Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 22

Temat: Pinguja mnie, mam stale ip - jak sie bronic?

Domyślnie Pinguja mnie, mam stale ip - jak sie bronic?

Witam.
    Moj problem polega na tym, ze mam stale ip. Od pewnego czasu jestem pingowany przez kogos/grupe osob. Gram w gry internetowe, co sprawia ze ping ktory trwa nawet 10 sekund, powoduje moja smierc w grze. A odrabianie strat to kwestia kilku dni. Kontaktowalem sie z uslugodawca, jednak ten swteirdzil, ze nie zmienia mi ip. Moje pytanie brzmi, jak to zalatwic, jak mam sie bronic? Czy zainstalowac jakis specjalny program do blokowania ping of death/dos ? Jesli tak to jaki? Firewall wystarczy? Jesli tak, to jaki?

Jesli chcecie odpowiedz na to czy jestem pewny, ze to ping, to odpowiedz brzmi tak. Pare sekund przed pingiem mowia mi o tym, ze zostane spingowany. Jednak wtedy jest juz za pozno.

Prosze o pomoc.

Domyślnie

Czy posiadasz router w którym możesz zmieniać ustawienia?
    This comment requires further study.

Domyślnie

Mam modem.

Domyślnie

Z routerem było by łatwiej, ae spróbuj zainstalować Kasperskiego jego firewall powinien dać sobie rade. Ewentualnie darmowy Zone Alarm
    This comment requires further study.

Domyślnie

A wiesz na jakim porcie jesteś pingowany? Możesz spróbować zablokować ten port.
    Pomogę w zdobyciu hasła do Facebooka. Pisać na PW.

Domyślnie

Zainstaluje i zobacze czy cos dalo.

Chodzi o moj port?

Dawni Moderatorzy Avatar Dark Smark

Domyślnie

Cytat Napisał michal31337 Zobacz post
    A wiesz na jakim porcie jesteś pingowany? Możesz spróbować zablokować ten port.
    A wytłumaczysz mi w czym to pomoże? Poczytaj o budowie sieci.

@matikurczak225 utrudnianie dostępu w ten sposób to też przestępstwo, jeśli będzie to długotrwale najpierw zgłoś dostawcy internetowemu, oni się tym zajmą.

Domyślnie

Fire wall nie pomaga, a ten zone to dosc, ze nie pomogl, to po resecie kompa jedyne oznaki, ze net mi dziala odczuwalem z cdm. Dopiero po usunieciu zona z kompa znow dzialalo wszystko.
    # Dark Smark
    Dzwonilem do nich juz pare razy i tlumaczylem.. i powiedzieli, ze blablabla. Nie zmienia i tyle. Mimo, ze tlumaczylem.
    #msvcrt
    Zrobilem obie opcje i nadal dostaje pinga.

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Zadzwoń jeszcze raz. Ale nie proś o zmianę IP tylko poproś o blokowanie pingów, jak leci to ze stałego IP niech zablokują je, jeśli nie to na pewno mają możliwość wykrywania i blokowanie tego typu ataków. Jeśli to nie pomoże idź na policję, oni zajmą się sprawą i problem zniknie.
    Ps
    Jeśli to osoby z gry, zgłoś ich do admina gry.

Domyślnie

Ludzie ktorzy dostajczaja mi neta nie chca wspolpracowac. Mowia, ze oni tylko dostarczaja mi usluge i tyle. Mowia, ze to moja sprawa jak sobie nagrabilem. Problem w tym, ze oni sa ze szwecji, wiec jak pojde na policje to nawet jak by to cos dalo, to trwalo by to kupe czasu zapewne.
    Nie ma jakiegos sposobu? Przeciez napewno cos takiego jest.

Dawni Moderatorzy Avatar VR8

Domyślnie

Cytat Napisał matikurczak225 Zobacz post
    Ludzie ktorzy dostajczaja mi neta nie chca wspolpracowac. Mowia, ze oni tylko dostarczaja mi usluge i tyle. Mowia, ze to moja sprawa jak sobie nagrabilem. Problem w tym, ze oni sa ze szwecji, wiec jak pojde na policje to nawet jak by to cos dalo, to trwalo by to kupe czasu zapewne.
    Nie ma jakiegos sposobu? Przeciez napewno cos takiego jest.
    Podaj ich IP, walnie się im pięknego DRDoS'a/UDP Flood'a i się nauczą.

Domyślnie

Moge podac? Zeby nie bylo problemow. To nie koliduje z zasadami forum?
    Jesli moge podac, to chetnie, ale kilku z nich ma zmienne.

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Cytat Napisał matikurczak225 Zobacz post
    Moge podac?[...]To nie koliduje z zasadami forum?
    Odpowiedzi na to pytanie nie dam Ci ja, poczekaj na jakiegoś administratora. Przypomnę Ci tylko, że tracisz w takiej sytuacji możliwość pomocy z strony Policji oraz łamiesz prawo.

Dawni Moderatorzy Avatar VR8

Domyślnie

Zmienne? 25 sekund DRDoS'a z 200-stu maszyn i nie podniosą sie przez kilka dni.

DOWN:
    Nie pomyślałem o tym. Nie podawaj :>

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia