Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: zmiana procesora

Domyślnie zmiana procesora

Siemka mam do was pytanie mam płytę główną asus P5GD1 PRO i procesor pentium4 2.8 Ghz socket 775

i chciał bym zmienić procek na pentium4 3.2 Ghz tylko czy poczuję jakąś różnice w szybkości ?

Domyślnie

P4 jest kilka typow podaj wiecej szczegolow

Domyślnie

wszystko jedno jaki typ, nie warto inwestować w tego typu wymianach. Po prostu szkoda kasy nawet jeżeli jest to 30 zł

// Chyba że masz za darmo to co innego.
    repeat
    Messagebox(handle, 'Szacunek Ludzi Ulicy', 'UltrasGS', MB_OK);
    Until Brak Warunku zakończenia

Domyślnie

Legalni roznia sie jadrem przez co sa rozne wyniki dla OC ale mniejsza z tym... dzisiaj mam dobry dzien wiec moge sprzedac Q6600 salacr malay G0 parametry poszukaj sobie na ceneo etc. za 199 PLN, gwarancja 5 miechow
    Ostatnio edytowane przez Hunter ; 09-05-2011 o 14:00

Domyślnie

Tak jak poprzednicy. Nie ma co inwestować w procesor o 400 MHz lepszy. Jeżeli nie chcesz dużo wydawać, kup dobre chłodzenie i zajmij się podkręceniem ale nie wiem czy z tego procesora coś dużo wyciśniesz.

Domyślnie

Ja z P4 2,99 wyciągam 3,66 na chłodzeniu wodnym temperatura 50* a na oryginalnym chłodzeniu bez podkręcania miał ponad 50*.

Atlona XP 1.4 GHz rozpędzałem do 4.2 GHz ale temperatura była ok. 80*.

Ale i tak mimo wszystko nie opłaca się. Lepiej już zmienić kompa albo zmienić mu procka na Pentium D 2,2 GHz, czasami idzie je dopaść za mniej niż 50 zł.

Dawni Moderatorzy Avatar Dark Smark

Domyślnie

Szukaj wąskich gardeł komputera. Osobiście proponuje dla podniesienia wydajności inwestować w RAM. Chociaż parametrów więcej nie podałeś. Sama większa ilość kwantów wykonywanych na daną jednostkę czasów nic nie da jak nie mamy gdzie przetwarzanych danych na bieżąco trzymać.

Domyślnie

Jeżeli chciałbyś mieć szybszy komputer to najlepiej pozbierać i kupić wszystko razem. Albo możesz też dorwać jakąś płytę główna z podstawką na twój procesor, dobrymi ramami i pci-ex i dokupować rzeczy, np. C2D za 100 można dostać. Ale raczej to się nie opłaca więc jak chcesz coś zrobić z kompem to lepiej pozbieraj kase i kup kompa z dobrym amd black edition. Są one wydajne i tanie

Uprawnienia