Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Temat: ACTA

Domyślnie A.c.t.a

Jełop tusk postanowił roz*******ić internet przez wprowadzenie A.C.T.A (Anti-Counterfeiting Trade Agreement)
    który ma za zadanie wyeliminować piractwo.
    Efektem ubocznym będzie monitoring naszego ruchu w sieci przez dostawców internetu
    cenzura oraz zakaz szyfrowania pakietów, emailów, plików
    utrudniając nam ominięcie tego chorego systemu.

Podsumowując ACTA wprowadzi coś na kaształt systemu cenzury znanego nam z Chin.

opis acta z wiki

http://pl.wikipedia.org/wiki/ACTA

dokument ACTA z przecieku

http://www.laquadrature.net/files/201001_acta.pdf

Osobiście myślę nad przejściem do anonimowych sieci takich jak: Tor, freenet, albo I2P
    myślicie że to może pomóc ?

W każdym razie jeśli ktoś posiada jakiś pomysł jak można się przed tym zabeZpieczyć,
    lub chcę podzielić się swoją opinią na temat ACTA zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam D110
    Ostatnio edytowane przez trojanxem ; 25-01-2012 o 13:44

Domyślnie

Po podpisaniu ACTA dopiero zacznie się blokowanie stron premierów itp.
    "Jesteśmy Legionem. Nigdy nie przebaczamy. Nigdy nie zapominamy. Spodziewajcie się nas"

Domyślnie

Najbardziej jednak w sprawie ACTA denerwuję mnie to, że pojawiło się mnóstwo script kiddies (LOIC). Ludzie zaczęli podszywać się pod anonymous, cytować ich motta, rozpowszechniać zdjęcia. Zaczęli się wypowiadać ludzie, którzy nie mają pojęcia o samym działaniu internetu jak i o ACTA, nie przeczytali ustawy, tylko zaczęli napędzać masową panikę, która i tak jest rozpowszechniona przez media..
    the quieter you become, the more you are able to hear

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Jestem przeciwny ACTA, jak również deface'owi stron rządowych bo Donald jest znany z tego, że jak znajdzie wroga publicznego (patrz kastracja pedofilów - 0 efektów, dopalacze - dalej dostępne w internecie itp.) to będzie podcierał sobie tym d*** w mediach jaki to jest nieugięty wobec żądań terrorystów przez co niektórzy ludzie będą dalej żyli w przeświadczeniu jaki to twardy i profesjonalny mają rząd.

Bardziej jestem zasmucony brakiem jakiegokolwiek protestu ze strony administratora, boli mnie to że takie forum jak to nie umieściło żadnego bannera lub jakiejkolwiek innej informacji, że nie zgadza się z jutrzejszym podpisaniem ACTA przez polskiego ambasadora w Japonii. Dodanie bannera informacyjnego, czym jest ACTA jest najlepszym wyjściem, żeby jak najwięcej ludzi dowiedziało się w co nas pakuje nasz rząd.

Mam nadzieję że Ahates się zreflektuje i pójdzie w ślady wielu polskich serwisów.

Domyślnie

Nie wszyscy się podszywają. Anonimowym może być każdy. To nie jest jaki klan, że musisz napisać do jakiegoś szefa, żeby Cię przyjęli.. Oni nie mają przywódców.
    "Jesteśmy Legionem. Nigdy nie przebaczamy. Nigdy nie zapominamy. Spodziewajcie się nas"

Domyślnie

Cytat Napisał ANM Zobacz post
    Nie wszyscy się podszywają. Anonimowym może być każdy. To nie jest jaki klan, że musisz napisać do jakiegoś szefa, żeby Cię przyjęli.. Oni nie mają przywódców.
    owszem może być. Ale w świetle ACTA które defakto już zostało podpisane, jest to obecnie nielegalne :P
    no cóż chinole se poradzili to i my damy rade

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Alea iacta est!
    Tuszu się nie zmyje.
    That force became my endless curse

Domyślnie

Cholernie motywujące...

Wszyscy możemy należeć do Anonymous, dlatego razem jesteśmy tacy potężni.

Z tego co wiem, aby ACTA mogło jeszcze w pełni funkcjonować musi się na to zgodzić prezydent...

Domyślnie

Cytat Napisał widmo17 Zobacz post
    Tak opserfujom nas i paczom co robimy wszendzie kamery trucizna w pierogah z bjedronki oł noł oł noł jak tu rzyć !!!111one
    Pozdrawiam.

Uprawnienia