierzyć, że po napisaniu trojana nie potrafisz zastosować prostej IFki, która by zapobiegła takiemu czemuś.

Post jest mało składny - jest jescze wcześnie (8:10... dla mnie to i tak wcześnie XD), jestem chory i kurna za 20 minut mam ustną maturę z angielskiego toteż jestem trochę zestresowany. Wybaczcie :P.

@grzonu: Matura międzynarodowa (I - ustne mam już teraz .

Kilka osób podjęło się tutaj wojny o to, czym trojan właściwie jest. Nie mogłem po prostu patrzeć jak walczą i im nie pomóc xP.
    Ostatnio edytowane przez Khalt ; 02-02-2010 o 09:17

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

Khalt proboje im przetlumaczyc juz dlugo ze trojan nie potrzebuje wysuwania cd-romu ale jak widac bezskutecznie...ludzie dalej trwaja w ciemnocie xD

0.o ale matury dopiero w maju ...chyba ze probna
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Domyślnie

Nie napisałem że to trojan dla pr0f3sj0n4li5t0f. To trojan dla dzieci które chcą pochwalić się jacy to pr0 są.
    Więc wybaczcie za nadmiar funkcji. Ale nie jest kierowany do zaawansowanych użytkowników.
    Obecnie już obsłużyłem sytuację gdy nie ma neta (w momencie startu aplikacji), ale nie obsłużyłem sytuacji utraty dostępu do internetu.

Nie bijcie się o to jakie ma mieć funkcje i dlaczego. Tutaj ja jestem komisją egzaminacyjną i to ja oddalam i przyjmuję propozycje funkcji.

Piszesz jaka mogłaby być funkcja i nic więcej.

Wykrywalność - CZY GDZIEKOLWIEK GWARANTOWAŁEM ŻE JEST/BĘDZIE ZEROWA!?
    Chyba nie. Bynajmniej nie pamiętam żebym tak napisał. Staram się robić co w mojej mocy aby był niewykrywalny (tzn. używam funkcji WinAPI a nie jakichś zakichanych komponentów typu TInstall - do automatycznej instalacji w rejestrze).

Domyślnie

robienie screenow i wysylanie ich na ftp by sie przydalo

albo funkcja screen15 [wysylanie screenow co 15 sekund]
    screen15off [ wylaczenie]

Domyślnie

Avast home edition tyż wykrywa (i lipa z zabawą z kompem siostry )

Domyślnie

Szczerze mówiąc, to już nie mam źródełek od projektu, może jak się zbiorę to zrobię znowu coś, co mniej waży (bez użycia VCL).
    Temat do zamknięcia.

Uprawnienia