Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 19 z 19

Temat: [C/C++] Co wybrać

Domyślnie

Generalnie to jaka jest Twoja wiedza na temat programowania? Chcesz zabrać się za programowanie w C++ albo jak już zdecydowałeś się na Pytona to niech będzie że w Pytonie ale.... No właśnie pisanie programu nie jest łatwe python jest też trudnym językiem (jeśli się zraziłeś C++). Naprawdę polecam jak reszta Biblię Symfonia C++ i do boju

Użytkownik Avatar cpp

Domyślnie

Bartonik@ ludziska polecają wiki, rzeczywiście daje radę, ale jest nieco słaba. Cpp0x fajny serwis, ale za dużo z niego nie wyciągniesz. Thinking in C++ widziałem gdzieś w googlach i na dysku, no może być ale drażni mnie styl pisania kolesia.

http://xion.org.pl/?dl_id=7 <-- megatutorial Xion'a, podziwiam gościa za to, że puścił obszerny przewodnik za friko. Pamiętaj jedną rzecz: notanik windowsa idzie napisać szybko, painta trochę trudniej, nie przejmuj się, jeśli szybko nie napiszesz aplikacji okienkowej sprawnie działającej, do tego trzeba wprawy. Pisz konsolowo i się niczym nie przejmuj ;-)

Moderator Avatar widmo17

Domyślnie

Thinking in C++ to nie jest dobra książka, mnóstwo lania wody, mało konkretów i rajcowanie sie jaka ta obiektowość nie jest świetna. Nie mówiąc już o przykładach kodu w których zmienne nazywają sie a, b, c, d i e, przez co kod przypomina jakiś dziwny język ezoteryczny z includami C++owych headerów na poczatku

HOMEPAGE - http://widmo.soa1.org - programowanie, security, serwery.

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

A ja ponownie powiem ze jezyk jaki sobie wybierzesz jest bez znaczenie o ile potrafisz myslec jak programista i potrafisz swoja mysl przelać na psudokod to pseudokod przelejesz na obojetnie jaki jezyk niezaleznie czy wybierzesz sobie C,C++,Ade,Pascala,Pythona,C#,Jave czy inny jezyk.
    Z nauka programowania jest tak jak z nauka jezyka obcego: Jak umiesz sie wysłowić w swoim ojczystym jezyku i potrafisz przetlumaczyc swoj ojczysty jezyk na obcy to mozna powiedziec ze potrafisz mowic w obcym jezyku tak samo jest z programowaniem.
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Uprawnienia