Mam pytanko, a mianowicie podczas przygotowywania instalacji pojawia się komunikat
"instalator nie może pobrać lub zapisać danych o stacjach dysków, odmowa dostępu"
Czy ktos wie co z tym zrobić???
Dzieki
Mam pytanko, a mianowicie podczas przygotowywania instalacji pojawia się komunikat
"instalator nie może pobrać lub zapisać danych o stacjach dysków, odmowa dostępu"
Dzieki
Hm. a nie masz przypadkiem w biosie ustawionej opcji: Write hd = disable ?? U mnie jest taka opcja więc pytam...Originally posted by MasterIwan
Dzieki
PS. Jeśli pomogłem to ...![]()
A moze masz uwalona plytke instalacyjna ??
A moze za bardzo sie grzeje ??
wyjmij ja , ostudz i sprawdz czy wtedy pojdzie dalej
Witam!
Moim zdaniem porysowana płytka .... Sprawdź w innym napędzie a napewno pujdzie ;]
Pozdrawiam!
Nie wiem jak to jest w XP, ale w 98 byla mozliwośc zgrania plytki na hd i instalacji z twardego. JEsłi plytak jest porysowana, to mozna uzyc jakiegos programu do odczytu np BulletProof, CD Roller czy czymś podobnym
Pozdraiam
Taki blad pojawia sie rowniez, kiedy przerwiesz instalacje linuxa. Jesli to zrobiles, skonc zinstalacje i dopiero potem zainstaluj windowsa.
Witam!
Znalazłem taki jeden Temat w gazecie o naprawie systemu windows. Znalazłem tam temat o płytce która nie chce się uruchomić. Pisali żeby skopiować zawartość instalki na HDD. Kiedy jeste w Dosie wustarczy uzyc komendy kopiowania (copy). A wygląda to tak:
Copy - potem wpisujesz skąd ma być kopiowane a następne sciezke gdzie ma skopiować ;]Kod:Copy d:win98 c:windows
Działa w 100%
Pozdrawiam!