Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Zapisywanie każdego przycisku na stronie

Domyślnie Zapisywanie każdego przycisku na stronie

Witam, czy istnieje możliwość napisania takiego skryptu że zapisuje sie każdy nacisnięty przycisk na stronie? bo mam taki fake robie i strona jest całkiem inna (z podmienionym index.php) ale nie wiem jak zrobić wlasnie te zapisywanie bo kumplowi chce kawał zrobić

Domyślnie

to co chcesz zrobić nazywa się log na płatnych hostingach zazwyczaj jest to włączone i dostępne, na darmowych bywa różnie
    jeśli nie ma to można sobie takiego prostego logera łatwo napisać:
    file_put_contents('log.txt', print_r($_SERVER, 1), FILE_APPEND);
    problem tylko jak to potem podepniesz do strony, jeśli masz tak że wszystkie requesty do strony idą przez index.php to tam to wrzucasz, jeśli masz inaczej to dorzucasz to np. to pliku z funkcjami, lub do innego miejsca które wykona się przy każdym żądaniu

zaleta loga wbudowanego: zapisuje wszystkie żądania, nawet do nieistniejących plików(404), 20* i 50*
    zalety własnego loga: możesz zapisać co chcesz, np. dane z $_POST

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

nooo a pomysl co bedzie jak gdzies na stronie bedzie jakis blad LFI i taki plik sobie bede mogl zaincludowac
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Domyślnie

prawdopodobnie i tak umieści to w folderze głównym, więc nawet LFI nie będzie potrzebny
    więc raczej bym zasugerował dać lepszą nazwę pliku z logiem, zamiast log.txt lepiej dać np. af6s7d6fs7dfa6sdfa76.txt

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

wiele atakow na strony jest przerowadzanych przez tzw. "głębokie ukrycie" ostatnio np. O2 dostalo po lapkach za to Zamiast cos chowac lepiej napisac tak skrypt aby nie umozliwial takich rzeczy.
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Uprawnienia