Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Anonimowo¶æ podczas "testowania wydajno¶ci serwera"

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    24-01-2012

Domy¶lnie Anonimowo¶æ podczas "testowania wydajno¶ci serwera"

Witam zastanawiam siê na anonimowo¶ci± podczas "testowania wydajno¶ci serwera" i innych podobnych dzia³añ. Najlepszym sposobem jest pod³±czenie siê do cudzej sieci, ale nie zawsze jest taka mo¿liwo¶æ. W jednym temacie pad³a odpowied¼
    Cytat Napisa³ abramakabra Zobacz post
    P³atny VPN, z tym ¿e bezpieczeñstwo w tym wypadku polega na zaufaniu. Wierzysz, ¿e zdalna strona nie udostêpni twoich danych na pro¶bê s³u¿b (polskich?). W tym wypadku najlepiej braæ VPN z krajów które nie maj± z nami podpisanych ¿adnych umów, albo takich, które maj± w konstytucji wpisany zakaz udostêpniania danych, tak jak np. Panama. Oczywi¶cie wszystko wi±¿e siê z odpowiedni± cen±.
    Mogliby¶cie podaæ konkretne nazwy programów korzystaj±ce z serwerów ulokowanych w takich miejscach, lub mo¿e macie inne sposoby na zwiêkszenie anonimowo¶ci? Proszê o nie odsy³anie mnie do wyszukiwarki, bo trochê przy tym siedzia³em, ale chcia³bym poznaæ Wasze sposoby.

U¿ytkownik Avatar harbinger
    Do³±czy³
    10-01-2012
    Sk±d
    vaccum

Domy¶lnie

taa.... openvpn - dziêki niemu mo¿esz korzystaæ z VPNów
    I'm the harbinger of your salvation thru destruction.

harbinger@nefarious.bad.mn - w razie ¶cis³ej potrzeby

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    24-01-2012

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ harbinger Zobacz post
    taa.... openvpn - dziêki niemu mo¿esz korzystaæ z VPNów
    Ca³kiem ciekawy mimo limitu danych do 100Mb. U¿ywali¶cie Cyberghost? Serwery ma miêdzy innymi w Rosji, Rumunia i na Ukrainie. Jest VPN dzia³aj±cy pod linuksem?

Do³±czy³
    10-01-2012
    Sk±d
    vaccum

Domy¶lnie

Cytat Napisa³ Meos Zobacz post
    Ca³kiem ciekawy mimo limitu danych do 100Mb.[...ciach...]
    ... a gdzie¶ Ty wyczyta³, ¿e OpenVPN ma jaki¶ limit 100Mb?

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    24-01-2012

Domy¶lnie

Po zalogowaniu na privatetunnel.com w prawym górnym rogu Used 1 MB of 100 MB (Available 99 M.

Do³±czy³
    10-01-2012
    Sk±d
    vaccum

Domy¶lnie

jaki¶ tam serwis privatetunnel.com to po prostu jaki¶ tam serwis.. OpenVPN to oprogramowanie umo¿liwiaj±ce obs³ugê sieci wirtualnych... jednak nie licz mimo wszystko na to, ¿e za darmo kto¶ Twoje dupsko bêdzie kry³

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    24-01-2012

Domy¶lnie

Teraz to ju¿ wszystko mi w g³owie pomiesza³e¶ Co mam zrobiæ ¿eby czuæ siê jak najbardziej bezpiecznie? W OpenVPN mogê siê po³±czyæ z PrivateTunnel i wybraæ 1 z 3 dostêpnych serwerów i o to chodzi? Nie rozumiem te¿ tego limitu danych, przy pomocy OpenVPN mo¿na po³±czyæ siê z innymi serwerami ni¿ oferuje PrivateTunnel? By³bym wdziêczny gdyby¶ móg³ wyt³umaczyæ mi to jak krowie na miedzy.

Do³±czy³
    10-01-2012
    Sk±d
    vaccum

Domy¶lnie

openvpn to najpro¶ciej rzecz ujmuj±c program... program ten umo¿liwia ³±czenie siê z sieciami VPN.. PrivateTunnel to tylko jaki¶ tam dostawca, który jak mówisz udostêpnia jakie¶ 3 serwery z sieciami VPN, przez które najprawdopodobniej mo¿esz przetunelowaæ swój ca³y ruch sieciowy.. chodzi o to, ¿e istniej± jeszcze inni dostawcy ni¿ PrivateTunnel, chocia¿by Perfect-Privacy http://perfect-privacy.com/ który oferuje nie 3 a ok. 12 serwerów w ró¿nych czê¶ciach ¶wiata i bez ¿adnych limitów przesy³u danych.. ja osobi¶cie bêdê inwestowa³ najprawdopodobniej w http://www.ccihosting.com/openvpn.php

... mo¿liwe jest, ¿e i tak teraz opowiadam Ci nie to, co chcia³by¶ us³yszeæ.. ale w takim razie nie wiem ju¿ naprawdê czego nie rozumiesz polecam ogólnie poczytaæ o tym CZYM s± sieci VPN (Virual Private Network)

U¿ytkownik
    Do³±czy³
    24-01-2012

Domy¶lnie

Dziêkujê za odpowied¼.

Uprawnienia

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •