Łamanie HaseŁ w Windowsie ! +Slowniki

mi16chas

Użytkownik
Dołączył
Listopad 26, 2006
Posty
10
A w ogóle Twoj tata założył te haslo na admina czy na jakies konto? Twoj tata jest lepszy na kompach od Ciebie?? hehe...
 
Dołączył
Grudzień 30, 2006
Posty
3
no, zaraz tu chyba osiwieję. niech ktoś wreszcie da DZIAŁAJĄCEGO linka do jakiegoś programu, który wyszukuje piki metodą słownikową, a nie same brutusy, które mi wyszukują przez jakieś 2 miesiące!!!
 

Łukasz39

Użytkownik
Dołączył
Styczeń 1, 2007
Posty
5
Witam!

Na pewnym kompie mam dostęp do ''Gości'' a chcialbym miec dostęp do drogiego Użytkownika normalnego (Administratora komputera).

Pewnego razu bawiłem się a akurat bylo włączone konto, drugiego użytkownika (admina kompa) i ustawiłem se, że w Gościu będzie Admin.

Powiem w prost chcę miec dostęp do tego drugiego konta (znac jego hasło) tak aby go nie zmieniac ani kasować itp.

Napiszcie co mam zrobić??

Pozdrowienia!
 

D0han

Były Moderator
Dołączył
Lipiec 27, 2005
Posty
975
Wyciągnij pliki SAM z komputera i użyj ophcrack, było już na forum co i jak.
 

GARRY

Użytkownik
Dołączył
Marzec 30, 2007
Posty
4
Witam Wszystkich serdecznie ;] Na początek ....Robicie dobrą robotę!!!!Czytałem Was trochę i o kurcze,wiele nie rozumię,ale to wynika z tego że nie za bardzo znam się na kompach a trafiłem tu jak chyba większość ..Zeby wiedzieć i upewnić się...Mam problem ze swoją kobietą która klika sobie z pracy ze swoim "przyjacielem"podczas gdy ja cedzę ciężarówką po autobanach w europie.Kiedyś coś przeczytałem na jej gg i skłoniło mnie do myślenia.Ktoś poradził mi żeby podstawić się pod kolesia numer gg i uskutecznić intrygę ale niestety znam tylko jego numer gg i nic poza tym.Czy ktoś ma na to receptę?Soory za laikowate podejście do tematu ale jak wiem chyba większość mobilków ma podobny problem....Pozdrawiam
 

chudy1993

Użytkownik
Dołączył
Luty 24, 2007
Posty
174
Gdałeś z tym facetem? Jeśli tak to wyślij mu jakiegoś keylogera, i będziesz miał jego hasło. Możesz też próbować brutesem włamać się na jego email, i dać na gg przypomnienie hasła.
 

GARRY

Użytkownik
Dołączył
Marzec 30, 2007
Posty
4
Niestety nie rozmawiałem z nim,mam tylko num gg i nic więcej...

[ Dodano: 01-04-2007, 09:13 ]
A chciałbym to załatwić dyskretnie i w miare możliwości skutecznie bez wiedzy obajga
 

chudy1993

Użytkownik
Dołączył
Luty 24, 2007
Posty
174
To napisz do niego i podaj sie za kogoś. Potem wyślij mu coś fajnego. Możesz też sprawdzić na wizytówce, czy nie ma podanego emaila.
 

GARRY

Użytkownik
Dołączył
Marzec 30, 2007
Posty
4
już to robiłem ale gość jest sprytny i nie odpowiada na nic,myśle że jego num jest tylko pod nią.A z wysyłaniem "czegoś fajnego" to dla mnie czarna magia.Niech to szlaczek....
 

chudy1993

Użytkownik
Dołączył
Luty 24, 2007
Posty
174
A twoja "kobieta" ma GG w domu? Jak tak to dowiedz się, czy ma ustawione zapamiętywanie haseł, jak nie to możesz w domu podstawić keylogera, jak tak to wystarczy ci program, do rozszyfrowywania config.dat.
 

Nill

Użytkownik
Dołączył
Kwiecień 3, 2007
Posty
1
Hm.. przeczytałem wszystkie strony .. A mam pytanie na temat obejścia hasła które jest założone w BIOS'ie. Mianowicie chodzi mi o przejście tego hasła nie zmieniając jego ...
Proszę o pomoc ...
 

Evvenement

Użytkownik
Dołączył
Kwiecień 8, 2007
Posty
3
Witam!
Mam pytanie, miałem dostęp do hasła mejlowego (z tlenu) mojej byłej panienki. Jednak go zmieniła a chciałbym znać jej hasło (heh.. aby sobie podglądac co robi). Czy da radę w jakiś sposób złamać jej hasło? Zaznaczam że na pewno ma bardzo proste, tylko jest jeden malutki problem :faja: nie znam go!
Czekam na rady dobrych ludzi :pPP . Ps. zaznaczam że niezbyt się dobrze znam na kompach, ale za to się szybko uczę!
 

Sikor98

Użytkownik
Dołączył
Czerwiec 24, 2006
Posty
47
Sprawdz jakie ma pytanie, moze bedziesz znal odp, a jak nie to dalbym sobie spokoj na Twoim miejscu.
 

Evvenement

Użytkownik
Dołączył
Kwiecień 8, 2007
Posty
3
Originally posted by Sikor98
Sprawdz jakie ma pytanie, moze bedziesz znal odp, a jak nie to dalbym sobie spokoj na Twoim miejscu.
Pytanie ma takie samo jak wcześniej czyli "podobne do imienia". Jednak przy zmianie kolejnego hasła po rejestracji "ta pomoc z pytaniem" wyskakuje juz samoistnie cały czas to samo -> czyli "podobne do imienia":/
 

Sikor98

Użytkownik
Dołączył
Czerwiec 24, 2006
Posty
47
Nie rozumiem, ale moze wpisz jej nazwisko w odpowiedzi, a haslo ustaw, to ktore miala poprzednio, moze pomysli, ze zle zmienila.Przynajmniej raz sobie jej poczte podejzysz. (zakladajac, ze nasz odp)
 

proxima

Były Moderator
Członek Załogi
Dołączył
Marzec 9, 2007
Posty
651
Jednym z najlepszych programów do łamania haseł jest ERD Commander. Polecam wszystkim, którzy maja tego typu problemy
 
Do góry Bottom