Zobacz wyniki ankiety: Czy pod³o¿y³by¶ oprogramowanie szpieguj±ce bliskiej ci osobie?

G³osuj±cych
11. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie
  • Zdecydowane Tak

4 36,36%
  • Raczej Tak

2 18,18%
  • Nie wiem

1 9,09%
  • Raczej Nie

2 18,18%
  • Zdecydowane Nie

2 18,18%
Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [Ankieta] Pod³o¿yæ keyloggera - czy na pewno warto?

Domy¶lnie [Ankieta] Pod³o¿yæ keyloggera - czy na pewno warto?

Mam pytanie do wszystkich, czy pod³o¿yliby¶cie oprogramowanie szpieguj±ce osobie wam bliskiej (¯onie, dziewczynie) nie dlatego bo podejrzewacie, ¿e was zdradza albo macie podejrzenia. Tylko dlatego, ¿e chcecie mieæ kontrole nad sytuacj±.

Zapraszam tak¿e do wypowiadania siê w tym temacie.

Zacznê pierwszy.
    Pod³o¿enie takiego oprogramowania uwa¿am za brak zaufania dla osoby z któr± obecnie przebywam. Jednak w obecnym czasie nie mo¿na do koñca byæ pewnym, czy mo¿na zaufaæ drugiej osobie. Tu pojawiaj± siê w±tpliwo¶ci nad moralno¶ci±, bo je¶li ta osoba znalaz³a by przypadkiem jakie¶ informacje to pow±tpiewam czy chcia³a by ze mn± przebywaæ.
    Nie musia³a by nawet znale¼æ oprogramowania. Po prostu posiadaj±c za du¿o wiedzy mo¿na przypadkowo podzieliæ siê z ni±. Brak wiedzy szkodzi, nadmiar równie¿.
    This comment requires further study.

Dawni Moderatorzy
    Do³±czy³
    15-02-2011

Domy¶lnie

Zacznê do tego, ¿e moja odpowied¼ jest znacznie szersza ni¿ "Dziewczyna/¿ona".
    Cytat Napisa³ Vandervir Zobacz post
    Pod³o¿enie takiego oprogramowania uwa¿am za brak zaufania dla osoby z któr± obecnie przebywam.
    Je¿eli utrzymujê z kimkolwiek relacje opieraj±ce siê na zaufaniu (a w przypadku dziewczyny jest tak na pewno) to zrobienie tego podwa¿a to zaufanie. Nawet je¶li mia³ bym jakiekolwiek podejrzenia nie zrobi³ bym tego - uwa¿am, ¿e jest to niehonorowa, nieczysta gra. Ale tyczy siê to osób nie tylko bliskich, ale te¿ osób którym ufam, je¶li co¶ ma siê trzymaæ na zaufaniu to, to nie mo¿e byæ filar z piasku.
    Problemem tutaj s± osoby, którym siê ufa. Trzeba bardzo starannie te osoby wybieraæ i nie kryæ siê z tym czy komu¶ ufamy czy nie.
    To jest takie moje zdanie, które niestety niknie w dzisiejszym ¶wiecie.
    Moj± odpowiedzi± jest "Zdecydowane Nie".
    Ps
    Bardzo ciekawy temat.
    That force became my endless curse

Dawni Moderatorzy Avatar VR8
    Do³±czy³
    24-09-2011
    Sk±d
    Kraków

Domy¶lnie

Zale¿y, jaka by³a by waga sytuacji. Tak z ciekawo¶ci nie pod³o¿y³ bym takiego oprogramowania raczej nikomu, jednak nigdy nie wiadomo. Je¿eli sprawa by³a by powa¿na, pomy¶la³ bym nad tym.
    Odpowiadam "Nie wiem".
    "Najwy¿szym osi±gniêciem jest pokonaæ wroga bez walki" - Sun Tzu

---
    Sprzedam keyloggera wysy³aj±cego logi na maila, do tego masa dodatków (np. USB spreading).
    Kontakt: (gg)41878055
    ---

Domy¶lnie

Zale¿y - po co. Nie bawi mnie jako¶ czytanie prywatnych wiadomo¶ci na Facebooku, czy gadu-gadu. Uwa¿am to za stratê czasu. Ka¿dy ma swoje ¿ycie. Tak¿e dla przypadków czystej ciekawo¶ci (kierowanej czêsto wymówk±) mówiê - zdecydowanie nie. Jednak czasem podejrzenia okazuj± siê byæ uzasadnione, a jak wiadomo - lepiej wiedzieæ, ni¿ nie wiedzieæ. Ja o rozwodzie moich rodziców dowiedzia³em siê przed moj± mam± i nie mam tu na my¶li rozmowy z ojcem. Dlatego - zdecydowanie tak. Nie mia³bym najmniejszych wyrzutów.
    Pomogê w zdobyciu has³a do Facebooka. Pisaæ na PW.

U¿ytkownik Avatar Reminisce
    Do³±czy³
    23-01-2012
    Sk±d
    £ód¼

Domy¶lnie

¯onie, dziewczynie? A o mê¿u, ch³opaku to nie wspomnieli¶cie? ^ ^ Mniejsza.

Wed³ug mnie zwi±zek opiera siê na zaufaniu, wiêc jaki cel mia³oby podk³adanie keyloggera? Ja osobi¶cie wierzê swojemu ch³opakowi, i nie zamierzam mu 'wykrêcaæ' podobnych numerów - dla mnie co¶ takiego jest ewidentnym brakiem zaufania, a bez zaufania nie ma zwi±zku.

Dawni Moderatorzy
    Do³±czy³
    15-02-2011

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ Reminisce Zobacz post
    ¯onie, dziewczynie? A o mê¿u, ch³opaku to nie wspomnieli¶cie? ^ ^ Mniejsza.
    Wybacz Vandervirowi, praktycznie nie ma tutaj kobiet/dziewczyn. Co nie znaczy, ¿e ich tutaj nie chcemy .
    Cytat Napisa³ Reminisce Zobacz post
    Wed³ug mnie zwi±zek opiera siê na zaufaniu, wiêc jaki cel mia³oby podk³adanie keyloggera? Ja osobi¶cie wierzê swojemu ch³opakowi, i nie zamierzam mu 'wykrêcaæ' podobnych numerów - dla mnie co¶ takiego jest ewidentnym brakiem zaufania, a bez zaufania nie ma zwi±zku.
    Kto¶ siê ze mn± zgadza . Mo¿e ten ¶wiat jeszcze nie jest tak zepsuty.
    That force became my endless curse

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •