Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12
  1. #1
    Użytkownik
    Dołączył
    10-03-2009
    Posty
    19

    Domyślnie

    Witam.
    Lacze sie z niezabezpieczona. Kiedys byl z niej net ale pozniej siec zniknela na pare dni i gdy pojawila sie ponownie neta juz nie bylo.
    Mam dostep przez siec do routera. I zauwazylem ze pakiety chodza tylko poprzez lan, a przez WAN nic nie idzie.



    Receive Transmit

    WAN 0 Packets 43 Packets
    LAN 2042 Packets 2570 Packets
    Wireless 1024 Packets 1297 Packets


    Po 2 godzinach

    WAN 0 Packets 322 Packets
    LAN 6854 Packets 8285 Packets
    Wireless 3430 Packets 4300 Packets


    WAN nie moze rowniez sie polaczyc.

    MAC Address 00-1C-F0-87-8B-C9
    Connection DHCP Connecting....
    Remaining Lease Time 00:00:00
    IP Address 0.0.0.0
    Subnet Mask 0.0.0.0
    Gateway 0.0.0.0
    Domain Name Server 0.0.0.0


    Nie wiem czy moja diagnoza jest dobra lecz wydaje mi sie ze koles jakos zablokowal neta bezprzewodowego i z routera ciagnie neta przez kabel. Czy da sie jakos z routera zablokowac sygnal LAN?

  2. #2
    Użytkownik
    Dołączył
    15-03-2009
    Skąd
    Garwolin/Warszawa
    Posty
    23

    Domyślnie

    Skoro na porcie WAN jest zerowy ruch to po prostu nie ma tam netu

  3. #3
    Użytkownik
    Dołączył
    10-03-2009
    Posty
    19

    Domyślnie

    Domyslilem sie. Domyslam sie ze nie da sie go zdalnie przywrocic Wiec wpadlem na pomysl aby zablokowac mu LAN Jak bedzie miec zablokowany LAN pusci neta przez WAN I wszyscy beda zadowoleni

  4. #4
    Użytkownik
    Dołączył
    10-03-2009
    Posty
    19

    Domyślnie

    Panowie no co zrobic w takiej sytuacji? Moze jest jakis inny sposob? Model routera - D-Link DI-524. Ma ktos jakies pomysly? Moge porobic screeny z kazdej zakladki routera.

  5. #5
    Użytkownik
    Dołączył
    14-12-2006
    Skąd
    Z nienacka
    Posty
    656

    Domyślnie

    Po pierwsze, nie pisz postów jednego pod drugim (opcja edit).

    Po drugie, co to ma znaczyć:

    Wiec wpadlem na pomysl aby zablokowac mu LAN wink.gif Jak bedzie miec zablokowany LAN pusci neta przez WAN[/b]
    Co Ci da zablokowanie LANu (cokolwiek miałoby to oznaczać) i co miałby "puścić przez WAN"? Po prostu interfejs WAN na ruterze nie jest podłączony do żadnej innej sieci. Może całkowicie wyłączył dostęp do Internetu, albo też wykorzystuje inny router, a tego używa jako switcha/AP

  6. #6
    Użytkownik
    Dołączył
    10-03-2009
    Posty
    19

    Domyślnie

    WAN Settings
    Please select the appropriate option to connect to your ISP.
    Dynamic IP Address Choose this option to obtain an IP address automatically from your ISP. (For most Cable modem users)
    Static IP Address Choose this option to set static IP information provided to you by your ISP.
    PPPoE Choose this option if your ISP uses PPPoE. (For most DSL users)
    Others PPTP , BigPond Cable , L2TP and Telia.


    Czy ktos moglby mi wyjasnic co oznacze PPPoE?

  7. #7
    Użytkownik
    Dołączył
    10-03-2009
    Posty
    19

    Domyślnie

    <div class='quotetop'>CYTAT(jurgensen @ 25.03.2009, 23:05) <{POST_SNAPBACK}></div>
    Co Ci da zablokowanie LANu (cokolwiek miałoby to oznaczać) i co miałby "puścić przez WAN"? Po prostu interfejs WAN na ruterze nie jest podłączony do żadnej innej sieci. Może całkowicie wyłączył dostęp do Internetu, albo też wykorzystuje inny router, a tego używa jako switcha/AP[/b]
    Ok moze powiem wprost. Chce zrobic cos, aby przez ten router nie byly przesylane dane poprzez LAN. Jak to zrobic?


    Edit: Przepraszam za brak edycji :/ troszke wciety jestem i mi sie pomylilo :/

  8. #8
    Użytkownik
    Dołączył
    15-03-2009
    Skąd
    Garwolin/Warszawa
    Posty
    23

    Domyślnie

    Na poczatek wylacz dhcp i zmien adresacje

  9. #9
    Użytkownik
    Dołączył
    10-03-2009
    Posty
    19

    Domyślnie

    Wylaczylem dhcp ale nic nie dalo.

    "zmien adresacje"

    tzn?

  10. #10
    Użytkownik
    Dołączył
    15-03-2009
    Skąd
    Garwolin/Warszawa
    Posty
    23

    Domyślnie

    Zmien adresacje czyli jak np Ap przydzielal adresy 192.168.1.0/24 to zmien na 192.168.0.0/24

  11. #11
    Użytkownik
    Dołączył
    14-12-2006
    Skąd
    Z nienacka
    Posty
    656

    Domyślnie

    Jedyna możliwość, żeby połączenia LAN były odseparowane to router z wbudowanym switchem z obsługą VLANów

  12. #12
    Użytkownik
    Dołączył
    10-03-2009
    Posty
    19

    Domyślnie

    <div class='quotetop'>CYTAT(NeJmiX @ 28.03.2009, 15:23) <{POST_SNAPBACK}></div>
    Zmien adresacje czyli jak np Ap przydzielal adresy 192.168.1.0/24 to zmien na 192.168.0.0/24[/b]
    Juz probowalem..
    No trudno. Dzieki za pomoc. temat mozna zamknac.

Podobne wątki

  1. proxy na routerze
    Przez Croxite
    w forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 07-06-2009, 22:33
  2. jak przekierowac porty w routerze 100% dostepnego
    Przez Wojtas464
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02-01-2008, 11:52
  3. Jak przekierowac porty w routerze?
    Przez ober82
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 06-12-2007, 22:00
  4. Zlamanie hasla na routerze ! :)
    Przez Medu
    w forum Narzędzia sieciowe
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 02-03-2007, 00:13
  5. Dzielenie łącza na routerze
    Przez koczis
    w forum Sieci bezprzewodowe
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24-04-2006, 18:05

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •