@bot123:
Mówiłem o czymś a'la ten przykład:
Kod:
@echo off
set /P lang=Jaki chcialbys miec jezyk?No,smialo:
if "%lang%" == "eng" (
echo you are very bad people!
goto :EOF
)
if "%lang%" == "pol" (
echo Zly czlowiek z ciebie,zal.pl
) else (
echo GTFO
)
rem lub poprostu
if "%lang%" == "eng" ( echo you are very bad people!
) else ( echo Jestes zly czlowiek ;(
)
@asembler:
Tak,wiem że chciałeś przekazać nam fakt, że wirusy pisze się wyłącznie w delphi, ale niestety są ludzie którzy lubią się jeszcze pobawić na tym świecie czymś innym :(
A definicja wirusa według Słownika Języka Polskiego PWNu:
2. «program komputerowy, który bez wiedzy i wbrew woli użytkownika przedostaje się do systemu komputerowego, zmieniając lub niszcząc informacje w nim przechowywane»
To akurat jest trywialnie proste,więc nie będę zarzucał nawet przykładem,ale zajrzyjmy jeszcze do wikipedii:
Wirus komputerowy to krótki program komputerowy, zwykle szkodzący systemowi operacyjnemu lub utrudniający pracę użytkownikowi komputera. Każdy wirus ma zdolność samopowielania. Jest to warunek konieczny, aby dany program można było nazywać wirusem.
No to już jest ciekawiej.Samopowielanie?Jedziemy!
Kod:
@echo off
rem pomijam cala wirusowa czesc,mowie tylko o samopowielaniu
echo echo WOLOLO YOU ARE OWNED > G:\superwirus.bat rem G: to pendrive u mnie,zawsze mozna poleciec przez caly alfabet dzieki FOR
echo pause >> G:\superwirus.bat
echo [autorun] > G:\autorun.inf
echo open=superwirus.bat >> G:\autorun.inf
I masz najprostsze rozprzestrzenianie się.Naciągane?A myślisz że jak się pierwsze wirusy "przenosiły,hm?" Przez dyskietki!
Cyber-przestępcą?To do to tego wystarczy nauczyć się SQLi 
Więc lepiej wróć do pisania wirusów w Delphi, i nawet nie myśl aby pisać cokolwiek w tak elitarnym języku jakim jest batch!