Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Jaki sprzęt na rozpoczęcie hackingu

Domyślnie Jaki sprzęt na rozpoczęcie hackingu

Cześć. Zaczynam dopiero moją przygodę z hackingiem i element na który bym chciał postawić na początek jest to sprawny komputer.
    Pomyślałem o laptopie. I tutaj pytanie na co powinienem głównie patrzyć przy wyborze aby służył mi jak najlepiej do "zabawy"?
    Na pewno procesor, a co z kartą graficzną? Przydaje się? Co powinienem ustawić jako priorytet przy wyborze a co od razu odrzucać? Pozdrawiam.

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

Jak jestes dobry to wystarczy obojetnie jaki komputer z dostepem do internetu a jak nie to nawet najlepszy sprzet Ci nie pomoze
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Użytkownik

Domyślnie

Kup Sobie Della bez systemu . Dell nie zakłada blokad w biosie ; o z tego co czytałem gdzieś kiedyś . Sam mam della . komputer i laptop i jestem zadowolony . Ale tak jak niżej kolega napisał . to nie sprzęt będzie pomagał ci w tych tematach , to ty sprzętowi masz pomagać .
    Najpierw to może naucz się jakiegoś języka programowania . Karte graficzną patrz na Nvidia etc. Dobra do łamania haseł ; D
    procesor również jest ważny , w sumie to zależy w jakim kierunku chcesz iść w hackingu , bo hacking to pojęcie ogólne .
    Ostatnio edytowane przez In7ount ; 03-02-2012 o 20:28

Dawni Moderatorzy Avatar VR8

Domyślnie

Cytat Napisał In7ount Zobacz post
    Kup Sobie Della bez systemu . Dell nie zakłada blokad w biosie ; o z tego co czytałem gdzieś kiedyś . Sam mam della . komputer i laptop i jestem zadowolony . Ale tak jak niżej kolega napisał . to nie sprzęt będzie pomagał ci w tych tematach , to ty sprzętowi masz pomagać .
    Najpierw to może naucz się jakiegoś języka programowania . Karte graficzną patrz na Nvidia etc. Dobra do łamania haseł ; D
    procesor również jest ważny , w sumie to zależy w jakim kierunku chcesz iść w hackingu , bo hacking to pojęcie ogólne .
    Pewnie 'webhacking' Jak zresztą każdy... napis HACKED na zhackowanej stronie to niezły szpan

Co do tematu... polecam Acer [Aspire [5735Z]]. Ja mam i jestem z niego bardzo zadowolony, zainstalowane 3 systemy i !0 lagu! .
    "Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki" - Sun Tzu

---
    Sprzedam keyloggera wysyłającego logi na maila, do tego masa dodatków (np. USB spreading).
    Kontakt: (gg)41878055
    ---

Użytkownik

Domyślnie

No wiesz ja akurat Na tematy webhackingu mam tylko pojęcie ataków XSS i zdalnego ataku na serwer . Ogólnie to ja odbiłem w skryptoteke Perla i jądra kernela ;p ale kto co woli ; D
    Jakie masz systemy zainstalowane ?

Domyślnie

Hmm jądra kernela mogłbys mi powiedziec jakie twoj kernel ma jądro ?

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.

Domyślnie

Cytat Napisał In7ount Zobacz post
    No wiesz ja akurat Na tematy webhackingu mam tylko pojęcie ataków XSS i zdalnego ataku na serwer . Ogólnie to ja odbiłem w skryptoteke Perla i jądra kernela ;p ale kto co woli ; D
    Jakie masz systemy zainstalowane ?
    Windows XP/Backtrack 5/Ubuntu 10

---
    Sprzedam keyloggera wysyłającego logi na maila, do tego masa dodatków (np. USB spreading).
    ---

Użytkownik

Domyślnie

Jakto jakie ma jądro przecież kernel sam w sobie jest jądrem ... ; o
    chyba nie zrozumiałeś odniesienia mojej odpowiedzi .

Domyślnie

No twoja wypowiedz "jadra kernela" sugeruje ze twoj kernel ma jakies jądra tak wiec chciałem to uściślić

Użytkownik

Domyślnie

Cytat Napisał VR8 Zobacz post
    Pewnie 'webhacking' Jak zresztą każdy... napis HACKED na zhackowanej stronie to niezły szpan

Co do tematu... polecam Acer [Aspire [5735Z]]. Ja mam i jestem z niego bardzo zadowolony, zainstalowane 3 systemy i !0 lagu! .
    Co ma ilość systemów do ich tempa pracy? Chyba ,że mówisz o wirtualnych maszynach.

Cytat Napisał In7out
    Karte graficzną patrz na Nvidia etc. Dobra do łamania haseł ; D
    Mów dokładnie ,że chodzi o kartę z technologią CUDA. ATI też ma konkurencyjną technologię o nazwie Stream

Parametry komputera dobiera się do zastosowania. Można wygodnie programować na Atomie 1,6 Ghz ale gdy przychodzi z pomocą nam jakieś środowisko programistyczne np. Eclipse czy Netbeans to taka maszyna jest trochę zbyt powolna. Zastanów się co chcesz dokładnie robić i dopasuj sprzęt do tego. Wiadomo ,że programista wybierze inny sprzęt niż grafik czy gracz. Hacking jest zbyt szeroką "sztuką". Ale tak jak już grzonu powiedział nawet najlepszy sprzęt nie Ci nie da jak nie masz umiejętności. Dlatego zamiast inwestować w mega sprzęt zainwestuj w lektury.

Domyślnie

Cytat Napisał adikx
    Co ma ilość systemów do ich tempa pracy?
    Mówiłem o ilość systemów zainstalowanych na dysku.
    Na moim poprzednim laptopie miałem 2 systemy i bardzo muliło.

---
    ---

Uprawnienia