Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: TrueCrypt

Domyślnie TrueCrypt

Tak się zastanawiam czy ktoś słyszał o innej możliwości złamania TrueCrypta niż:
    - Cold boot
    - Wprowadzenie do kompa pendriva ktorego trzeba zabootowac
    - Keylogger sprzetowy
    czy to będzie wszystko?
    the quieter you become, the more you are able to hear

Dawni Moderatorzy Avatar VR8

Domyślnie

Brute Force, Slownikowa, jest jeszcze kilka ale nie pamiętam. Ale nawet jakbyś botnetem łamał to nie uzyskasz większej szansy na złamanie niż około 1% - Oczywiście liczy się też siła hasła
    "Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki" - Sun Tzu

---
    Sprzedam keyloggera wysyłającego logi na maila, do tego masa dodatków (np. USB spreading).
    Kontakt: (gg)41878055
    ---

Domyślnie

czyli teoretycznie jak zaszyfruje, to policja nie ma szans na zlamanie, dzieki , 300 GB szyfrować się będzie 18h, nieźle
    Ostatnio edytowane przez trojanxem ; 30-12-2011 o 20:05

Domyślnie

Polecam zrobić tak jak u mnie. Ja mam 1500 GB zaszyfrowanych danych. Podzieliłem sobie wszystko na różne tematyczne "sektory" takie jak np. gry, muza, programy, hacking, etc. na każdy "sektor" inne hasło, co najmniej 30 znaków (litery/cyfry). Z tym czuję się całkiem bezpieczny, bo jak złamią jakimś cudem jedno hasło, to nie złamią pozostałych. Do tego - jak będziesz reinstalke systemu robił, to odszyfruj partycje i dopiero reinstaluj.
    Pomogę w zdobyciu hasła do Facebooka. Pisać na PW.

Domyślnie

A przy starcie systemu podajesz tylko hasło na dysk z systemem? I wchodzac na dysk powiedzmy "gry" podajesz hasło do gier?

Użytkownik

Domyślnie

Nie wiem jak jest z windowsem , ale na linuxie używam truecrypt i mam zaszyfrowane 800GB danych ( cały dysk pod linuxa ) .

I przy starcie prosi o hasło . A potem już nic

gdzieś czytałem że 30 znakowe hasło odszyfrowanie przez naukowców zajeło rok .;p a w polsce = 100 lat ~ ,min ; p

Uprawnienia