Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15
  1. #1
    Użytkownik
    Dołączył
    13-04-2007
    Posty
    1

    Domyślnie Skrypt zapisujący login i hasło.

    Witam,
    potrzebuje skrypt, który zapisze do pliku dane wpisane przez użytkownika. Chodzi o dwie formy, login i hasło. Potrzebuje żeby skrypt był napisany w PHP.
    Pozdrawiam, piotr.p

  2. #2

    Domyślnie

    Za chwilę napiszę, jak skończę to wyedytuje post.

    Kod:
    <form action="" method="POST">
    
    <input type="text" name="login">
    
    <input type="password" name="haslo">
    
    <input type="submit" value="wyslij!">
    
    </form>
    
    <?
    
    $login=$_POST['login'];
    
    $haslo=$_POST['haslo'];
    
    if($haslo!='' && $login!=''){
    
    $plik=fopen('plik.txt','a');
    
    fputs($plik,"$login $haslo n");
    
    fclose($plik);}
    
    ?>

  3. #3
    Użytkownik
    Dołączył
    29-01-2007
    Posty
    31

    Domyślnie

    ee a z tego co tu widze to powinno sie zapisac haslo i login do pliku plik.txt, no nie??? a u mnie nie zapisuje ....

  4. #4
    Użytkownik
    Dołączył
    10-02-2007
    Posty
    549

    Domyślnie

    Originally posted by gelman
    ee a z tego co tu widze to powinno sie zapisac haslo i login do pliku plik.txt, no nie??? a u mnie nie zapisuje ....
    to robisz cos zle, bo wszystko jest ok.

  5. #5
    Dawni Moderatorzy
    Dołączył
    25-07-2005
    Posty
    445

    Domyślnie

    chmod 777 na plik.txt daj

  6. #6
    Użytkownik
    Dołączył
    29-01-2007
    Posty
    31

    Domyślnie

    a co tu mozna zrobic zle?? wklej skrypy do index.htm (chyba ze ma byc php). potem robie plik.txt i wrzucam to na server i nie dziala


    EDIT
    juz mi dziala

    [ Dodano: 19-04-2007, 19:45 ]
    aha i jeszcze jedno. jak sie robi ze po nacisnieciu wyslij przenosi na inna strone

  7. #7

    Domyślnie

    w form dajesz coś takiego: www.twojastrona.pl/skrypt.php?action=przenies a w kodzie php dajesz coś takiego:
    Kod:
    <?php
    
    if($_GET['action'] == "przenies"){
    
    //tutaj dajesz przeniesienie header
    
    }
    
    ?>

  8. #8
    Użytkownik
    Dołączył
    26-03-2007
    Posty
    12

    Domyślnie

    Originally posted by Patrykuss
    w form dajesz coś takiego: www.twojastrona.pl/skrypt.php?action=przenies a w kodzie php dajesz coś takiego:
    Kod:
    <?php
    
    if($_GET['action'] == "przenies"){
    
    //tutaj dajesz przeniesienie header
    
    }
    
    ?>
    '
    A jak mam z robić tak że np: http://mojastrona.pl/ad.php?action=dodaj i tutaj np haslo i numer do pliku zapisuje sie ?

  9. #9
    Dawni Moderatorzy
    Dołączył
    23-05-2007
    Skąd
    Lelystad
    Posty
    477

    Domyślnie

    Originally posted by Error_PL+--><div class='quotetop'>CYTAT(Error_PL)</div>
    <!--QuoteBegin-gelman
    ee a z tego co tu widze to powinno sie zapisac haslo i login do pliku plik.txt, no nie??? a u mnie nie zapisuje ....
    to robisz cos zle, bo wszystko jest ok.[/b]
    U mnie też działa.

  10. #10
    Użytkownik
    Dołączył
    06-07-2007
    Posty
    10

    Domyślnie

    qrde ja wpisuje byle co i się nie zapisuje w plik.txt :/

  11. #11

    Domyślnie

    To sprawdź czy dobrze ustawiłeś rozszerzenie pliku .php, czy plik jest wrzucony na serwer oraz czy chmody są poprawnie ustawione. Skrypt działa, widocznie Ty robisz coś źle.

  12. #12

    Domyślnie

    Originally posted by Ghetto
    qrde ja wpisuje byle co i się nie zapisuje w plik.txt :/
    Dziala na 100% jak chcesz to zaklikaj na GG9615430 Moze pomoge.

  13. #13

    Domyślnie

    Witam , jako początkujący zajmuje się właśnie takim tematem.Czy ten stary skrypt działa?Wpisałem, wrzuciłem plik.txt na serwer oraz ustawiłem chmod. Serwer wyświetla 400 Bad Request

    Your browser sent a request that this server could not understand.I oczywiście nic nie zapisuje.Poprosze o pomoc.

    OK poradziłem sobie.
    Ostatnio edytowane przez zigzag ; 16-05-2016 o 17:29

  14. #14

    Domyślnie

    Jak poradziłeś to napisz może ktoś inny skorzysta...

  15. #15

    Domyślnie

    Cytat Napisał fizo55 Zobacz post
    Jak poradziłeś to napisz może ktoś inny skorzysta...
    Nic a nic?

Podobne wątki

  1. Login i Hasło routera
    Przez Tweak
    w forum Narzędzia sieciowe
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 25-04-2013, 14:09
  2. Skrypt zapisujący login i hasło do pliku
    Przez widmo17
    w forum HTML, CSS, JavaScript
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22-12-2007, 21:21
  3. Login i hasło w HTML
    Przez broliii
    w forum HTML, CSS, JavaScript
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04-02-2007, 13:49
  4. interen i podpoziedz o login i hasło
    Przez nebus
    w forum C/C++
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 28-08-2006, 12:58

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •