spykey

Temat: Skrypt zapisujący login i hasło.

Pokaz wyniki od 1 do 15 z 15
  1. #1 Skrypt zapisujący login i hasło. 
    Użytkownik
    Dołączył
    13-04-2007
    Posty
    1
    Witam,
    potrzebuje skrypt, który zapisze do pliku dane wpisane przez użytkownika. Chodzi o dwie formy, login i hasło. Potrzebuje żeby skrypt był napisany w PHP.
    Pozdrawiam, piotr.p
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  2. #2  
    Użytkownik Avatar Eltrial
    Dołączył
    27-04-2004
    Posty
    283
    Za chwilę napiszę, jak skończę to wyedytuje post.

    Kod:
    <form action="" method="POST">
    
    <input type="text" name="login">
    
    <input type="password" name="haslo">
    
    <input type="submit" value="wyslij!">
    
    </form>
    
    <?
    
    $login=$_POST['login'];
    
    $haslo=$_POST['haslo'];
    
    if($haslo!='' && $login!=''){
    
    $plik=fopen('plik.txt','a');
    
    fputs($plik,"$login $haslo n");
    
    fclose($plik);}
    
    ?>
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  3. #3  
    Użytkownik
    Dołączył
    29-01-2007
    Posty
    31
    ee a z tego co tu widze to powinno sie zapisac haslo i login do pliku plik.txt, no nie??? a u mnie nie zapisuje ....
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  4. #4  
    Użytkownik
    Dołączył
    10-02-2007
    Posty
    549
    Originally posted by gelman
    ee a z tego co tu widze to powinno sie zapisac haslo i login do pliku plik.txt, no nie??? a u mnie nie zapisuje ....
    to robisz cos zle, bo wszystko jest ok.
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  5. #5  
    Dawni Moderatorzy
    Dołączył
    25-07-2005
    Posty
    445
    chmod 777 na plik.txt daj
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  6. #6  
    Użytkownik
    Dołączył
    29-01-2007
    Posty
    31
    a co tu mozna zrobic zle?? wklej skrypy do index.htm (chyba ze ma byc php). potem robie plik.txt i wrzucam to na server i nie dziala


    EDIT
    juz mi dziala

    [ Dodano: 19-04-2007, 19:45 ]
    aha i jeszcze jedno. jak sie robi ze po nacisnieciu wyslij przenosi na inna strone
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  7. #7  
    w form dajesz coś takiego: www.twojastrona.pl/skrypt.php?action=przenies a w kodzie php dajesz coś takiego:
    Kod:
    <?php
    
    if($_GET['action'] == "przenies"){
    
    //tutaj dajesz przeniesienie header
    
    }
    
    ?>
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  8. #8  
    Użytkownik
    Dołączył
    26-03-2007
    Posty
    12
    Originally posted by Patrykuss
    w form dajesz coś takiego: www.twojastrona.pl/skrypt.php?action=przenies a w kodzie php dajesz coś takiego:
    Kod:
    <?php
    
    if($_GET['action'] == "przenies"){
    
    //tutaj dajesz przeniesienie header
    
    }
    
    ?>
    '
    A jak mam z robić tak że np: http://mojastrona.pl/ad.php?action=dodaj i tutaj np haslo i numer do pliku zapisuje sie ?
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  9. #9  
    Dawni Moderatorzy
    Dołączył
    23-05-2007
    Skąd
    Lelystad
    Posty
    477
    Originally posted by Error_PL+--><div class='quotetop'>CYTAT(Error_PL)</div>
    <!--QuoteBegin-gelman
    ee a z tego co tu widze to powinno sie zapisac haslo i login do pliku plik.txt, no nie??? a u mnie nie zapisuje ....
    to robisz cos zle, bo wszystko jest ok.[/b]
    U mnie też działa.
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  10. #10  
    Użytkownik
    Dołączył
    06-07-2007
    Posty
    10
    qrde ja wpisuje byle co i się nie zapisuje w plik.txt :/
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  11. #11  
    Użytkownik Avatar Eltrial
    Dołączył
    27-04-2004
    Posty
    283
    To sprawdź czy dobrze ustawiłeś rozszerzenie pliku .php, czy plik jest wrzucony na serwer oraz czy chmody są poprawnie ustawione. Skrypt działa, widocznie Ty robisz coś źle.
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  12. #12  
    Originally posted by Ghetto
    qrde ja wpisuje byle co i się nie zapisuje w plik.txt :/
    Dziala na 100% jak chcesz to zaklikaj na GG9615430 Moze pomoge.
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  13. #13  
    Witam , jako początkujący zajmuje się właśnie takim tematem.Czy ten stary skrypt działa?Wpisałem, wrzuciłem plik.txt na serwer oraz ustawiłem chmod. Serwer wyświetla 400 Bad Request

    Your browser sent a request that this server could not understand.I oczywiście nic nie zapisuje.Poprosze o pomoc.

    OK poradziłem sobie.
    Ostatnio edytowane przez zigzag ; 16-05-2016 o 17:29
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  14. #14  
    Jak poradziłeś to napisz może ktoś inny skorzysta...
    Odpowiedź z Cytatem  
     

  15. #15  
    Cytat Napisał fizo55 Zobacz post
    Jak poradziłeś to napisz może ktoś inny skorzysta...
    Nic a nic?
    Odpowiedź z Cytatem  
     

Podobne wątki

  1. Login i Hasło routera
    Przez Tweak
    w forum Narzędzia sieciowe
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 25-04-2013, 14:09
  2. Skrypt zapisujący login i hasło do pliku
    Przez widmo17
    w forum HTML, CSS, JavaScript
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22-12-2007, 21:21
  3. Login i hasło w HTML
    Przez broliii
    w forum HTML, CSS, JavaScript
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04-02-2007, 13:49
  4. interen i podpoziedz o login i hasło
    Przez nebus
    w forum C/C++
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 28-08-2006, 12:58
Uprawnienia
  • Nie mozesz zakładać nowych tematów
  • Nie mozesz pisać wiadomosci
  • Nie mozesz dodawać załączników
  • Nie mozesz edytowac swoich postów
  •