Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Zmiana uprawnień/dostęp administratora

Domyślnie Zmiana uprawnień/dostęp administratora

Otóż tak mamy w szkole na kompach Win 7. Nie są podłączone do serwera, tylko zwykła sieć LAN. Przy starcie są dwa konta: administratora i ucznia. Problem jest taki, że na koncie ucznia nie ma możliwości instalacji programów. A przydałoby się bo ciężko 3 godziny wytrzymać nic nie robiąc. Prosiłbym o podanie jakie są możliwości zmiany uprawnień ucznia albo uzyskania dostępu do konta administratora, a dalej to myślę, że sam sobie poradzę.

A i mam dostęp do wiersza poleceń, zablokowana jest tylko jakakolwiek konfiguracja i instalacja programów.

Nikt nie pomoże? Nie proszę o wiele.
    Ostatnio edytowane przez dodoxx6 ; 27-01-2012 o 12:46

Domyślnie

Wrzuc na pendriva np wersje jakies gry portable, sprobuj utworzyc konto administartora przez cmd
    the quieter you become, the more you are able to hear

Domyślnie

Gry które nie potrzebują instalacji to zazwyczaj cienkie są. A robienie portable z czegoś dużego nie ma sensu bo strasznie wolno się ładuje.
    Tworzenie konta raczej nie przejdzie, coś typu błąd systemu 5. Mimo to spróbuję.
    Jest może jakiś sposób, żeby wyciągnąć hasło na admina, a potem je złamać? Będę miał teraz 2 tygodnie ferii.
    Czytałem coś o tych różnych hackach co korzystają z rainbow table. Działa to?

Edit:
    Da radę skopiować plik SAM, a potem użyć np ophcrack w domu do złamania? Bo nie bardzo pasuje mi odpalić i czekać pół godziny, aż złamie. Do skopiowania wystarczy zwykły livecd?
    Ostatnio edytowane przez Przeszczepy ; 27-01-2012 o 08:47

Uprawnienia