Witam wszystkich.
Pisze w zwi±zku z laptopem jaki ostanio wpad³ mi w rêce, a dok³adnie dell inspiron 1521. Problem jak w temacie, nie dzia³a pod¶wietlenie matrycy. No i teraz pytanie w zwi±zku z tym - inwerter pad³, trzeba zamówiæ i po prostu wymieniæ, czy ¶wietlówki siê popali³y (ekran LCD).
Z historii laptop wiem tyle ze zosta³ nadepniêty z prawej strony na klawiature - by³ otwarty - i od tego czasu zacz±³ gasn±æ, przy w³±czaniu czasem sie za¶wieci³ a czasem nie. Teraz wogóle nie dzia³a to pod¶wietlenie, jedynie przy w³±czaniu widaæ mrugniêcie przez u³amek sekundy, jakby dosta³ "troszkê" pr±du...
Rozkrêci³em, rusza³em przewodami od inwertera do matrycy, od p³yty do intertera, odpina³em/wpina³em wtyczki - NIC z tego.
Wiem, ¿e najlepiej by³o zmierzyæ napiêcie na wyj¶ciu inwertera, ale nie mam miernika (sam nie wiem dlaczego go jeszcze nie kupi³em).
Jakie¶ propozycje?? sugestie?
Nie chcê tego zaczynaæ od kupowania inwertera, bo przyjdzie nowy, nie bedzie skutku i nie wiadomo czy nowy jest udupiony na dzieñ dobry (bo z tego co pisza na forach to zdarza siê to czesto) czy problem jest gdzie indziej.

Z góry dziêkuje za jak±kolwiek pomoc
Pozdrawiam