Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Backtrack 5 - Nivida G-Force 8600GT - rozdzielczość jedynie 800x600

Użytkownik

Domyślnie Backtrack 5 - Nivida G-Force 8600GT - rozdzielczość jedynie 800x600

Witam !

Mam problem z Backtackiem 5 32bity KDE, a dokładnie z rozdzielczoscia po zainstalowaniu. Dostepne są tylko 800x600 i 640x480.
    Widziałem to popuralny problem, ale jako że jesten nieobyty z linuxem to nie potrafie go rozwiązac.

Moja karta graficzna to Nivida G-Force 8600GT.

Prosze nie odylać mnie do Google bo pierwszą rzeczą było sprawdzenie rozwiazania, niestety moja wiedza na temat linuxa jest tak nikła ze nie potrfie zrozumiec o co chodzi autorowi tegoż o to postu w którym niby znajduje się rozwiązanie. http://forums.hak5.org/index.php?sho...6&#entry173716
    Jeśli potrafil bym rozwiązac to sam i za pomocą google nie prosił bym was o pomoc.

wpisuje xorg -configure i nic sie nie dzieje jakas lista sie pojawia, nie mam pojecia o co chodzi.

Prosił bym was dordzu linuxowicze o wytłumaczenie jak "krowie na rowie" jak naprawić rozdzielczość bo męcze sie już któryś dzień.
    Pozdrawiam !

Domyślnie

A masz zainstalowany pakiet sterowników do karty?
    Popatrz czy na repozytoriach nie ma sterowników. Jak sa nalezy je zainstalować przypuszczalnie z modułami jadra pod ten steorwnik.
    W razie czego to spróbuj ze sterami z nVidii po Linuksa.

Uprawnienia