Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Jak zatrzymać działanie strony ?

Domyślnie Jak zatrzymać działanie strony ?

Witam, moje pytanie brzmi jak zatrzymać działanie (serwera) strony, usunięcie treści, zostawienie wiadomości, infekcja ? Jak to zrobić ? Wiem że jest metoda Ddos, ale jak to zrobić ?

Powód: na pewnym miejscowym forum roi się od treści obraźliwych ku mojej osobie lecz nic z tym zrobić nie można ... chciałem wykonać to samodzielnie, lub nie*.

Pytam całkiem serio, jeśli ktoś może *mi pomóc, bardzo proszę.

Użytkownik Avatar harbinger

Domyślnie

na tym forum często przewijają się wzmianki o takim oprogramowaniu jak LOIC (Low Orbit Ion Canon)..
    zrób użytek z Google + powyższe zdanie... a potem nie zapomnij o najlepszym narzędziu jakim dysponujesz - mózgu...
    i przypomnij sobie najlepiej o nim zanim jeszcze zaczniesz cokolwiek robić..

a poza tym pozdrawiam
    i powodzenia
    I'm the harbinger of your salvation thru destruction.

harbinger@nefarious.bad.mn - w razie ścisłej potrzeby

Domyślnie

Spokojnie, nie zapomniałem się zabezpieczyć... jeśli to miałeś na myśli ;] . Poza tym ta strona to kociołek szatana :P więc nikt nie będzie za nią płakał ... no może prócz osób którym takie obrzucanie gnojem ludzi pasuje ;]

W sumie chciałem się dowiedzieć czegoś o obciążeniu serwera tak aby go zablokować ... w tym jestem zielony...

;]
    Dzieki i pozdrawiam too.

Użytkownik Avatar harbinger

Domyślnie

Cytat Napisał Machina3012 Zobacz post
    [...ciach...]
    W sumie chciałem się dowiedzieć czegoś o obciążeniu serwera tak aby go zablokować ... w tym jestem zielony...
    [...ciach...]
    W sumie świadczy to o tym, że mniej więcej wiesz, że dzwony biją tylko nie masz pojęcia, w którym kościele.. Polecam po prostu dogłębnie przestudiować czym jest atak typu DoS - wtedy się dowiesz jak przykładowo można obciążyć serwer tak, aby go zablokować i nie będziesz już zielony.
    I'm the harbinger of your salvation thru destruction.

harbinger@nefarious.bad.mn - w razie ścisłej potrzeby

Domyślnie

Dobra, a mam takie dodatkowe pytanko jeżeli wiem juz co i jak ... ale jak dostać się do serwera strony, znam adres lecz nie wiem na jakim stoi serwerze ... gdy chcę sprawdzić wyskakuje IP końcówki .net ... sprawdzałem kilka stron z końcówką .net i cały czas to samo IP ... ale np. moją stronę zablokowałem

Uprawnienia