Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Maksymalna moc nadajnika

Domyślnie Maksymalna moc nadajnika

Witam,
    W internecie znalazłem info. dotyczące maksymalnej mocy nadajnika WiFi i chciałem się zapytać czy ustawiając region na Brazylię (Ameryka Pd.) uzyskam większy zasięg sieci bezprzewodowej. Pod okienkiem wyboru jest adnotacja dot. prawa. Mój ruter: TP-LINK TL-MR3420

Okno konfiguracyjne rutera:
    Przechwytywanie.PNG

Tabelka dopuszczalnych mocy nadawania:
    Przechwytywanie2.PNG
    Ostatnio edytowane przez tepelink ; 08-01-2012 o 20:11 Powód: literowka

Użytkownik

Domyślnie

W tym przypadku jest ogarniczeniem antena która ma zysk max 6dBm a jak kupisz antene np 50dBm to będziesz mieć 50 ale to już jest potwór a nie antena. I to nie zależy od ustawie tylko od wzmacniacza.

EDIT@ aha i po 2 stronie antena też musi być taka mocna bo co z tego że znajdzie jak się nie połączy.

Domyślnie odpowiedz

A w przypadku gdy antena nie będzie ograniczeniem wybór Brazylii coś da?

Użytkownik

Domyślnie

Możesz dać. zaszkodzić nie powinno a czy poprawi sytuację to zobaczysz. Jak to się mówi do puki nie spróbuje to się nie przekonasz.

Użytkownik Avatar kanar123

Domyślnie

Tak wtrącając jeśli chcesz wzmocnić sygnał tylko w określonym kierunku, użyj odbicia sygnału przez aluminium np.. Mój sposób (nie chciałem kupować anten, a słyszałem o tym kiedyś) A więc, weź butelkę powiedzmy 1,5l odetnij górę, przetnij ją na pół i każdą z połówek owiń folią aluminiową nie gnąc jej za bardzo, następnie ustaw tak żeby antena była w środku jednej z połówek i odbijała sygnał w określonym kierunku.
    http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-...-pomoca-puszki
    Można i tak ;]

Uprawnienia