- Forum
- Inne
- Sprzêt
- Sterowniki karty d¼wiêkowej do p³yty g³ównej NVIDIA nForce 650i Ultra
-
Sterowniki karty d¼wiêkowej do p³yty g³ównej NVIDIA nForce 650i Ultra
Witam. Od dwóch lat jestem posiadaczem p³yty g³ównej NVIDII (nForce 650i Ultra), z której jestem zadowolony. Wcze¶niej nie by³o ¿adnych problemów, jednak teraz zobaczy³em, ¿e nie mam opcji nagrywania z "Stereo Mix", prawdopodobnie dlatego, ¿e nie mam zainstalowanych sterowników do karty d¼wiêkowej (w menad¿erze urz±dzeñ jest napisane, ¿e s± sterowniki Microsoftu z 2006 roku). Po kilku minutach szukania znalaz³em odpowiednie sterowniki na stronie Nvidii. By³y to sterowniki z 2009 roku, wiêc od razu zacz±³em pobieranie. Gdy uruchomi³em instalacjê pojawi³ siê b³±d: Program instalacyjny NVIDIA nie mo¿e znale¼æ sterowników zgodnych z aktualnym sprzêtem. Program instalacyjny zakoñczy pracê.
Po kilku próbach i dostaniu tego samego b³êdu postanowi³em odinstalowaæ sterowniki Microsoftu i wtedy spróbowaæ, jednak po ka¿dym restarcie te sterowniki od nowa siê instalowa³y i nie by³o sposobu na to, ¿eby je odinstalowaæ. Sterowniki na pewno s± dobre, bo s± prosto ze strony NVIDII, a w ich specyfikacji by³o napisane, ¿e dzia³aj± równie¿ z moj± p³yt± g³ówn±.
Proszê o pomoc jak mogê zainstalowaæ te sterowniki lub chocia¿ dostaæ mo¿liwo¶æ nagrywania przez Stereo Mix (czyli nagrywania tego, co leci prosto z g³o¶ników, a nie z mikrofonu).
System: Windows Vista Home Premium 32bit
P³yta g³ówna: NVIDIA nForce 650i Ultra
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600 GT
Pamiêæ RAM: 4 GB
Link do sterowników, które pobra³em: http://www.nvidia.pl/object/hdmi_aud....00.59_pl.html
Chyba tyle bêdzie potrzebne.
Wszystkie inne sterowniki by³y instalowane normalnie, bez ¿adnych b³êdów. Wszystkie inne sterowniki s± równie¿ aktualne. Aktualizowa³em je dzisiaj w nadziei, ¿e to pomo¿e.
-
Zainstaluj najpierw to: http://www.nvidia.pl/object/nforce-v...driver-pl.html a potem sterowniki do d¼wiêku
Uprawnienia
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum