Poka¿ wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Komputer po wy³±czeniu sam siê w³±cza.

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    19-11-2010
    Sk±d
    Wieluñ

Domy¶lnie Komputer po wy³±czeniu sam siê w³±cza.

Witam,

mam problem z swoim komputer, który po wy³±czenie sam siê w³±cza. System operacyjny Windows XP. Próbowa³em ju¿ ró¿nych rzeczy i nie wiem w czym tkwi problem. Czyta³em na innych forach ¿e to problem z zasilaczem ale mój jest sprawny. Proszê o pomoc, z góry dziêkuje.

Domy¶lnie

Mo¿e to byæ problem z obudow±. Przycisk power mo¿e siê blokowaæ. Mia³em tak kiedy¶ z jednym komputerem na mieszkaniu.
    Obudowa by³a jak u czo³gu.
    This comment requires further study.

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    17-06-2007
    Sk±d
    Mullingar, Ireland

Domy¶lnie

Ewentualnie uszkodzony sprzet? Zasilacz, plyta gl?..

Kiedys kiedys tez cos czytalem o czyms w BIOSie :-) ale nie mam pojecia co to.. nie zwracalem uwagi bo nigdy mi sie to nie przydazylo.. musialbys poszukac na necie.. :-)

PS. Jakby ktOs zaczal tu pisac o wirusach wlaczajacych komputer to nie zwracaj uwagi

Domy¶lnie

"Wirusy" nie maj± jak w³±czyc komputera. Mog± go tylko wy³±czyæ.

¯eby w³±czyæ komputer musi byæ usterka mechaniczna.
    This comment requires further study.

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    17-06-2007
    Sk±d
    Mullingar, Ireland

Domy¶lnie

Jesli opisany w 2 poscie problem z obudow± nie wystepuje.. zacznij moze od wymiany zasilacza :-) nie musisz kupywac.. pozyc inny i zobaczysz czy na drugim usterka tez wystepuje

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    28-05-2010

Domy¶lnie

To tylko ustawienia w Biosie. Ju¿ nie pamiêtam co zmienia³em ale mia³em dok³adnie tak samo. Pogrzeba³em w Biosie i mu przesz³o.

Dawni Moderatorzy
    Do³±czy³
    15-02-2011

Domy¶lnie

Wirus niemo¿liwy? A ingerencja w system? Wiem pewnie to brzmi niedorzecznie ale teoria o zamianie "Wy³±cz" na "Uruchom Ponownie" (tylko dzia³anie nie obrazki, napisy itp.) nie jest taka g³upia. Po jakim czasie siê w³±cza od wy³±czenia?(jak od razu to ta teoria nie jest z³a).
    Osobi¶cie stawiam na zasilacz albo obudowê ale aby wyeliminowaæ wirusa mo¿na wy³±czyæ komputer "brutalnie" i je¶li siê w³±czy wirusa mo¿na wykluczyæ.
    That force became my endless curse

Dawni Moderatorzy Avatar Dark Smark
    Do³±czy³
    29-04-2006

Domy¶lnie

Zale¿nie od wersji i typu bios opcja jest dostêpna. W bios w mechanizmach zarz±dzania energi± itd (power management setup) poszukaj takich opcji jak resume by alarm, automatic power of, auto power of, wake-on itd. Po co takie opcje wgl istniej±? A typowa funkcja domowego komputera serwerowego dzia³aj±cego podczas burzy

Domy¶lnie

wylacz w biosie ( power managment ) wake on alarm, rtc, mouse, keyboard, pci, pci-e itp. itd. -.- // albo str, rtc rozne opcje sa w roznych plytach...

Domy¶lnie

Nie chce siê wy³±czyæ to znaczy, ¿e jak klikasz wy³±cz to on ci siê resetuje czy nawet jak naciskasz przycisk Power to on i tak ci siê nie wy³±cza? Je¿eli to pierwsze to stawiam na wirusa. Gdy mia³em xp i nie posiada³em ¿adnego AV to prawie co miesi±c co¶ takiego mi siê robi³o.

Domy¶lnie

Wydaje mi siê ¿e je¿eli by³by to problem z obudow± to by³y by jeszcze jakie¶ objawy na w³±czonym komputerze.

Mo¿e to byæ wirus lub uszkodzona p³yta g³ówna. Co to zasilania nie jestem pewien. Chocia¿ wirus musia³ by podmieniaæ przyciski lub zamiast wy³±czyæ komputer tylko go uruchomiæ ponownie.

Domy¶lnie

Istnieje co¶ takiego co w³±cza samodzielnie komputer kiedy¶ takie co¶ widzia³em wydaje mi siê ,¿e to zaplanowane zadania (panel sterowania ->> wydajno¶æ) kiedy¶ to by³o takie co¶ jakby plik i zegarek taka ikonka

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •