Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1

    Domyślnie Brak internetu, brama domyślna wykasowana/zmieniona-modem; To już drugi modem ;/

    Witam,

    Mam taki problem, że to już drugi modem został wymieniony na nowy. Nie mam dostępu do internetu, wina siedzi w modemie, po podłączeniu pc'a z win7 oraz z win8.1 oraz LinuxManjaro nie można połączyć się przez kabel, sprawdziłem i brama domyślna tym razem została wykasowana, a przedtem została zmieniona na coś podobnego do ipv6.

    Wpisałem w win7 tak:
    ipconfig /all

    Jak można przywrócić bramę domyślną w modemie ? Resetowałem już modem i nie działa.

    Model modemu: SiteCom ADSL 2+ modem Annex A

    U dostawcy internetu jest połączenie.

    Dodam, że cały czas łączyłem się przez wifi i jest ono zabezpieczone powyżej 8 znaków z ps2-aes - nie pamiętam już.

    Przycisk autododawania w routerze nowych urządzeń poprzez naciśnięcie przycisku też miałem cały czas wyłączone. Miałem włączone filtrowanie poprzez mac, wiem, słabe zabezpieczenie ale jest mi potrzebne.
    Oraz łączyłem się czasami z 2.4GHz a czasami 5GHz.

    Do ustawień routera nie dam rady wejść. Jest to u mnie http://10.0.0.1
    Oraz bodajże drugi adres zaczynający się od 192.168....i końcówki nie pamiętam, ale 0.1 albo 0.2...

    Ostatnio właśnie kolega przyniósł swój modem i działało jak należy, przez kabel, oraz przez wifi. [nie pamiętam modelu, ale był inny i starszy typ]

    Aha subnet mask to u mnie: 255.255.0.0
    autoconfiguration IPv4 Address: 1x9.2x4.x9.x2x
    Default Gateway: tutaj jest pusto:

    Właśnie ten adres IP też mnie niepokoi: Bo powinien zaczynać się inaczej, cały inny powinien być.

  2. #2

    Domyślnie

    Czy ktoś mógłby pomóc?

  3. #3

    Domyślnie

    Może ktoś pomóc, proszę, bo jeszcze nie rozwiązałem tego problemu. :/

  4. #4

    Domyślnie

    dostawca internetu nie poradzi nic na to ?

  5. #5

    Domyślnie

    Kupić u ich droższy modem z routerem i mieć szybszy i droższy internet. Ja tego szybkiego neta nie chce.

  6. #6
    Użytkownik (R) Avatar djmentos
    Dołączył
    01-05-2007
    Skąd
    Gdansk, Poland, Poland
    Posty
    1 146

    Domyślnie

    Wygląda na złą konfigurację DHCP, jeżeli nie masz dostępu do konfiguracji routera - musisz go zrestartować.


Podobne wątki

  1. modem - podłączanie pod drugi PC
    Przez grzebacztronik*
    w forum Inne narzędzia
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02-07-2011, 22:18
  2. modem
    Przez afrix
    w forum Off-topic (Czyli o wszystkim)
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 10-02-2009, 20:31
  3. modem neo 1 mb
    Przez Matheex
    w forum Inne języki programowania
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 13-05-2007, 05:56
  4. Knoppix/modem
    Przez yeti222
    w forum Linux/BSD/Unix
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 24-01-2007, 19:34
  5. Modem
    Przez owoc84
    w forum Linux/BSD/Unix
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 03-02-2002, 10:11

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:19.
Powered by vBulletin™ Version 4.2.2
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
vBulletin Skin By: PurevB.com