Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Spis stron internetowych i kontrola rodzicielska.

Domyślnie Spis stron internetowych i kontrola rodzicielska.

Witam. Mam pytanie odnośnie sieci domowej. Otóż dzisiaj się dowiedziałam, że moi rodzice mają dostęp do spisu stron internetowych, które przeglądam. Nie wiem co jeszcze u mnie widzą (mam nadzieję, że nie tego posta ). Chciałabym się dowiedzieć, czy da się to 'szpiegostwo' jakoś usunąć, zablokować, albo fałszować te strony, na które wchodzę. W ogóle nie wiem, jakim sposobem mnie podglądają, czy ja mam ten program na kompie, czy przez sieć. Bardzo proszę o jasne odpowiedzi i z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Domyślnie

Hahaha, może po prostu zaglądają do historii? Po pierwsze używaj Trybu Prywatnego (Ctrl+Shift+P w Firefoxie). Po drugie podaj więcej informacji - jaki masz system operacyjny, jaki internet i jak podłączony (wątpie żeby sniffowali pakiety though ), czy masz konto administratora, czy rodzice też korzystają z komputera?

Dawni Moderatorzy Avatar VR8

Domyślnie

Hmm... dam sobie głowę uciąć że to po prostu historia.

@a95gata
    Włącz w pasku narzędzi (u góry ekranu) Historia -> Wyświetl całą historię.
    Ot cała filozofia.

PS. Haha ;D
    "Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki" - Sun Tzu

---
    Sprzedam keyloggera wysyłającego logi na maila, do tego masa dodatków (np. USB spreading).
    Kontakt: (gg)41878055
    ---

Domyślnie

Do historii raczej nie zaglądają, nic by tam nie znaleźli :P Mam Windowsa 7, a internet to w jakim sensie pytanie? bo mam Netię, wi-fi jeśli o to chodziło. To by było za mało inteligentne, jeśli by sprawdzali historię, bo wiedzą, że lubię bawić się w różne blokady na kompie

Domyślnie

Może na systemie jest zainstalowany program który monitoruje Twój ruch internetowy. Sprawdź programem HijackThis co masz na swoim systemie, na stronie:
    http://www.hijackthis.de/
    sprawdzisz log. Powinno być ostrzeżenie lub informacja na temat wątpliwych programów. Jest sporo tego typu oprogramowania więc należ najpierw je wykryć a następnie usuną lub przekonfigurować aby nie rejestrował pewnych danych.

Domyślnie

To zrób tak:
    0. Format albo wrzuć tu logi z HijackThis'a (żeby zobaczyć czy masz jakiś syf)
    1. TrueCrypt dysków (każdy dysk inne hasło, 30 znakowe)
    2. Hasło na bios
    3. Bootowanie z dysku (żeby jak zamrożą RAM ciekłym azotem i zabootują odpowiedni soft z USB to nie złamali hasła)
    4. Program do automatycznego kasowania pamięci RAM po wyłączeniu kompa (Edit Vandervir: Poważnie?)
    5. AntyWirus + Firewall
    6. Hasło na admina na Windowsie
    7. Wyświetlacz ekranu po 5 minutach bezczynności (po wyłączeniu wyświetlacza niech pokazuje ekran logowania Windowsa)
    8. Wyrób sobie nawyk naciskania znaków na klawiaturze Windows+L (pokazuje ekran logowania) za każdym razem jak odchodzisz od kompa

Hmm... Na razie to tyle. Ja tak mam i na brak bezpieczeństwa nie narzekam.
    Ostatnio edytowane przez Vandervir ; 21-12-2011 o 20:47

Domyślnie

Przeszukam oczywiście kompa, ale jeszcze dzisiaj zauważyłam, że zainstalowany mam 'trustport internet security'. Fajnie, antywirus itd. ale czytam jakie mam funkcje, a tu 'Poza modułem ochrony antywirusowej wyposażony został w zaporę sieciową, narzędzie do ochrony poczty elektronicznej oraz monitorowania odwiedzanych stron internetowych, czy to jest związane z moim problemem?

Użytkownik

Domyślnie

Jeżeli rodzice twoi nie mają dostępu do komputera to inaczej nie da się* sprawdzić jakie strony przeglądałaś. Po 2 co im z tego że zobaczą że siedzisz Ciągle na fejsie ? Wg mnie po prostu blefują i tyle :]

*da się ale trzeba umieć a z tego co wiam to rodzice niezbyt kumaci są jeśli chodzi o informatykę.

Najprostszy sposób ? Format i instalacja "czystego systemu" jeżeli masz jakiś dodatek i zrobił hasło na komputer albo jak masz moduł BT w kompie sparować Telefon z pc i jak np odejdziesz na 3m od pc to sam się zablokuje.

Domyślnie

Cytat Napisał a95gata Zobacz post
    Przeszukam oczywiście kompa, ale jeszcze dzisiaj zauważyłam, że zainstalowany mam 'trustport internet security'. Fajnie, antywirus itd. ale czytam jakie mam funkcje, a tu 'Poza modułem ochrony antywirusowej wyposażony został w zaporę sieciową, narzędzie do ochrony poczty elektronicznej oraz monitorowania odwiedzanych stron internetowych, czy to jest związane z moim problemem?
    Tak, bardzo możliwe. Wywalaj to i zainstaluj np. Avire (całkiem dobry antywirus)

Uprawnienia