Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: ResHacker for Windows 7

Domyślnie ResHacker for Windows 7

Siemano, czy zna ktoś z Was program który ma podobne możliwości co reshacker tylko zę na Windows 7?

Chodzi mi przykładowo o edytowanie form i elementów w programach. Aplikacje i biblioteki z Windows XP edytowały sie elegancko, programy w Windows 7 sa inaczej zbudowane i poprzez ResHacker nie da się edytować jego komponentów wizualnych typu Label czy image.

Pozdrawiam!
    repeat
    Messagebox(handle, 'Szacunek Ludzi Ulicy', 'UltrasGS', MB_OK);
    Until Brak Warunku zakończenia

Domyślnie

hmmm powiem Ci że nie wiem czym ten program się różni od starszej wersji ResHacker. Chyba tylko "ABOUT ME" Działa tak samo jak wersja dla XP.
    repeat

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

jest tam jeszcze jakiś drugi, shareware, ale pewnie da rade to obejść. nie testowałem go, ale jak Ci zależy, to możesz go sprawdzić

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

ja na win7 uzywam standardowego reshackera i dziala. jak chcesz to moge ci go podslac
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Domyślnie

Cytat Napisał grzonu Zobacz post
    ja na win7 uzywam standardowego reshackera i dziala. jak chcesz to moge ci go podslac
    ja też go mam, i działa, jednak windows 7 jest zrobiony inaczej niż Windows XP. Przykładowo: wrzuć sobie do reshacker jakąś cpl-ke, np "sysdm.cpl" z windowsXP, i zobacz co można z nią robić. Edytować pola tekstowe, przesuwać komponenty itp. w windows 7 nie ma takich możliwości.

Pewnie w windows XP forma trzymana jest w zasobach, w w7 tego nie ma. I czy jest możliwość edycji tych elementów w Windows 7?
    repeat

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

format plikow PE nie zmienil sie. Poprostu nie zawsze okno jest tworzone z dialogu ktory jest w zasobach. Czasem moze byc tworzone przy pomocy CreateWindowEx. Wersja systemu nie ma z tym nic wspolnego.
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Domyślnie

hmmm nie wiem, jednak w Windows 7 czy tam Vista nie udało mi się zrobić z plikami tego, co robiłem na Windows XP Po prostu w ResHacker w tym drzewku są inne "dane"
    repeat

Uprawnienia