Witam,
Pewnie wiele osób pamięta czasy gdy trojany pisano tylko na zasadzie p2p i nie każdy miał dostęp do stałego złącza, a większość "usernetu" używała modemów. Były to piękne czasy - zwykłym javascript można było wrzucić trojana. Bacznie od jakiegoś czasu obserwuje rozwój trojanów i muszę powiedzieć że chyba teraz wszyscy wykonują krok do tylu. Moim zdaniem przyczyna jest prosta - gdzie się podziali programiści top 10 z 2005 roku? - mamy nowe projekty zaczynane od zera a rok 2011
Jestem jednym z tych którzy się wyłamali, natłok obowiązków robi swoje. Pisałem na tym forum nie raz i pewnie wielu z was jest tu całkiem nowa i szanse ze ktoś mnie tu serdecznie przywita są maleNa dzień dzisiejszy programuje już około 10 lat i pomyślałem aby zaszaleć jak za młodu. A wiec do rzeczy
Projekt zwie się Liquid backdoor i zasada numer 1 całość ma być przejrzysta oraz maksymalnie elastyczna. Cały projekt jest jeszcze we wczesnym stadium rozwoju. Na chwilę obecną okno aplikacji prezentuje się tak
Pełny zrzut
Pełny zrzut
Trojan będzie działał na zasadzie p2p reverse connection, będzie posiadał integracje z serwisem dyndns.org co znacznie ułatwi konfiguracje aplikacji clienta, ponadto client zostanie wydany na większość platform systemowych. Serwer będzie tylko pod systemy windows. Trojan będzie posiadał manager plików wzorowany na styl programu total commander. Na dzień dzisiejszy jest już w miarę działający protokół zdalnego pulpitu
Główne funkcje (skrótowo)
- Multiplatformowe oprogramowanie klienckie
- Reverse connection + dodatkowe potoki UDP/TCP
- obsługa DynDNS
- Profesjonalny keylogger
- Dostęp do konsoli poleceń
- Profesjonalny manager plików
- Profesjonalny zdalny pulpit (specjalny protokół który umożliwi w dość płynna pracę na słabych złączach)
Ogółem stawiam na prostotę, funkcjonalność, elastyczność, profesjonalizm.
Strona domowa: liquidbackdoor.pl (podczas budowy)
Potrzebuje jakaś mała grupkę osób które będą mi pomagały w testowaniu oprogramowania wiec wszystkich chętnych proszę o kontakt na mail contact@liquidbackdoor.pl Trojan datuje na początek 2012, postaram się na bieżąco informować o postępach.
Dziękuje serdecznie

Na dzień dzisiejszy programuje już około 10 lat i pomyślałem aby zaszaleć jak za młodu. A wiec do rzeczy

Odpowiedź z Cytatem

- jak już nie będzie co robić w trojanie to dodam taka funkcje.
.