Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: DDOS atack

Domyślnie DDOS atack

Witam. Od jakiegoś czasu zainteresował mnie temat obciążania witryn metodą ddos. (Bynajmniej nie ma to nic wspólnego z acta i obecnymi atakami hakerów) Chciałbym się dowiedzieć coś więcej na ten temat. Wyczytałem że do tego ataku wystarczą dwie komendy:

ping [adres strony]
    ping [adres ip serwera] -t -l 1000
    Tutaj moje pytanie. Czy wpisanie tych komend naprawdę wystarczy? Coś mi się wierzyć nie chce że to wszystko. Pozwoliłem sobie nagrać filmik by pokazać w skrócie o co mi chodzi. Film planuje skasować za kilka dni:

Jeżeli ktoś z was ma jakąś wiedzę na ten temat, proszę o podzielenie się nią. Jakie komendy trzeba wpisać aby taki atak miał większe szanse powodzenia. Co trzeba użyć. Wprawdzie - jak widać na filmie - serwer zamuliło, ale jest to raczej spowodowane zmianą IP.

EDIT: Jakie strony są najbardziej podatne na takie ataki? napisane w html?
    Ostatnio edytowane przez green515 ; 26-01-2012 o 15:06

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Filmik ma dużą wartość edukacyjną. Nie usuwaj .
    That force became my endless curse

Domyślnie

Rzadko spotyka się tak wspaniale dopracowane filmiki, które przekazują ogromną ilość przydatnej wiedzy.
    the quieter you become, the more you are able to hear

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

Cytat Napisał trojanxem Zobacz post
    Rzadko spotyka się tak wspaniale dopracowane filmiki, które przekazują ogromną ilość przydatnej wiedzy.
    Czepiasz się ;D
    Czasem filmy "you do it wrong" też są potrzebne.
    Teraz wiemy, jak zlagować sobie łącze. Wcześniej nie widziałem takiego przedstawienia .
    That force became my endless curse

Uprawnienia