Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Szukanie skradzionego komputera

Domyślnie Szukanie skradzionego komputera

Cześć wszystkim, w sumie nie jestem osobą, która może cokolwiek wiedzieć o tematach poruszanych na forum, stąd mam pytanie czy da się jakoś "zdalnie"odnaleźć skradziony komputer?
    Wczoraj wieczorem ukradli mi laptopa z dyskiem zewn. , na których znajdowało się ok. 5 lat mojej pracy + oczywiście materiały prywatne.
    Chciałabym go namierzyć/spróbować odzyskać, bo policja jak wiecie zapewne i tak nic nie wskóra, będę wdzięczna za odpowiedź
    Ostatnio edytowane przez dodoxx6 ; 19-01-2012 o 14:02 Powód: "Pomocy!"

Domyślnie

Jeśli laptop nie posiada funkcji lokalizacyjnej (niektóre posiadają) to raczej nie namierzy się. Nie wiem czy producent laptopa i systemu operacyjnego ma możliwość namierzenia, oprogramowanie z automatyczna aktualizacja przesyła informacje o komputerze na serwer skąd analizowane są aktualizacje ale wątpię aby te firmy udostępniły informacje na temat skąd wykonywane jest połączenie (przy czym wymagane jest aby znać pewne dane związane z systemem i oprogramowaniem, numer identyfikacyjny oprogramowania po zarejestrowaniu nadawany).

Domyślnie

Jeśli komputer został skradziony radzę iść zgłosić sprawę na policję , z tego co wiem można namierzyć komputer po adresie MAC karty sieciowej , radzę Ci kontrolować Allegro itp. jeśli złodziej jest totalnym idiotą może go wystawić na aukcję .

Uprawnienia