Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 17

Temat: Anti-Keylogger Portable

Użytkownik

Domyślnie Anti-Keylogger Portable

jak w topicu, szukam czegos takiego. przeszukalem sourceforge, google i nic :whoeva:

Użytkownik

Domyślnie

Bo nie ma idealnego AntiKeyloggera! Jest kilka programowa ale nie polecami ich nikomu...

Domyślnie

Originally posted by fl3a
    Bo nie ma idealnego AntiKeyloggera! Jest kilka programowa ale nie polecami ich nikomu...
    fl3a jestes przeciwnikiem keyloggerow i calego tego trojangowna moze napiszesz jakiego antykeyloggera i ten post nie jest skierowany tylko do Ciebie ale tagze do innych ludzi potrafiacych programowac ,a nie lubiacych trojanow/keyloggerow ? Gotowi na wyzwanie ?

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

anty na polskie keyloggi to raczej nei problem

Użytkownik

Domyślnie

Dobry antykeylogger powinien być wbudowany do aplikacji. Bo niestety jak ktoś napisze aplikację która pozwala na wstawianie tekstu bezpośrednio do kontrolek(może zrobię jak skończę aktualną pracę) to zostanie przygotowany program który z nich czyta, albo ktoś zrobi app robiącą screeny po kliknięciu myszą...

Użytkownik

Domyślnie

Nie zapisalem nigdzie rezultatow analizy dostepnych AntiKeyloggerow poniewaz stwierdzilem ze umieszczanie oczywistych wynikow nie ma sensu. Tylko jeden lub dwa programy przechwytywaly usluge NtUserSetWindowsHook - ale nie jestem tego pewien. Reaszta programow zapewnie uzywala SetWindowsHookEx z flaga Debug pozwalajaca monitorowac inne hooki. Z posrod wielu mozliwych sposobow z ktorych moga skorzystac keyloggery dwa sa najpopularniejsze: SetWindowsHookEx oraz GetAsyncKeyState. Tworzac AntiKeylogger nie mozna zapominac o innych metodach. Prawidlowe dzialanie polega na wczesnym wykryciu podejrzanego procesu i zabiciu go zanim system stworzy i "ozywi" glowny watek.

anty na polskie keyloggi to raczej nei problem[/b]
    Podchodzac do tego w sposob w jaki podchodza tworcy tego typu programow - faktycznie minimalnym nakladem mozna by bylo je poblokowac... Tylko czy publikacja czegos co dziala gdy spelniony jest warunek x ma sens?

[ Dodano: 16-12-2006, 13:22 ]
    Przyklejcie temat jesli mozna... Oraz jak ktos zna jakies narzedzia typu AntiKeylogger ktore nie zostaly podane na liscie niech poda linki. Moze komus wystarczy taka "ochrona" jaka zapewniaja tego typu produkty:
    - Advanced Anti Keylogger
    - PrivacyKeyboard
    - Keylogger Hunter
    - Anti-Keylogger
    - Anti-Keylogger Elite
    - UnLogger
    - KeyScrambler
    - Keylogger Stopper
    - Elite Anti Keylogger

Użytkownik

Domyślnie

dzieki za odpowiedz
    moglibyscie dopisac jeszcze czy ktorys z wymienionych programow jest freeware? obecnie uzywam Adwatch zalaczonego do Ad-aware

Użytkownik

Domyślnie

Nie powinienes kierowac sie przy wyborze programu jego licencja. Jak znajde czas to przedstawie test wyzej wymienionego oprogramowania...

Anti-Keylogger 7.4 sklada sie z dwoch komponentow - programu user mode i driver'a. Oba pliki sa zabezpieczone. Anti-Keylogger 7.4 bez problemu wykryl testowy keylogger operujacy na syscall'ach - czyli najnizszym poziomie user mode. W rezultacie wykrycia keyloggera program pokazal komunikat ale nie zapytal uzytkownika o decyzje co z danym procesem czy modulem zrobic.

PrivacyKeyboard 7.4 to nic innago jak Anti-Keylogger 7.4! Dlatego tez by zainstalowac ten program trzeba usunac poprzedni! Tak jak w poprzednim przypadku plik keyloggera zostaje dodany do listy zas proces dalej dziala...

UnLogger stosuje prosta metode. Zaklada hook'a (SetWindowsHookA) z flaga Debug - #define WH_DEBUG 9. Co widac na przedstawionym fragmencie biblioteki dll:
    Kod:
    CODE:00407DAC**************** public RunStopHook

CODE:00407DAC RunStopHook**** proc near

CODE:00407DAC

CODE:00407DAC arg_0********** = byte ptr**8

CODE:00407DAC arg_4********** = dword ptr**0Ch

CODE:00407DAC

CODE:00407DAC**************** push****ebp

CODE:00407DAD**************** mov**** ebp, esp

CODE:00407DAF**************** cmp**** [ebp+arg_0], 1

CODE:00407DB3**************** jnz**** short loc_407DE0

CODE:00407DB5**************** mov**** eax, ds:lpBaseAddress

CODE:00407DBA**************** mov**** edx, [ebp+arg_4]

CODE:00407DBD**************** mov**** [eax+8], edx

CODE:00407DC0**************** push****0**************; dwThreadId

CODE:00407DC2**************** mov**** eax, ds:hmod

CODE:00407DC7**************** push****eax************; hmod

CODE:00407DC8**************** mov**** eax, offset fn

CODE:00407DCD**************** push****eax************; lpfn

CODE:00407DCE**************** push****9**************; idHook

CODE:00407DD0**************** call****SetWindowsHookExA
    KeyloggerHunter jak poprzednik czuwa na najnizszym z mozliwych poziomow. Dzieki czemu keylogger testowy zostaje niezauwazony. Oto fragment kodu biblioteki dll:
    Kod:
    CODE:004035B8 Hook************proc near

CODE:004035B8

CODE:004035B8 arg_8********** = dword ptr**10h

CODE:004035B8

CODE:004035B8**************** push****ebp

CODE:004035B9**************** mov**** ebp, esp

CODE:004035BB**************** mov**** eax, ds:lpBaseAddress

CODE:004035C0**************** cmp**** dword ptr [eax], 0

CODE:004035C3**************** jz******short loc_4035C9

CODE:004035C5**************** xor**** eax, eax

CODE:004035C7**************** jmp**** short loc_4035EF

CODE:004035C9 loc_4035C9:****************************; CODE XREF: Hook+Bj

CODE:004035C9**************** push****0**************; dwThreadId

CODE:004035CB**************** mov**** eax, ds:hmod

CODE:004035D0**************** push****eax************; hmod

CODE:004035D1**************** mov**** eax, offset fn

CODE:004035D6**************** push****eax************; lpfn

CODE:004035D7**************** mov**** eax, [ebp+arg_8]

CODE:004035DA**************** add**** eax, 3

CODE:004035DD**************** push****eax************; idHook

CODE:004035DE**************** call****SetWindowsHookExA
    Keylogger Stopper kolejny nieprzydatny program...

Elite Antikeylogger zostal zainsalowany razem z Advanced AntiKeyloggerem - oba programy wymagaly restartu. Po restarcie Elite Antikeylogger wystosowal komunikat o znalezionej bibliotece bedacej komponentem Advanced AntiKeyloggera przechwytujacej "Debug info capturing". Komunikat zostal pokazany w przystepnej formie dzieki ktorej uzytkownik moze podjac stosowna decyzje. Program bez problemu wykryl testowy keylogger - czyli zadzialal filtr kernel mode. Keylogger zostaje zatrzymany - "zatrzymanie watkow" lecz proces nie jest zabijany.

KeyScramble zgodnie z opisem posiada fragment kernel mode w ktorym mozna znalezc ciekawe stringi potwierdzajace dzialanie programu - "e:qzwangworkspaceinputsafewinsrccryptolibrsa_gen. c". Troche duzo tych stringow... Program pozwala zainstalowac plugin dla IE i FF. Program zamieszczony jako ciekawostka.

Advanced AntiKeylogger dziala na podobnej zasadzie co Elite Antikeylogger czyli posiada filtr kernel mode ale jedyne informacje jakich dostarcza uzytkownikowi to sciezka dostepu do podejrzanego pliku. Uzytkownik nie ma mozliwosci podjecia jakiej kolwiek decyzji - proces zostaje zatrzymany i na tym koniec.

Jeden program nie zostal przetestowany poniewaz wymagal min Windows 2000 SP4 zas test przeprowadzalem na 2000 SP2.

Krotkie podsumowanie.
    Z powyzej przetestowanych programow jedynie Elite Antikeylogger zasluguje na uwage. Program ma swietny wyglad i ciekawe opcje. Dziala prawie idealnie poniewaz przechwytuje i zatrzymuje proces w momencie wywolania hook'a a nie w momencie przygotowywania procesu. Dzieki czemu aplikacja moze swobodnie wykonac pewien kod i dopiero uruchomic kod keyloggera. Do testow uzylem native keylogger napisany w Assemblerze. Nie testowalem kilku innych mozliwosci przechwytywania klawiszy w tym kodu dzialajacego w trybie jadra. Niestety Elite Antikeylogger w wersji testowej dziala tylko 7 dni! Aczkolwiek warto przetestowac ten program.

Elite Antikeylogger posiada tez filtr na kod kernel mode. Dlatego komunikowal o dzialaniu drivera KeyScramble. Interesujacy program :)

Użytkownik

Domyślnie hmm

Ja polecam program antywirusowy o nazwie: "Kaspersky Internet Security 6.0"
    Na moim komputerze zastępuje 3antywirusy :] bardzo popularne wdodatku
    Kaspersky ma więcej zbadanych wirusów i mniej ich dopuszcza ja skanowałem komputer 3 bardzo znanymi i publicznie dobrymi programami i miałem niby czysty komputer. a Kaspersky wyczaił 8 koni trojańskich i 3wiry ;] a po zatym blokuje banery jak chcesz spamery itd. cały antywir jest po polsku :]

Użytkownik

Domyślnie

z kasperskym fakt, też go używam jest dobry ale nie raz blokuje mocno gg. Ale ja polecam spyware doctor trzeba się zarejestrować to antivir który ma ochronę On-guard np. File guard i keylogger guard

Dawni Moderatorzy

Domyślnie

ale nie raz blokuje mocno gg[/b]
    u mnie opcja "dodaj do zaufanej strefy" jest aktywna, nie wiem jak u was

Użytkownik

Domyślnie

Kaspersky dobry z jednego powodu, informuje mnie o wszystkim, że 'coś' chce się dostać do rejestru i zmienić wartość/dodać klucz, że 'coś' chce wyjść na zewnątrz i, że 'coś' się kopiuje tam gdzie nie trzeba ;p

Użytkownik

Domyślnie ..

Nie wiem czy ktoś o tym napisał... ale moim zdaniem najlepiej jeśli to możliwe zablokować IE... Kiedyś o tym czytałem i miałem łatkę do Windowsa... ale szczerze to nie wiem czy to działało.. Pozdro

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

co ma wspólnego blokada IE z anty-keyloggerem???
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Użytkownik

Domyślnie ..

No ja czytałem kiedyś... ze Keyloggery jeśli wysyłają logi to korzystają z IE... więc myślałem, ze najprostszym wyjściem zabrać im (keylogerom) dostęp do neta (czyli zablokować IE)

źle myślę?