Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Automatyczne rozprzestrzenianie siê trojana

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    26-04-2008
    Sk±d
    Lublin

Domy¶lnie Automatyczne rozprzestrzenianie siê trojana

Witam. Od jakiego¶ czasu zacz±³em interesowaæ siê automatycznym rozprzestrzenianiem trojanów, tak, jak robi± to botnety. Tylko problem tkwi w tym, ¿e nie wiem jak to zrobiæ. Gdzie¶ w jakiej¶ ksi±¿ce (chyba Zej¶cie do piek³a) przeczyta³em, ¿e kod binarny wstawia siê w nag³ówkach pinga, ale nie wiem ca³kowicie jak to zrobiæ. Potrzebujê tylko poznaæ sposób jak to zrobiæ, kod sam ju¿ sobie napiszê.

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu
    Do³±czy³
    26-12-2006
    Sk±d
    Gdansk, Poland, Poland

Domy¶lnie

to chyba jakas ksiazka fantasy

bardzo czesto botnety rozprzestrzeniaja sie przez strony internetowe na ktorych jest jakis exploit na przegladarke. Albo przez spam. Mozna powiedziec ze konwencjonalnymi metodami a nie magicznie przez pinga
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    26-04-2008
    Sk±d
    Lublin

Domy¶lnie

Aha, czyli nie ma czego¶ takiego, ¿e wirus sam siê rozprzestrzenia. Masz racje, fantasy, chocia¿ niby realistyczne. I tak dziêki za odpowied¼. Temat do zamkniêcia.

Dawni Moderatorzy Avatar hxv
    Do³±czy³
    09-08-2006
    Sk±d
    Stalowa Wola

Domy¶lnie

Wirusy mog± siê same rozprzestrzeniaæ, jednak nie tak, jak napisa³e¶ (nag³ówek PING...?). Mo¿esz zrobiæ tak, jak napisa³ grzonu (expliotowanie przegl±darek, wysy³anie maili) albo IMHO odrobinê pro¶ciej - kopiowanie programu na wszystkie pod³±czone no¶niki wymienne i dodawanie autostartu. S± ludzie, którzy nie maj± porz±dnego AV i po pod³±czeniu np. pendrive komputer zostanie zainfekowany.
    Nie pomagam, nie wykonuje zleceñ, nie mam czasu. Chcesz co¶? Pisz do kogo¶ innego.
    hxv blog | Micha³ W³odarczyk (^hxv) - blip

Dawni Moderatorzy Avatar discovery44
    Do³±czy³
    14-08-2007

Domy¶lnie

kopiowanie programu na wszystkie pod³±czone no¶niki wymienne
    http://grzonu.com.pl/artykuly/zagroz...zego-pendrive/
    www.racjonalista.pl - "Racjonalista jest interaktywnym medium, którego nadrzêdnymi warto¶ciami s± idee wolnej my¶li oraz rozumnego kszta³towania przekonañ i ¿ycia."
    www.richarddawkins.net | Four Horsemen of Atheism | "Bóg urojony"

Domy¶lnie

pdf && flash i to glownie dla platformy windows.

moze drobne remote exploitowanie uslug sieciowych roznego typu serwerow, analizowanie hotfixow etc od windy i sprawdzanie gdzie zlokalizowali bledy bezpieczenstwa ot co. ciezka praca.

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    26-04-2008
    Sk±d
    Lublin

Domy¶lnie

Mam jeszcze jedno pytanie zwi±zane z DDoS, mianowicie czy op³aca siê po prostu pingowaæ z wielu komputerów jednocze¶nie? Czy co¶ to da?

Domy¶lnie

rozprzestrzeniaæ wirusy mo¿esz doklejaj±c je do ró¿nych gier i tworzeniu torrentów. Bardzo skuteczna jest te¿ metoda doklejania do cracków (ludzie mysl± ze jak to crack to antywirus daje fa³szywy alarm i go ignoruj±)

co do DDoS to na pewno lepiej wysy³aæ z wielu komputerów o mniejszych ³±czach, ni¿ z kilku mocnych.
    repeat
    Messagebox(handle, 'Szacunek Ludzi Ulicy', 'UltrasGS', MB_OK);
    Until Brak Warunku zakoñczenia

Domy¶lnie

Piêkne botnety, choæ krótko ¿ywotne (ach, te czêste reinstalacje) robi siê z techników informatycznych (szkó³, nie ludzi :P ).

Ale, jak siê dogadasz z nauczycielem, to mo¿e za dodatkow± ocenê pomo¿esz mu zrobiæ obraz dysku Norton Ghostem...z ju¿ zainstalowanym twoim programem

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    27-04-2004

Domy¶lnie

Najczê¶ciej u¿ywane metody to kopiowanie do folderów programów P2P wykrytych u ofiary no i oczywi¶cie ró¿nego rodzaju cracki/torrenty + USB.

Je¶li szukasz gotowych rozwi±zañ to poszukaj binderów b±d¼ crackerów z gotow± us³ug± spreadowania botnetu, to s± niewielkie koszty.

Pozdrawiam.

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •