Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 22 z 22

Temat: Pinguja mnie, mam stale ip - jak sie bronic?

Domyślnie

Cytat Napisał VR8 Zobacz post
    Zmienne? 25 sekund DRDoS'a z 200-stu maszyn i nie podniosą sie przez kilka dni.
    Ten atak polega na podaniu w adresie nadawcy, adres odbiorcy, przez co osoba po takim ataku potem sama siebie DoSuje. Jeżeli ma zmienne IP to pakiety są po prostu stracone, bo nie otrzymują odpowiedzi i już. Net wstaje. Bardziej opłacało by się targetować ISP, małe sieci osiedlowe można łatwo położyć. "Łatwo"... jak się ma oczywiście czym, a wątpię żeby ktokolwiek kto się w tym poście udzielił miał taką możliwość :d (Oczywiście za darmo, jak w gre wchodzą pieniądze to wszystko sie da)
    Ostatnio edytowane przez michal31337 ; 07-12-2011 o 21:04

Użytkownik (R) Avatar djmentos

Domyślnie

jak w gre wchodzą pieniądze to wszystko sie da
    Nie wszystko też

Skąd wiesz, że Cie pingują? Generalnie jak nie chcesz pchać tej sprawy dalej, to po prostu kup sobie jakiś pierwszy, lepszy router który ma wbudowanego firewalla i odfiltrowuj to. Jeśli walniesz odwetem też stajesz się przestępcą w tym momencie.

Domyślnie

Wiem, bo pisza mi, ze za chwile dostane pinga. I po kilku sec dostaje. Po za tym, pakiety odebrane w czasie pinga skacza po 550~/sec. A normalnie skacza po 5-30. W przypadku normalnego kicka, pakiety by przestaly skakac.
    Oni mnie pinguja i jakos nie maja wyrzutow. A ja mam wydawac pieniadze, bo oni sobie tak zycza?

Domyślnie

Zawsze możesz zmienić gre lub server
    This comment requires further study.

Domyślnie

No w sumie tak, 6 lat gry z wspolnymi znajomymi i zmienie gre poprostu.
    Naprawde nie ma zadnego sposobu by to zatrzymac?

Domyślnie

Ciężko zrobić to legalnie
    This comment requires further study.

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Cytat Napisał Vandervir Zobacz post
    Ciężko zrobić to legalnie
    Jeżeli ma ich IP(tu nie koniecznie), zrobi kilka zdjęć rozmów (dokumentacja tego, że informują o przyszłym ataku) oraz oni są z polski to policja zajmie się tym całkowicie legalnie.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia