Hej
Zewnetrzny i Wewnetrzny adres IP, nazwe Hosta, przegladarki,
mozna sprawdzic TUTAJ
skrypt: made in Karol
aniolek
Hej
Zewnetrzny i Wewnetrzny adres IP, nazwe Hosta, przegladarki,
mozna sprawdzic TUTAJ
skrypt: made in Karol
aniolek
przecie to są skrypty i każdy moze je umieścic na stronceale w sumie całkiem spoko
przydatna nawet moze być jak ktos sie nie zna na tym
![]()
Hej
Byc moze tak, ale ten skrypt jest wyjatkowy bo napisany przez mojego kolege Karolado konkretnego celu dla mnie. Pomyslalam ze moze sie przydac na haker - zamisat go kasowac.
Poza tym jesli ktos ma fajny przydatny skrypcik tego typu to zapraszam, umieszcze obok tego. Lub jesli chce ktos udoskonalic ten - tez zapraszam.
( skrypt byl pisany 5 minut - i nie byl testowany na kazdej przegladarce, moze zawierac bledy - brak czasu)
Jesli komus to wystarczy to OKI, jesli nie, to w internecie mozna znalesc inne, lepsze itp.
pozdrawiam
aniolek![]()
Hej![]()
Chciałabym sie dowiedzieć jak możne dostać kogoś IP?? Na nowym GG jest podane lecz u nie których osób nie całe i co mam zrobić zeby je dostać a raczej sprawdzić?? Bardzo prosze piszcie :-D papa :*:*
1. Kazac sie wpisac osobie do ksiegi gosci w ktorej jest IP podawane =]Originally posted by Martyneczka
Hej![]()
Chciałabym sie dowiedzieć jak możne dostać kogoś IP?? Na nowym GG jest podane lecz u nie których osób nie całe i co mam zrobić zeby je dostać a raczej sprawdzić?? Bardzo prosze piszcie :-D papa :*:*
2. Jak znasz hosta to:
3. Kazac osobie wpisac na swoim kompie w cmd:Kod:ping host
i kazac powiedziec co tam piszeKod:ipconfig
4. Jak jest na irc'u to wpisz:
lubKod:/whois nick
5. Inwigilator w gg 6.1 i straszych (poprzez wtyczke PGG).Kod:/dns nick
6. W gg7.0: ppm ---> informacje ---> masz IP =]
7. http://www.uw-team.org/catcher.php
8. Skrypt php dac na swoja strone ktory bedzie zapisywal adresy Ip do pliku ip.txt =]
thatz all =]Kod:<?php $fp=fopen("ip.txt", "a"); flock($fp, 2); fwrite($fp, $_SERVER['REMOTE_ADDR']."n"); flock($fp, 3); fclose($fp); ?>
jestes z nim w jednej sieci ??Originally posted by KALIFAKTOR
mam problem koles ma moje ip , wie o mnie wszystko zna wszystkie moje logi i hasla na stronki z ktorych korzystam, kasowalem system mam firewalla (kasparsky), za kazdym razem gdy zmieniam haslo powiedzmy na poczcie on zaraz dzwoni do mnie i mowi mi jak ono brzmi, jak mam sie zabezpieczyc , POMOCY!!! naprawde bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc
[hide:21d4a21ef7][/hide:21d4a21ef7]Originally posted by FDJ+--><div class='quotetop'>CYTAT(FDJ)</div><!--QuoteBegin-KALIFAKTORjestes z nim w jednej sieci ??[/b]mam problem koles ma moje ip , wie o mnie wszystko zna wszystkie moje logi i hasla na stronki z ktorych korzystam, kasowalem system mam firewalla (kasparsky), za kazdym razem gdy zmieniam haslo powiedzmy na poczcie on zaraz dzwoni do mnie i mowi mi jak ono brzmi, jak mam sie zabezpieczyc , POMOCY!!! naprawde bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc
nie, moj dostawca to netia a jego telnet, juz wiem jak to zrobil : wyslal mi link, gdy na niego wszedlem dostal moje ip nastepnie uzyl jakiegos trojana , znalaz luke w systemie ,i tyle dzis zainstalowalem noda i outpost firewall niewiem czy to wystarczy aby juz nie mogl dostac sie do mojego kompa , wyczytalem iz mozna sie odinfekowac ale nie znalazlem wpisu w rejestrze gdzie powinien znajdowac sie link do serwera ktorego uzywa trojan ,niewiem czy dobrze to popisalem i czy ktos zrozumie ta paplanine,thx
Jesli uruchamial sie razem ze startem systemu to szukaj :
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionRun
Start->uruchom->msconfig->autostart
Zobacz TUTAJ (opcje, gdzie moze jeszcze byc intruz)
Mozesz uzyc skanerow antywirusowych On-Line, caly arsenaljest na www.helpms.pl ( lewa strona)
pozdrawiam
aniolek
_Masz pewnie trojana jakiegos to wie o tobie wszystko !! Zacznij od zabezpieczenia swojego komputeraOriginally posted by FDJ+--><div class='quotetop'>CYTAT(FDJ)</div><!--QuoteBegin-KALIFAKTORjestes z nim w jednej sieci ??[/b]mam problem koles ma moje ip , wie o mnie wszystko zna wszystkie moje logi i hasla na stronki z ktorych korzystam, kasowalem system mam firewalla (kasparsky), za kazdym razem gdy zmieniam haslo powiedzmy na poczcie on zaraz dzwoni do mnie i mowi mi jak ono brzmi, jak mam sie zabezpieczyc , POMOCY!!! naprawde bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc
Przydatne programy (Ja ich uzywam i jest looz)
-Microsoft anti spyware
-Spy sweeper ,albo cos innego na trojanki
-Do ukrywania IP Steganos Internet Anonym Pro 7
Porub skanowania calego systemu , jesli to ci niepomoze to ja niewiem......... !
Jak jest w sieci LAN to nic mu nie pomoze :/Originally posted by bassegio
_Masz pewnie trojana jakiegos to wie o tobie wszystko !! Zacznij od zabezpieczenia swojego komputera
-Microsoft anti spyware
Porub skanowania calego systemu , jesli to ci niepomoze to ja niewiem......... !
gosc ma pewnie keyloggera i mu logi na maila wysyla z haslami
jak najłatwiej ukryć swoje ip?
Proxy :]Originally posted by patology
jak najłatwiej ukryć swoje ip?
a ja nie mam zadnego anty spyware, zadnego av, zadnego SP, od niedawna odinstalowalem fv i tez jest dobrze =]]Originally posted by bassegio+--><div class='quotetop'>CYTAT(bassegio)</div>Originally posted by FDJ@
<!--QuoteBegin-KALIFAKTOR_Masz pewnie trojana jakiegos to wie o tobie wszystko !! Zacznij od zabezpieczenia swojego komputera
mam problem koles ma moje ip , wie o mnie wszystko zna wszystkie moje logi i hasla na stronki z ktorych korzystam, kasowalem system mam firewalla (kasparsky), za kazdym razem gdy zmieniam haslo powiedzmy na poczcie on zaraz dzwoni do mnie i mowi mi jak ono brzmi, jak mam sie zabezpieczyc , POMOCY!!! naprawde bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc
jestes z nim w jednej sieci ??
-Microsoft anti spyware
Porub skanowania calego systemu , jesli to ci niepomoze to ja niewiem......... ![/b]
No, mógłby ktoś mi podać skrypt tej strony?