Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Windows... Re-instalacja i brak dostępu :(

Użytkownik

Domyślnie Windows... Re-instalacja i brak dostępu :(

Witam,
    Ostatnio coś mi sie w kompie popartoliło (nie chciał sie system uruchomić- był pasek ładowania windowsa i restart kompa... i tak na okrągło) Reinstalacja nic nie pomogła więc skasowałem katalog z windowsem i zainstalowałem nowy. Po zainstalowaniu straciłem dostęp do katalogu Cocuments and Settings[poprzednie konto] ((
    Jak chce wejść to mi wyskakuje

Cocuments and Settings[poprzednie konto] nie jest dostępny

Odmowa dostępu[/b]
    Ja tam mam swoje stare "Moje dokumenty i katalog z numerkami gg
    Bardzo wazne rzeczy... Pomózcie mi je jakoś odzyskać
    To bardzo bardzo ważne... Mam tam prace maturalne między innymi które musze odzyskać
    Co mam zrobić ? Próbowałem sie logowac jako Administrator w trybie awaryjnym nic nie dawało
    Jesli będzie potrzeba to mam jeszcze stary dysk twardy 10 GB z Linux Suse... może w nim cos poradze ? Choć nie znam za dobrze Linuxa...

Za pomoc z góry bardzo dziękuje

Pozdrawiam,
    Krzysiek

Użytkownik

Domyślnie

Witam!

Jak zalogujesz się w normalnym trybie jako administrator powinieneś miec dostep do Katalogu. Jesli to nic nie daje spróbuj skopiować katalog na plupit i potem do niego wejść. Jesli to takze nie pomoże uzyj opcji pokaż wszystkie pliki a potem powinno udać sie skopiowac pliki a nastepnie przegladnąć. Pliki musisz skopiować gdzie indziej bo system nie znajduje nazwy starego katalogu i nie moze otworzyć.

PS: Jak pomogłem naciśnij przycisk POMÓGŁ :faja:

Pozdrawiam!

Użytkownik

Domyślnie

jedyne co mozesz zrobic to reinstalacje systemu ;]

haxior997
    Guest

Domyślnie

sproobooj wiersz polecen

Użytkownik

Domyślnie

Albo wiersz polecen z plytw windowsa albo... Jak ja mialek kiedys taki problem i zalezalo mi na numerach gg nie wszedlem do dokumentow programem do odzyskiwania danych i wyciagnalem pliki . To byl chyba program Drive Rescue.
    Warto sprobowac nim pokombinowac.
    Pozdrawiam

Użytkownik

Domyślnie

Originally posted by Roaders
    Witam!

Jak zalogujesz się w normalnym trybie jako administrator powinieneś miec dostep do Katalogu. Jesli to nic nie daje spróbuj skopiować katalog na plupit i potem do niego wejść. Jesli to takze nie pomoże uzyj opcji pokaż wszystkie pliki a potem powinno udać sie skopiowac pliki a nastepnie przegladnąć. Pliki musisz skopiować gdzie indziej bo system nie znajduje nazwy starego katalogu i nie moze otworzyć.

PS: Jak pomogłem naciśnij przycisk POMÓGŁ :faja:

Pozdrawiam!

Nic nie pomogło... Chyba cięzko Ci zrozumieć problem :-] Brak prawa dostępu do folderu. Należał do poprzedniej instalki windowsa i był zabezpieczony hasłem konta... Nawet z konta Administratora... i w normalnym i w Awaryjnym trybie zabronione

jedyne co mozesz zrobic to reinstalacje systemu[/b]
    Tez sie kolego mylisz... prawa dostępu są i będą wciąż zabronione

sproobooj wiersz polecen[/b]
    Wiersz poleceń nie nada mi praw dostępu :-]

To ja wam powiem jak zdobyc uprawnienia do tego folderu :-) Bo już je zdoobyłem :-)

1. Można przekonwertować partycje na cos starszego i lipnego np. FAT32... na facie to robisz co chcesz :-] Haker tez zrobi :-) Na NTFSie bedzie mu tródniej

kolejny sposób:

2. Tylko w Trybie awaryjnym masz dostęp do zabezpieczeń folderów
    Klikasz na ten folder prawym klawiszem i wybierasz "Zabezpieczenia"
    Dalej Zaawansowane i właściciel
    Klikamy na "Administrator(...$$$...)" Zaznaczamy ptaszkiem niżej opcje
    "Zamień waściciela dla podkontenerów i obiektów" Dalej zastosowujesz opcje :-)
    Powinnismy wszystko akceptować i chwilke poczekac na uzyskanie praw dostępu do folderów i plików w wybranym folderze
    W niektórych wypadkach trzeba jeszcze wejść w... "Uprawnienia" potem "Dodaj" - "Zaawansowane" klikasz "znajdź teraz" i wybieramy "Administratorzy" I jest gitarka
    W zakładce "Zabezpieczenia" klikamy na "Administratorzy" i tam niżej zaznaczamy im jakie moga mieć prawa Administratorzy do tego folderu i plików KONIEC

Sierozpisałem... teraz to każdy nawet ten bardzo poczatkujący bedzie mógł Zdobyć prawa dostepu do wszystkich katalogów Jeśli konto "Administratora" - to główne nie jest zabezpieczane hasem a jeśli jest to zawsze i hasło mozna wyciągnąć jakims programem ;-) Potem nadajemy sobie [prawa jakie chcemy, do czego chcemy nawet jeśli jestesmy kontem z ograniczonymi możliwościami :-)

Pozdrawiam,
    Krzysiek

Użytkownik

Domyślnie

O kurde niezle wykombinowane ;] . Ciekawe ile osob juz sprawdzilo ten sposob.
    Napewno kiedys sie to sprzyda...
    Pozdrawiam

Użytkownik

Domyślnie

Originally posted by Marcin1700
    O kurde niezle wykombinowane ;] . Ciekawe ile osob juz sprawdzilo ten sposob.
    Napewno kiedys sie to sprzyda...
    Pozdrawiam
    Hehe ;-) To chyba Ci sie sposoby podobają 2-gi sposób działa napewno... Tego z Fat32 nie próbowałem... ale myśle ze konwertując na fata foldery straca zabezpieczenia Bo wkońcu NTFS je tworzy... Można sobie wypróbować... ;-) Pobawic sie... ;-) Ale z konwertowaniem jest za dużo zabawy Mozna sie tez pobawić na szkolnych komputerkach kiedy nauczyciel wyjdzie na 2 minutki albo jak nie patrzy Działać działac i nadawać sobie prawa

Pozdro

Wielce zasłużona dla haker
    jak też dawny administrator

Domyślnie

wersja z trybu normalnego

Panel sterowania->opcje folderów, zakładka widok-> odznacz "Użyj prostego udostępniania..."

PPM na folder->właściwości-> zakładka zabezpieczenia-> zaawansowane-> karta
    Właściciel -> zmien wlasciciela... itd.

aniolek

Dawni Moderatorzy Avatar D0han

Domyślnie

Przekonwertowanie ntfs>fat32 nie jest takie proste, chyba tylko kilka programow to potrafi (i to nie w 100%, w sensie ze programy nie daja gwarancji na to ze sie uda).